در مراسم تقدیر از عكاسان جنگ چه گذشت؟

فراموشمان نكنید، به تعداد انگشتان دست باقی مانده ایم!

فراموشمان نكنید، به تعداد انگشتان دست باقی مانده ایم! آبی طرح: در آیین بزرگداشت چند تن از عكاسان جنگ با تاكید بر این نكته كه این افراد با فداكاری هایشان، دستاوردهای بزرگی را برای ما به یادگار گذاشته اند، اینگونه عنوان شد كه از این قشر كه تنها به تعداد انگشتان دست باقی مانده اند، در طول سال هم یاد شود و تنها به مناسبتی مانند دفاع مقدس بسنده نكنند.


به گزارش آبی طرح به نقل از ایسنا، شنبه ـ ششم مهر ماه ـ آیین بزرگداشت چند تن از عكاسان جنگ همچون عربعلی هاشمی، مرتضی دهداری و مرتضی خاكی به همت معاونت مطبوعاتی در موسسه مطبوعاتی نشرآوران انجام شد.





در ابتدای این مراسم جمشید جعفرپور، رئیس كمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: واقعه كربلا الهام بخش هشت سال جنگ تحمیلی ما بود. زنان ما با الهام گیری از حضرت زینب (س) برادران و همسران خودرا به جبهه فرستادند و پدران ما نیز با الهام گیری از امام حسین (ع) فرزندان خودرا روانه میدان جنگ كردند. خبرنگاران و عكاسان جنگ موجب شدند كه ما امروز بتوانیم همان گونه كه حوادث كربلا ثبت گردید، گزارش های هشت سال جنگ تحمیلی را بخوانیم، ببینیم و گوشه ای از حال و هوای آن زمان را تجسم نماییم. ما به شهدای خبرنگار و عكاس هشت سال جنگ درود می فرستیم.
او افزود: فرزندان ما امروز با تصاویر جنگ می توانند وقایع آن زمان را ببینید. عكسهایی گرفته شده كه با وجود امكانات كم به ثبت رسیده و امروز به یادگار مانده است. آنها كار سختی را كرده اند و لحظاتی را به ثبت رسانده اند كه امكان دارد خودشان نیز مجروح بوده باشند. ما بعنوان كمیسیون فرهنگی مجلس آماده هستیم از این طیف موثر كه بعضی از آنها پیشكسوت هستند و یا جوانان آنها حالا در یمن و جاهای دیگر هستند، حمایت نماییم. امیدوارم بتوانیم در بودجه سال آینده از آنها حمایت نماییم.







همین طور عربعلی هاشمی، عكاس جنگ با توضیح درباره ی یكی از تصاویر خود اظهار داشت: این عكس را در سر پل ذهاب گرفته ام. آن زمان خانه های مردم بر اثر بمب باران ویران شده بود و زنان و فرزندانشان آواره شده بودند ولی با این وجود از خانه های خود دل نمی كندند و بیرون نمی آمدند. رزمندگان با اصرار آنها را منتقل می كردند، وضعیتی بود كه نه غذا داشتند و نه آب. هر جا هم كه مستقر می شدند امكانات می خواستند ولی رزمندگان ما داوطلبانه به آنها كمك كردند. ما در آن زمان آمادگی جنگ را نداشتیم و نمی دانستیم كه باید چه نماییم.



الیاس حضرتی از فرمانده هان جنگ و فعال سیاسی اظهار نمود: با وقوع انقلاب اسلامی در ایران، یك اتفاق خیلی بزرگ رخ داد، ملتی كه بی تفاوت بودند و توجه كمتری به مسائل سرنوشت ساز خود داشتند و آنهایی كه توجه داشتند اما در غربت به سر می بردند را بار دیگر متوجه مملكت خود كرد. این انقلاب جزو واقعی ترین و مردمی ترین انقلاب ها بود. ملت ایران یك تحول بزرگ را تجربه نمود. ملت با تمام توان به میدان آمدند. مردم نه یك فرزند كه البته او همه چیزشان است بلكه گاهی تمام فرزندان خودرا راهی میدان جنگ می كردند و از آنها به خاطر این خاك می گذشتند. مادری را می شناسم كه ۹ فرزند او شهید شده بودند. پدری در كردستان بود كه شش فرزند او شهید شده بودند، هر شش پسر او هم زمان در جنگ بودند. در روستای ما یك خانواده كارگر بود كه بچه دار نمی شدند. روستای ما مذهبی بود و یك روز همه مردم در مسجد جمع شدند و دعا كردند كه آن خانواده بچه دار شدند ولی با شروع جنگ تنها پسر خودرا به نام عیسی به جنگ فرستادند كه شهید شد.
مدیر مسوول روزنامه اعتماد افزود: مردم ما خالصانه و بدون هیچ انتظاری جنگیدند و به دنیا نشان دادند كه چه می خواهند. آنها آرزو داشتند كه اسلام و فرهنگ ایرانی را با هم تركیب كرده و یك حكومت خوب داشته باشند. این انقلاب فضایی را ایجاد كرد كه جوانان تصمیم گرفتند عقب ماندگی تاریخی را جبران كنند. با دست خالی و امكانات اندك ولی قوی وارد جبهه شدند. تصاویر جنگ به یك روایت بزرگ از جنگ تبدیل گشته است كه آنچه گذشته را برای ما به تصویر می كشد.

مرتضی دهداری، عكاس جنگ نیز اظهار داشت: روز گذشته روز آبادان بود. من عكاس، خبرنگار و تصویربردار خبرگزاری جمهوری اسلامی و صداوسیما هستم. من آبادانی هستم و در آن زمان هم در آنجا بودم. دوران انقلاب با مدرك سیكل شبانه خبرنگار شدم.
او سپس تصویری از یك كودك شهید نشان داد و با بغض درباره او صحبت كرد.







مرتضی خاكی نیز اظهار نمود: نخستین شهری كه به آن حمله شد دور تا دور آن كوه بود. با هلی كوپتر به آنجا رفتیم و صدای بمباران به قدری زیاد بود كه صدای هلی كوپتر را نیز نمی شنیدیم. ولی در ادامه به آقای چمران رسیدیم. تهیه عكس در آن زمان واقعا مشكل بود. دولت هایی كه پس از جنگ سر كار آمدند در قسمت معاون مطبوعاتی ارشاد در این سال ها به مناسبت های مختلف تصاویر ما را چاپ می كردند و از ما تقدیر می شد. ولی حالا تعداد ما به اندازه انگشتان دست هم نیست، بعضی از ما شهید شدند، برخی مجروح هستند و یا ناتوان. ما زندگی خودرا دادیم و فداكاری كردیم ولی در طول سال سراغی از ما نمی گیرند. حداقل از ما چند نفر كه ماندیم یادی كنید.







در مراسم تقدیر از عكاسان جنگ محمد خدادی، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد نیز اظهار داشت: ایام محرم و صفر حال عجیبی دارد چونكه فصل مشترك این ایام و هفته دفاع مقدس «فداكاری» است. انتخاب ما هم فداكاری است و هرچه داریم از فداكاری است. اقتدار ما هم امروز مدیون دفاع مقدس است. هر روز ما هم دفاع مقدس چونكه ما هر ثانیه از عقیده و آرمان خود دفاع می نماییم.
امروز نكوداشت همه مردم ایران است و عكاسان دفاع مقدس افرادی هستند كه ظرفیت دیده شدن حماسه بی نظیر هشت ساله را فراهم كردند. مراسم امروز نیز در حقیقت یادآوری است.
او افزود: ما در دنیا شاهد جنگ دیپلماسی، اقتصادی و رسانه ای هستیم و پیش قدم جنگ رسانه ای خبرنگاران هستند كه به جنگ جهل می روند. امروز خوشحالیم كه در كشور، اجماع حداكثری داریم. به هر حال دیپلماسی ما هم زمان با قدرت نظامی و ظرفیت رسانه ای در این شرایط حساس در كنار ما هستند و ما یقینا پیروز این میدان مبارزه هستیم. به بركت خون شهدا ان شاءالله كه بتوانیم مستحكم تر از گذشته باشیم و پیروز این میدان شویم. جلسه امروز اولا به پاس قدرشناسی از پیشكسوتان عرصه دفاع مقدس در حوزه رسانه است و ثانیا محفلی برای یادآوری آن روزها و دلگرمی برای امروزی كه باز هم در خط مقدم جنگ هستیم.







منبع:

1398/07/06
18:03:10
5.0 / 5
3888
تگهای خبر: پیشكسوت , تصویر , چاپ , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است