صداوسیما در انتقال مفاهیم عاشورایی موفق بوده است؟

صداوسیما در انتقال مفاهیم عاشورایی موفق بوده است؟ آبی طرح: یك مدرس دینی اعتقاد دارد كه «اگر صداوسیما بتواند فارغ از جناح ها و نگاه های سیاسی به نهضت امام حسین (ع) و واقعه عاشورا بپردازد، آنگاه می توان اظهار داشت كه بعنوان رسانه ملی معرفت افزایی كرده است.»



حجت الاسلام والمسلمین دلیر در گفت وگویی با ایسنا درباره میزان موفقیت صداوسیما در انتقال مفاهیم عاشورایی و نهضت امام حسین(ع)، اظهار نمود: متاسفانه صداوسیما در این امر موفق نیست. برای تحلیل چرایی این مورد می توان به مفهوم اعتراض در نهضت امام حسین (ع) پرداخت؛ حركت امام حسین (ع) اعتراض به ظلم ها، كج اندیشی، تحریف ها و استفاده ابزاری از آیین محمدی(ص) كه تحكیم حكومت معاویه و یزید را به همراه داشت، بود؛ این در حالی است صداوسیما در پرداخت به این موضوعات در جهت معرفت افزایی موفق نبوده است.

او در ادامه در بیان عقیده اش اظهار داشت كه «یكی از مشكلات امروز ما این است كه حكومت را قدسی سازی می نماییم، در حالیكه حكومت امر قدسی نیست و امری عرفی است» ادامه داد كه در دیدگاه كسانی چون مرحوم كمپانی، شخصیت بزرگ فقهی در حاشیه كتاب المكاسب تاكید شده كه حكومت امری قدسی نیست. اما چون قدسی بودن حكومت پیش فرض رسانه ملی است، صداوسیما معمولا هر آنچه كه از نظر این رسانه بتواند به حكومت صدمه برساند را كتمان می كند.

این مدرس دینی با اشاره به اینكه «امام حسین (ع) و سایر ائمه همیشه بعنوان الگو پاسخگو بودند و اعتراض شدیدی به ظلم داشتند»، به طرح این پرسش ها پرداخت كه چقدر صداوسیما مفهوم اعتراض امام حسین (ع) را تبیین كرده و چقدر خطبه های امام حسین (ع) در صداوسیما تبیین شده است؟

حجت الاسلام والمسلمین دلیر تصریح كرد كه امام حسین (ع) مخالف استبداد و خفقان بودند و اضافه كرد: «اگر ایشان به این موضوعات اعتراض نمی كردند، یزید هم به جنگ با او نمی آمد. یزید از ایشان بیعت می خواست، اما امام حسین(ع) با ظلم، طاغوت و كسی كه روی حكومت خود متعصب بود بیعت نكردند. ایشان تمام مصائب را به جانِ دل خرید، چون كه معترض بود؛ اما چقدر صداوسیمای ما به این اعتراض ایشان پرداخته است؟ هر وقت تلویزیون را در این ایام روشن كرده ایم، فردی در حال مداحی كردن است.»

این مدرس فلسفه عالی و عرفان با بیان این اعتقاد كه «صداوسیما فقط حنجره ها را معرفی می كند و راه های طرح بحث های تفكر و معرفتی را بسته است»، اظهار نمود: «نهضت امام حسین (ع) یكپارچه اعتراض است و صداوسیما در تبیین معرفی این امام و اهدافش چندان موفق نبوده است. در این ایام صداوسیما سخنرانی هایی را پخش می كند كه به كسی برنخورد. سخنرانی ها اغلب سیاسی هستند، ولی نه از این جهت كه به بعد سیاسی نهضت عاشورا بپردازد، بلكه به این مفهوم كه كاملا جناحی هستند و معمولا سخنران ها امام حسین (ع) را به جناح خودشان و جناح مخالف را به یزید ربط می دهند. این در شرایطی است كه ما نمی توانیم امام حسین (ع) و یزید را در یك خانواده شیعه داشته باشیم.»

حجت الاسلام والمسلمین دلیر با تاكید بر اینكه همه ما شیعه امام حسین (ع) هستیم، خاطرنشان كرد: «ما می توانیم با كمك به همدیگر خیلی از مسائل را برطرف نماییم و درباره موضوعات مختلف از بحث های دینی، اعتقادی و معرفتی گرفته تا موضوعات فرهنگی و اجتماعی به گفت وگو بنشینیم.»

او با اشاره به اینكه «صداوسیما جولانگاه مداحان و برخی سخنرانان شده است»، اظهار نمود كه چنین افرادی به جای معرفت زایی، بیشتر بر جهالت مردم می افزایند و اضافه كرد: «آنها به جای آنكه دین را تثبیت كنند، دین زدایی می كنند و به جای آنكه عقلانیت را تقویت نمایند، عقلانیت را از مردم می گیرند؛ در حالیكه به نظرم این رویكرد در جهت نهضت ابا عبدالله الحسین(ع) نیست. اگر صداوسیما فارغ از جناح ها و نگاه های سیاسی به نهضت امام حسین (ع) و واقعه عاشورا بپردازد، آنگاه می توان اظهار داشت كه بعنوان رسانه ملی معرفت افزایی كرده است.»

این مدرس دینی همینطور با اشاره به اینكه «امیدوارم روزی همه ما به فلسفه امام حسین (ع) برگردیم»، تصریح كرد: «موضوعاتی همچون اختلاس ها و حقوق ها و املاك نجومی همگی مصداق ظلم هستند و در مفهوم نهضت امام حسین (ع) باید به این ظلم ها پرداخته شود؛ اما در واقعیت چقدر رسانه های ما به این مصادیق ظلم در جامعه پرداخته اند؟ امروز همه چیز جناحی شده است و بسیاری منتظرند ببینند جناح مقابل چه كار خلافی كرده تا به آن بپردازند، اما اگر هم فكر خودشان این كار را انجام بدهند، سكوت می كنند؛ این تبعیض در برخورد با ظلم، عین ظلم است.»

حجت الاسلام والمسلمین دلیر در بخش دیگری از سخنانش به ماجرای دلار و سكه اشاره نمود و با اشاره به اینكه «بخش زیادی از جامعه ما اصلا با دلار و سكه سر و كار ندارد یا پولش را ندارد یا اینكه اصلا تاكنون رنگ دلار را هم ندیده » خواهان آن شد كه با افرادی كه خریدهای هنگفت انجام داده اند برخورد و دست كم به شك ها و سوالاتی كه در ذهن مردم در این باره وجود دارد، پاسخ داده شود.

او همینطور درباره محتوای نواهای عاشورایی كه در روزهای محرم از تلویزیون پخش می گردد و تاكید صرف بر مظلومیت امام حسین (ع) فارغ از نشان دادن رشادت های این حضرت، تصریح كرد: «برخی مداحان از چشم و ابروی امام حسین (ع) می گویند و برخی هم مظلوم را مظلوم تر معرفی می كنند؛ آیا همه واقعیت درباره ایشان همین است؟ نمی توان به زیبایی های گزاره های ایشان پرداخت؟ در حالیكه مداحی می تواند به وحدت ملی كمك نماید، اما مداح هایی هستند كه به شخصیت های اصلی نظام توهین می كنند و كسی هم كاری با آنها ندارد.»




1397/06/27
13:30:36
5.0 / 5
4732
تگهای خبر: زیبایی , طرح , فرهنگ , فلسفه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است