عرضه مجوز مشروط سفر نوروزی سال جاری با مسافرت به تركیه بدون گذرنامه

عرضه مجوز مشروط سفر نوروزی سال جاری با مسافرت به تركیه بدون گذرنامه به گزارش آبی طرح گردشگری دوران سختی را همراه با انتشار کرونا طی می کند؛ حالا مسؤلان گردشگری اعلام نمودند ستاد مقابله با کرونا با سفرهای نوروزی با شرط و شروطی موافقت کرده از طرفی شاید دیگر برای رفتن به ترکیه احتیاج به گذرنامه هم نباشد.


با نزدیک شدن به پایان سال اخبار در ارتباط با سفر در دوره کرونا حسابی داغ شده است؛ در هفته جاری معاون گردشگری کشور اطلاع داد ستاد ملی مقابله با کرونا امکان سفر نوروز ۱۴۰۰ را پذیرفته البته مشروط به رعایت شیوه نامه های بهداشتی، خبر دیگر هم در ارتباط با مسؤلان گردشگری ترکیه بود که در خواست دادند ایرانیان و ترک ها بتوانند بدون گذرنامه به کشورهای یکدیگر سفر کنند.


مجوز مشروط سفر در نوروز ۱۴۰۰ صادر شد
ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: ستاد ملی مقابله با کرونا برای انجام سفرهای نوروز ۱۴۰۰در قالب تورهای مسافرتی و هم با رزرو مراکز اقامتی دارای مجوز متقاعد شد.
تیموری در وبینار با ۳۱ استان کشور که با هدف تبیین وضعیت سفرهای نوروزی و هم حضور در نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی تهران برگزار شده بود؛ با تشریح اینکه طبق آخرین مصوبات و تصمیم گیری های صورت گرفته در کمیته های مختلف ستاد ملی کرونا محدودیت هایی برای تردد بین شهرها در روزهای تعطیلات نوروزی تصویب شده است؛ اظهار داشت: به علت ناپایدار بودن شرایط کشور به واسطه شیوع ویروس کرونا، سفرهای نوروزی همچون سال قبل با محدودیت هایی مواجه است؛ اما در این میان وزارت گردشگری با تشریح و تبیین برنامه ها و تمهیدات بعمل آمده و با معرفی دو راهکار سبز برای سفرهای ایمن، اعضای ستاد را برای انجام سفرها در چارچوب تورهای مسافرتی و هم با رزرو مراکز اقامتی شامل هتل ها، مهمانپذیرها و بوم گردی های دارای مجوز از جانب وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی متقاعد کرد.
پیشنهاد سفر بدون گذرنامه برای مسافران ایران و ترکیه
ولی تیموری معاون گردشگری کشور بر اهمیت برقراری مجدد تبادلات گردشگری دو کشور در روزهای پساکرونا و لزوم تدوین و امضای پروتکل دوجانبه بخصوص میان بخش خصوصی طرف ها به منظور تسریع در حل و فصل مشکلات اطلاع داد.
وی در وبینار نشست پنجمین کمیته فنی مشترک همکاریهای گردشگری ایران و ترکیه بر اهمیت گردشگری بعنوان ابزاری برای شناخت بیشتر مردم دو کشور از ظرفیت های موجود و تعمیق روابط و همکاری ها تصریح کرد.
تیموری سپس بر لزوم تداوم حضور دو کشور در نمایشگاه های بین المللی یکدیگر تصریح کرد و از سوی مقابل برای حضور در نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع دستی تهران که در اسفند ماه سال جاری برگزار می شود دعوت بعمل آورد.
یکی از موارد مهمی که طی این نشست در جهت ایجاد توازن در مبادله توریست از جانب طرف ترک عنوان شد امکان سفر گردشگران دو کشور بدون گذرنامه بود که مقرر شد این مورد از راه مراجع ذیربط به صورت ویژه پیگیری شود.
افزون بر این، تیموری همکاری و مشارکت طرفین در سرمایه گذاری و راه اندازی گردشگری جاده ابریشم را حائز اهمیت ویژه دانست و انجام پروژه های مشترک با این مورد را از ساز و کارهای مهم در این خصوص خواند.


مرمت سقاخانه ۱۱۰ساله عزیز محمد در تهران آغاز شد
نصراله آبادیان شهردار منطقه ۱۱ تهران اظهار داشت: در جهت اجرای پروژه های محرک توسعه محله ای، مرمت سقاخانه ۱۱۰ ساله عزیز محمد در خیابان فروزش از امروز شروع شده و تا اردیبهشت ۱۴۰۰ به پایان خواهد رسید.
وی در اینباره توضیح داد: در جهت اجرای پروژه های محرک توسعه محله ای و کوچک مقیاس در محله های مرکزی شهر تهران از جانب اداره زیبا سازی معاونت خدمات شهری و محیط زیست این منطقه طرح مرمت سقاخانه عزیز محمد که بیشتر از ۱۱۰ سال قدمت دارد؛ آماده و عملیات اجرایی آن امروز با نظارت سازمان میراث فرهنگی شروع شد.
آبادیان اضافه کرد: سقاخانه عزیز محمد به علت قدمت بنا گرفتار صدمه هایی همچون شکستگی کاشی ها و تزئینات بنا، نمای فرسوده، الحاق زوائد، فرورفتگی ستون های آبخوری به زیر آسفالت و وجود سر در تابلوی مغازه ها که منجر به پوشاندن نمای فاخر سقاخانه شده است؛ که در این عملیات به صورت کامل مرمت خواهند شد.
با حضور مونسان ۲۰۶ پروژه گردشگری در استان تهران افتتاح شد
علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری با تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی اظهار داشت: بعنوان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از مردم عزیزمان خواهش می کنم پروتکل های بهداشتی را رعایت نمایند، خصوصا مبحث استفاده از ماسک را که همکاران ما در وزارت بهداشت بر آن تاکید دارند، به شکل جدی مورد توجه قرار دهند.
وی بیان نمود: تجمع ها و هم برگزاری مراسم هایی مثل عروسی و عزا اصلا به صلاح نیست. باید بتوانیم جلوی انتشار بیشتر این ویروس را بگیریم. اگر مقرر است نوروزی داشته باشیم که در آن سفر صورت گیرد منوط به این است که پروتکل های بهداشتی از همین حالا و برای همیشه رعایت شود تا شاهد شیوع پیک چهارم کرونا در کشور نباشیم.
موزه قلعه فلک الافلاک خرم آباد ایمن سازی شد
سید امین قاسمی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان اظهار داشت: فصل نخست بهسازی و ایمن سازی موزه قلعه تاریخی فلک الافلاک خرم آباد به پایان رسید.
وی بیان نمود: معاونت میراث فرهنگی این اداره کل در جهت ایمن سازی و بهسازی الکتریکال (برقی) موزه قلعه فلک الافلاک در سال ۹۷ اقدام به تهیه این طرح کارشناسی کرد و بعد از به انتها رسیدن طرح مذکور توسط اداره کل موزه های کشور تائید و آماده اجرا شده است.
وی ضمن اشاره به رایزنی های صورت گرفته و تأمین اعتبار پروژه مذکور امسال اضافه کرد: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در جهت اجرای فاز اول ایمن سازی برق قلعه فلک الافلاک، قرارداد پنج میلیارد ریالی با پیمانکار منعقد کرده است.
قاسمی عنوان کرد: قرارداد مربوطه به صورت مرحله به مرحله و طبق شرح خدمات عرضه شده، انجام گرفته است که تابحال فصل اول این پروژه (ایمن سازی موزه) به پایان رسیده است.
ثبت ملی ۱۰۷ اثر منقول فرهنگی تاریخی
۱۰۷ اثر منقول از استان های یزد، آذربایجان غربی، سیستان وبلوچستان، بوشهر، البرز، خوزستان، اصفهان، کهگیلویه وبویر احمد، خراسان شمالی و مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
در جلسه شورای ملی ثبت آثار منقول، از استان یزد هشت اثر منقول فرهنگی تاریخی ثبت ملی شد که همچون این آثار می توان به طومار موقوفات حسینیه توران پشته، چادر حسینیه چرخاب و طومار وقفی قنات حسن آباد مشیر و دهنو اشاره نمود.
در این جلسه از استان آذربایجان غربی هفت اثر همچون منبر مسجد جامع ارومیه، آثاری از محوطه های تپه رسول، قلات سوغانلو، تپه باستانی قره قوزلو و تپه حسنلو همینطور از استان سیستان و بلوچستان ۱۴ اثر منقول فرهنگی تاریخی شامل مجسمه یعقوب لیث صفاری زابل، ۶ اثر از محوطه شهر سوخته، چهار اثر سوزن دوزی از مجموعه های خصوصی و سه قالیچه و گلیم از مجموعه آقای آویشی به ثبت ملی رسید.


پل تاریخی پلدختر مرمت می شود
سید امین قاسمی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان اظهار داشت: پل تاریخی شهرستان پلدختر با اعتبار بیشتر از یک میلیارد ریال مرمت می شود.
قاسمی عنوان کرد: با عنایت به این که بخش های حساسی از پل تاریخی پلدختر در جریان سیل فروردین ماه ۹۸ صدمه دید و در معرض خطر فرسایش قرار گرفته است، مرمت و استقامت بخشی می شود.
وی اضافه کرد: هدف از این عملیات، حفظ اصالت طاق های بخش غربی بدنه و سنگ های پایه های سطح گذر پل تاریخی پلدختر است که در مجاورت رودخانه کشکان قراردارند.
حریم و عرصه سه اثر طبیعی و تاریخی لرستان تصویب شد
سید امین قاسمی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان اظهار داشت: سه اثر طبیعی و تاریخی این استان در خرم آباد، کوهدشت و دلفان تعیین حریم و عرصه شدند.
قاسمی اعلام نمود: نقشه محدوده عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی سه اثر طبیعی و تاریخی تپه "برهمای" شهرستان دلفان، تپه "کنی جونی" کوهدشت و "باغ فلاحت" خرم آباد تصویب گردید.
ویی اضافه کرد: پرونده تعیین حرایم این سه اثر طبیعی و تاریخی تصویب شده است که بعد از طی مراحل اداری از جانب وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ابلاغ خواهد گردید.
۵۰ قطعه عتیقه سه هزار ساله در سقز کشف شد
سردار علی آزادی فرمانده انتظامی کردستان اظهار داشت: ماموران انتظامی در یک عملیات شناسایی موفق به کشف ۵۰ قطعه عتیقه با قدمت سه هزار ساله در سقز شدند.
آزادی عنوان کرد: به دنبال اخبار واصله در خصوص فعالیت افرادی در خصوص خرید و فروش اشیای عتیقه حاصل از حفاری غیر مجاز از قلعه باستانی زیویه شهرستان سقز، مبحث در دستور کار ماموران انتظامی شهرستان قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه ماموران با اشراف اطلاعاتی و اقدامات پلیسی یک دستگاه خودرو پژو پارس حامل سه متهم را شناسایی و در عملیاتی غافلگیرانه آنان را دستگیر کردند اضافه کرد: بعد از هماهنگی قضائی، ماموران در بازرسی از خودرو متعلق به متهمان، ۵۰ قطعه عتیقه که قدمت آن برابر نظر کارشناسان در ارتباط با سه هزار سال قبل بوده را کشف کردند.
وی افزود: اشیا عتیقه کشف شده تحویل سازمان میراث فرهنگی تحویل گردید و متهمان به همراه پرونده به مرجع قضائی عرضه شدند.


تب آفرودسواران برای توبیرون دزفول
تردد آفرودسواران در دل دره توبیرون دزفول محیط زیست حیوانات و آبزیان منطقه را تحت تأثیر قرار داده است.
توبیرون واژه ای محلی به معنای بریدن تب است؛ همانگونه که دره توبیرون دزفول به واسطه عمق دره و عبور نهری زیبا از میان آن به مکانی خنک برای گردشگران و طبیعت دوستان در تمام ایام سال تبدیل گشته است.
ولی این روزها جیپ های آفرود با سرعت تمام از دره می گذرند و صدای دلخراش آنها گردشگران و حیوانات را می آزارد؛ جای لاستیک خودرو ها بر تن طبیعت می ماند و آرامش حیوانات را سلب می کند.
این بی توجهی ها ادامه می یابد و منطقه ای بکر به جولان آفرودسواران تبدیل می شود؛ اتوبوس های گردشگری هم یکی بعد از دیگری در منطقه نمایان می شوند و رنگ زرد دزفول را قرمز می کنند باآنکه قرمز شدن وضعیت کرونا در دزفول به عوامل دیگری هم بستگی دارد و مبحث گزارش نیست.


هنر تحریم شدنی نیست
معاون صنایع دستی کشور خطاب به فعالان زن عرب بازدیدکننده از پنجمین جشنواره فجر صنایع دستی، ضمن اشاره به اینکه هنرهای سنتی ایران در خارج از کشور طرفداران زیادی دارد، تصریح کرد: هرچند تحریم ها در حوزه صادرات صنایع دستی هم مشکلات زیادی بوجود آورده ولی معتقدیدم «هنر تحریم شدنی نیست».
هیاتی از بانوان کشورهای لبنان، سوریه، عراق، افغانستان و فلسطین از پنجمین جشنواره صنایع دستی ایران که در حال برگزاری در موزه ملی است، بازدید کردند.
پویا محمویان معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه سخنان خود در پاسخ به پرسش یکی از بازدیدکنندگان در خصوص مشکلات ایران در مورد تحریم ها در حوزه صادرات صنایع دستی، اظهار داشت: تحریم ها در حوزه صادرات صنایع دستی هم مشکلات زیادی بوجود آورده ولی به نظرما این است که هنر تحریم بردار نیست.
در ادامه محمودیان از علاقه هیات حاضر برای همکاری و تعامل در حوزه صنایع دستی اطلاع داد و اظهار داشت: درصدد هدفمند کردن تعامل با این کشورها در حوزه صنایع دستی هستیم.


1399/12/01
23:40:47
0.0 / 5
918
تگهای خبر: توریست , جشنواره , خدمات , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است