سابقه تمدنی گل افشان سمیرم به هزاره پنجم پیش از میلاد باز می گردد

سابقه تمدنی گل افشان سمیرم به هزاره پنجم پیش از میلاد باز می گردد به گزارش آبی طرح ایرنا- مشاور امور روستایی و عشایری مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان اظهار داشت: سابقه تمدنی و سكونت گاهی منطقه گل افشان سمیرم به اوایل هزاره پنجم پیش از میلاد باز می گردد.


سجاد افشاری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به بازدید مسئولان سمیرم از این مكان مكشوفه این شهرستان، اظهارداشت: كاشناسان میراث فرهنگی و باستان شناسان، هفت هزار سال قدمت یعنی دوران قبل از تاریخ(باكون) برای این نقطه در شرق سمیرم را تخمین می زنند.
وی نزدیكی این نقطه به قلعه سنگی(دژ بهمن) در راه شهرستان آباده استان فارس را خاطرنشان كرد و اضافه كرد: قدمت تپه سكونت گاهی گل افشان از دژ بهمن كه محل دیده بانی در راه رفت و آمد كاروان های بخش مركزی در ایران باستان بوده و طبق مطالعات ۳ تا ۴ هزار سال قدمت تاریخی دارد بالاتر است.
مشاور امور روستایی و عشایری میراث فرهنگی، و گردشگری استان اصفهان، جستجوهای اخیر دیرینه شناسی را فصل سوم كار تحقیقاتی در مناطق شرقی سمیرم عنوان نمود و افزود: این رویداد در ادامه عملیات باستان شناختی و كاوش «تپه مش كریم» در بخش مركزی سمیرم كه در سال ۱۳۹۳ انجام شده بود صورت گرفت.
سرپرست تیم دیرینه شناسی و كاوش تپه گل افشان هم در ادامه اضافه كرد: بعد از انجام مطالعه و بررسی های اولیه در بخش مركزی شهرستان سمیرم، ادامه كار و كاوش ها از اوایل مهر ماه امسال، با مشاركت متخصصان این حوزه بر روی تپه گل افشان شروع شد.
محمد حسین طاهری تصریح كرد: كارگاه های كاوش به منظور مطالعات لایه نگاری و تشخیص مراحل سكونتی به صورت ترانشه ها و كنده كاری گسترده برای آگاهی از ساختارهای سكونتی اقوام گذشته ساكن روی تپه گل افشان انجام گرفت.
وی بیان كرد: جستجوهای انجام شده تا این مرحله مبین این است كه نخستین بار در دوره قبل از تاریخ و در حدود ۷هزار سال قبل ساكنانی در این مكان مستقر و این تپه را سكونت گاه خود قرار داد اند.
به گفته وی، بقایا و آثاری همراه با آتش دان ها، خاكستر و اجاق هایی كشف شده كه به احتمال زیاد سبك زندگی آن قوم را به شكل فصلی و كوچ رو نشان داده است.
طاهری خاطرنشان كرد: كشف ابزارهای سنگی و لوازم شمارشی نشانگر كارهای كشاورزی و دامپروری در منطقه است و همینطور آثاری از سنگ و نشان های قبرستان هم بدست آمده است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمیرم هم به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: روستای عشایری گل افشان در نزدیكی محل جستجوهای باستانی ما واقع شده است.
به گفته سعید سلیمانیان، امروزه جمعیت ساكن این روستا، عشایری هستند كه به جای كوچ سالانه بهار و پاییز در روستایی كه برای اسكان عشایر در نظر گرفته شده سكونت یافته اند.
وی تصریح كرد: بعضی از اشیاء كشف شده در این تپه ماقبل تاریخ نشان می دهند آن دوران هم كوچ و كوچ روی و زندگی دوره ای در این منطقه جریان داشته است.
شهرك عشایری گل افشان كنونی كه چند سالی است به روستا تبدیل گشته است در ۳۳ كیلومتری جنوب شرق سمیرم و ۸۰ كیلومتری شمال آباده استان فارس واقع شده است.
از جمله آثار تاریخی و طبیعی سمیرم پارك تخت قراچه، چشمه 'خوانسار'، تخت سلیمان آب ملخ، 'حمام كمال الملك وزیر'، 'تل شاهی و وزیری'، 'قلعه بهمن'، آبشار 'خفر'، آبشار سمیرم، چشمه ' ناز ونك'، 'تالاب خان وردشت'، آبشار 'بی بی سیدان'، چشمه'بابا زرنگ كمه'، چشمه 'نوول' غار 'دنگزلو'، 'لای سرخ دنا' و 'امامزادگان ابراهیم، زید ابن علی، سیداحمد و سید محمد خفر، بی بی ناز خاتون و بی بی گل خاتون كمه و حنا' است.
شهرستان كوهستانی و معتدل سمیرم در ضلع شمالی دنا و زاگرس میانی، دارای ۱۰۰ هزار جمعیت است كه در جنوب استان اصفهان، شمال یاسوج، شرق اقلید و آباده استان فارس و غرب لُردگان استان چهارمحال و بختیاری واقع است.



منبع:

1398/08/02
23:48:54
5.0 / 5
3873
تگهای خبر: زندگی , صنایع دستی , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است