كارشناس مذهبی:

حضرت ابوالفضل (ع) مظهر بصیرت است

حضرت ابوالفضل (ع) مظهر بصیرت است یک کارشناس مذهبی با استناد به حدیثی از امام صادق (ع ) از حضرت ابوالفضل بعنوان مظهر بصیرت یاد کرد که ایمانی محکم و نفوذناپذیر داشت.



حجت الاسلام مجتبی عرب مازار به مناسبت سالروز ولادت حضرت عباس (ع) در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا، اظهار داشت: شیخ صدوق در کتاب امالی روایتی از امام سجاد (ع) با این مضمون نقل می کند که حضرت ابوالفضل در نزد خدا جایگاهی دارد که همه شهدا به او غبطه می خورند که ای کاش می توانستند به چنین جایگاهی برسند.

امام صادق (ع) هم فرمود «عموی ما عباس، نافذ البصیره بود؛ ایمان محکم و نفوذناپذیر داشت و همراه با امام حسین (ع) مجاهده کرد و به بلای نیکو رسید.» بلاهایی که به سراغ بزرگان می آید، ارتقاء دهنده مقامات آنهاست ولی بلاهایی که گرفتارش می شویم کفاره بدی های ماست.

این کارشناس مذهبی افزود: هر بار که می خواهیم خصوصیت های حضرت عباس (ع) را بیان نماییم به جنگاوری و فرمانده لشکر بودن آن حضرت استناد می نماییم یا می گوییم انسان باوفایی بود که امان نامه را نگرفت یا زمانی که به نهر فرات رسید از خوردن آب خودداری کرد ولی خصوصیت اصلی آن حضرت در نگاه ائمه که برای ما درس است این است حضرت ابوالفضل بعنوان یک انسان غیرمعصوم پشت سر معصوم حرکت می کردند و به مقاماتی بالا رسیدند.

در همان روایت امام سجاد آمده است که حضرت عباس (ع) ایثار کرد، دین و امامش را برخودش ترجیح داد و خویش را گرفتار این بلای دگرگون کننده و رشددهنده کرد. خویش را فدای برادرش کرد تا این که دو دستش بریده شد و خدا به آن حضرت در زندگی پس از دنیا دو بال داد که با آنها در بهشت به همراه فرشتگان پرواز می کند همانگونه که جعفر بن ابی طالب دو بال پرواز در قیامت دارد.

ویژگی های زیارت حضرت ابوالفضل (ع)

عرب مازار با اشاره به زیارت نامه حضرت ابوالفضل (ع) اظهار داشت: نخستین خصوصیت که خاندان (ع) از آن حضرت نام می برند، طاعت خدا و رسول و خاندان است و دومین خصوصیت این است که همان راهی را رفت که مجاهدان جنگ بدر رفتند و ضمن مجاهدت با دشمنان خدا خیرخواه دین بودند. در این زیارت نامه برای حضرت ابوالفضل بالاترین پاداش را از خدا می خواهیم. چون از امام خود اطاعت کرده و شهادت می دهیم که آن حضرت نهایت خیرخواهی و تلاشش را برای امامت داشتند.

آن چه از معارف خاندان درباره این الگوی ویژه یاد می گیریم این است حضرت ابوالفضل (ع) علاوه بر ایمان محکم و اطاعت از امام، در این راه نهایت خیرخواهی و مجاهدت در راه خدا را داشت و به عبارت دیگر نافذ البصیره بودند و امام سجاد (ع) بر ایمان محکم و بصیرت عموی خود تاکید نمودند. بصیرت یعنی در جایی که فضا غبارآلود است و جایی که میل های شخصی مطرح است بتوانید حق را از باطل تشخیص دهید.

این پژوهشگر مذهبی اشاره کرد: چرا در صحرای کربلا فقط ۷۲ نفر در مقابل هزاران نفر ایستادند. البته امروز همه می دانند که امام حسین (ع) در جبهه حق بودند ولی در آن زمان فضا غبارآلود بود و امروز هم ترس از تهدید دشمنان و علاقه دشمنان به تطمیع ما و فضاسازی رسانه هایی که حق را باطل جلوه می دهند سبب می شود یک لشکر به هم بریزد و کسانی که مومن هستند شک کنند و برخی به جبهه مقابل بروند و حتی سردار جبهه مقابل شوند. در کربلا حر بن یزید ریاحی در جبهه باطل بود و زمانی که حقیقت بر او آشکار شد و بصیرت به کمک او آمد سبب شد تا ایمانش او را نجات دهد و به جبهه حق رو آورد.

برویم که پس از تو بمانیم

وی اضافه کرد: در روایتی از حضرت علی (ع) نقل شده که فضای غبارآلود زمانی به وجود می آید که از هواهای نفسانی پیروی می شود و در حکم های الهی بدعت گذاشته می شود. افراد با بصیرت در چنین فضایی تشخیص می دهند که دشمن در کجا دامی را گسترده است. نمونه آن در روضه ها خوانده می شود که در شب عاشورا وقتی امام حسین (ع) با یاران خود صحبت می کنند، نور خیمه را کم کرده و می فرماید هر کسی می خواهد از اینجا برود امام عهد و پیمان خویش را برداشت و نخستین کسی که برمی خیزد و سخن می گوید حضرت ابوالفضل است و می گوید «ما برویم که پس از تو بمانیم».

حضرت ابوالفضل برای اصحاب امام حسین (ع) بیان می کند که سعادت ابدی به چه شکلی حاصل می شود و زمانی که امان نامه برای او می آید می فهمد که نقشه دشمن چیست و در صحنه عاشورا در خط امام حرکت می کند و تا آخرین سرباز که به میدان می رود در کنار امام است و زمانی که تنهایی امام حسین (ع) را می بیند به آن حضرت می گوید «دنیا برای من تنگ شده» و اجازه رفتن به میدان نبرد را از امام می خواهد.

وی از حضرت ابوالفضل بعنوان مظهر بصیرت یاد کرد و اظهار داشت: دراین زمینه شناخت نقشه های دشمن و شناخت گام های شیطان مهم می باشد. چون شیطان معمولا در گام اول انسان را گمراه نمی کند بلکه گام به گام مسیر گمراهی را برای انسان تکمیل می کند و انسان با بصیرت اجازه نمی دهد شیطان این مسیر را تکمیل کند.

عباس بن علی ابی طالب مشهور به ابوالفضل پنجمین پسر حضرت علی(ع) و نخستین فرزند ام البنین در چهارم شعبان سال ۲۶ هجری قمری دیده به جهان گشود. مهم ترین فراز زندگی او حضور در واقعه کربلا و شهادت در روز عاشوراست. در مورد زندگی و احوالاتش تا پیش از محرم سال ۶۱ اطلاعات چندانی وجود ندارد. جز این که بر مبنای برخی گزارش ها در جنگ صفین حضور داشته است.

او در واقعه کربلا فرمانده و پرچمدار سپاه امام حسین(ع) بود و برای همراهان امام حسین از فرات آب آورد. او به همراه برادرانش دو امان نامه از سوی عبیدالله بن زیاد را رد کرد. ائمه معصومین (ع) در احادیثی مقام بالایی برای حضرت عباس در بهشت بیان کرده اند و هم کرامات فراوانی از او با مضمون برآورده کردن حاجات مردم حتی غیر شیعیان و غیر مسلمانان نقل شده است.



منبع:

1399/12/28
18:35:57
0.0 / 5
985
تگهای خبر: زندگی , طرح , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است