هماهنگ با حال و هوای روزهای كرونایی؛

حراج مقاله ای از قرن ۱۹ میلادی در باب اهمیت شستن دست ها

حراج مقاله ای از قرن ۱۹ میلادی در باب اهمیت شستن دست ها به گزارش آبی طرح در روزهایی که انتشار کرونا ضرورت رعایت بهداشت را دوچندان کرده است، حراج خانه کریستیز یک مقاله قرن نوزدهمی در باب اهمیت شستن دست ها را به حراج می گذارد.


به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روزنامه گاردین، با شیوع کرونا در یک سال قبل شستن مکرر دست ها به یک عادت در میان مردم تبدیل گشته است اما در قرن نوزدهم میلادی این چنین نبود.
ایگنس سملوایس (Ignaz Semmelweis) از انترن های جوان نخستین کلینیک زایمان بخش آموزشی بیمارستان عمومی وین، در سال ۱۸۴۷ میلادی متوجه شد نرخ مرگ ومیر مادران و نوزادان در یکی از بخش های زایمان بسیار بالاست. آمار تلفات در این بخش ۱۳ درصد برآورد می شد در حالیکه در بخش های دیگر این آمار محدود به دو درصد بود؛ از نخستین بخش برای آمورش دانشجویان پزشکی استفاده می شد و از بخش دوم برای تعلیم دادن ماماها. سملوایس جوان به این نتیجه رسید که دانشجویان پزشکی عفونت را از اتاق های بخش تشریح به اتاق زایمان می آورند و از همین رو سیاست الزامی شدن شستن دست ها با آب آهک کلره را پایه گذاشت. نرخ مرگ ومیر بعد از آن به طرز قابل ملاحظه ای کاهش پیدا کرد و به تنها ۱ درصد رسید.
این پزشک مجارستانی در سال ۱۸۴۹ در یک سخنرانی معروف به منشا تب نفاس (The Origin of Puerperal Fever) درباره کشف مهم خود سخنرانی کرد. همکارش، فردیناند فون هبرا، یک سال بعد جزئیات این کشف را در مجله انجمن پزشکان وین منتشر نمود و آنرا از لحاظ اهمیت با واکسن آبله در یک کفه ترازو گذاشت.
با این وجود از ایده ‍ های سملوایس در دوران حیاتش استقبال نشد. وی در نهایت کارش را از دست داد و در سال ۱۸۶۵ میلادی در حالیکه تنها ۴۷ سال داشت در یک بیمارستان روانی دارفانی را وداع گفت. در این روزهای کرونایی که تاکید بر ضرورت شست و شوی مکرر دست ها اصلی ترین سفارش برای قطع زنجیره انتقال است، کارشناسان حراجی کریستیز کشف سملوایس را تاریخ ساز دانسته و از آن بعنوان یکی از بزرگترین دستاورد تاریخ پزشکی یاد می کنند.
از همین رو، هفته آینده نخستین نسخه از مجله ای که این کشف علمی مهم در آن انتشار یافت، به قیمت تخمینی ۱۲ تا ۱۸ هزار پوند در یکی از حراج های این حراج خانه به فروش گذاشته می شود.
ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر ۹۸) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری بعنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دیماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام نمود.
این بیماری که به تدریج به کشورهای مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همه گیری یاد کرد، تا لحظه تنظیم خبر ۱۳۵ میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده است که از این میان بیشتر از دو میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جان باخته اند.


1400/01/22
13:04:56
5.0 / 5
997
تگهای خبر: آموزش , سازمان , فرهنگ , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است