گفت وگو با مدیر گالری شلمان

می خواهی هنرمند بمانی ورودی بده!

می خواهی هنرمند بمانی ورودی بده! آبی طرح: مدیر گالری «شلمان» بر این باور است كه چون طبق قانون گالری داران برای برگزاری نمایشگاه حق ندارند از هنرمندان ورودی بگیرند و باید از فروش آثار درصد فروش بردارند، طبیعتا علاقه ای به برگزاری نمایشگاه آثار هنرمندان جوان ندارند. این مدیر گالری همین طور عنوان می كند كه البته با این وجود الان برخی گالری ها از هنرمندان جوان ورودی می گیرند.


سیدعلی مزارعی، مدیر گالری «شلمان» درباره علت بی توجهی بعضی از مدیران گالری ها به هنرمندان نسل جوان، به ایسنا اظهار داشت: بطور كلی درست است كه كارهای بسیاری از هنرمندان جوان كمترین استاندارد را برای برگزاری یك نمایشگاه دارند، ولی این امكان وجود دارد كه روی آنها سرمایه گذاری كرد تا آنها نیز در راه پیشرفت قرار بگیرند.
او افزود: بعضی از هنرمندان جوان می گویند كه بعضی گالری ها حتی جواب ایمیلشان را هم نمی دهند یا وقتی سی دی آثارشان را برای مدیران گالری ها می برند به آنها گفته می شود كه بعداً به شما خبر می دهیم ولی خبری نمی گردد. این در شرایطی است كه بعضی از این هنرمندان جوان جا برای تشویق دارند. اما از آنجائیكه بحث فروش و مسائل اقتصادی برای گالری ها مهم می باشد، اغلب از برگزاری نمایشگاه آثار هنرمندان جوان سر باز می زنند.
مزارعی همین طور درباره اینكه بعضی از گالری ها از هنرمندان جوان برای برگزاری نمایشگاه ورودی می گیرند، اشاره كرد: من نیز شنیده ام كه بعضی از گالری ها كه در بین آنها اسم گالری های قدیمی نیز دیده می شود، برای برگزاری نمایشگاه از هنرمندان جوان ورودی می گیرند. قیمت ورودی ها نیز متفاوت می باشد و از یك و نیم میلیون تومان گرفته تا ۷ میلیون تومان را دربرمی گیرد.
این مدیر گالری تصریح كرد: البته باید این نكته را نیز در نظر داشت كه برگزاری یك نمایشگاه با امكانات معمولی تقریباً تا ۲ میلیون برای گالری هزینه دارد؛ بدین سبب مدیران گالری یا ترجیح می دهند با هنرمندانی كار كنند كه احتمال فروش آثارشان بیشتر است یا اینكه برای برگزاری نمایشگاه هایی كه احتمال می دهند فروش كمتری دارد، از هنرمند ورودی می گیرند تا از این طریق هزینه ای كه كرده اند را جبران كنند.
او افزود: در واقع اگر بخواهیم هنرمندان را دسته بندی نماییم به دو گروه اصلی می رسیم. یكی گروه هنرمندان قدیمی تر و پیشكسوتان كه كارشان بهتر است و هر جایی كه آثارشان را عرضه كنند، از روی فروش آثارشان درصدی برداشته می شود. گروه دوم هنرمندان جوان هستند كه اغلب آثارشان فروش چندانی ندارد و به هر گالری بروند، اغلب آنها را قبول نمی كنند.
مزارعی اشاره كرد: در این میان باید به این نكته توجه كرد كه شاید مقصر اصلی این مساله مدیران گالری ها و هنرمندان جوان نباشند، بلكه انجمن صنفی گالری داران و مسئولان ذی ربط در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید در قوانین موجود تغییراتی را ایجاد كنند. قانون ارشاد و انجمن صنفی می گوید از هنرمندان ورودی نگیرید و از روی آثار فروخته شده درصد فروش بردارید؛ این در شرایطی است كه اینگونه در حق هنرمندان جوان اجحاف می شود. چون وقتی كه آثار هنرمندان جوان احتمال فروش كمتری دارند و گالری دار از میزان فروش آثار درصدد برمی دارد، طبیعی است كه علاقه ای به برگزاری نمایشگاه آثار هنرمندان جوان نداشته باشد.
او اشاره كرد: با این روش عملا یكسری از هنرمندان از جامعه هنری حذف می شوند، چون نمی توانند نمایشگاه بگذارند؛ بدین سبب باید در قوانین به این مساله نیز توجه گردد كه گالری داران باید با هنرمندان جوان چگونه رفتار كنند و چه شرایطی را برای آنها بگذارند.



1398/06/31
20:35:49
5.0 / 5
3992
تگهای خبر: استاندارد , پیشكسوت , جامعه هنری , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است