گشتی در نمایشگاه نقاشی هنرمند نابینا

وقتی شعرهای مریم حیدرزاده رنگ می گیرند!

وقتی شعرهای مریم حیدرزاده رنگ می گیرند! آبی طرح: «سعی كردم احساسی كه در ترانه ها و شعرهایم وجود دارد را در نقاشی هایم هم پیاده كنم؛ چون كه در همه جای دنیا، شعر و نقاشی با هم ارتباط نزدیك دارند، چون برخی از حرف ها را می توان به تصویر كشید و ترانه ها را هم می توان نقاشی كرد.»


به گزارش آبی طرح به نقل از ایسنا، پنجمین نمایشگاه نقاشی مریم حیدرزاده ـ ترانه سرا ـ با عنوان «بعد از آن همه حسرت» در گالری مژده تهران در حال برگزاری است.
در نمایشگاه آبرنگ مخاطب با نگاه به آثار می تواند موج احساسات را با استفاده از تركیب بندی رنگ ها و خطوط نقاشی ها كه با مبحث پاییز كشیده شده، ببیند؛ احساسی كه در ترانه های وی هم مستتر است. گویی نقاش كوشیده باشد، تصویر ذهنی خویش را در آثارش پیاده كند. در بیشتر نقاشی ها از رنگ های گرم كه مبین رنگ بندی فصل پاییز است، استفاده شده است.
ولی نكته ای كه سبب توجه بیشتر مخاطب به آثار می شود، نابینا بودن این هنرمند است؛ و اینكه با این وجود به خوبی توانسته پاییز را از دیدگاه و نقطه نظر احساسات خود به تصویر بكشد.
خبرنگار ایسنا برای آشنایی و درك بیشتر آثار با مریم حیدرزاده گفت وگو كرده است.
وی در ابتدا درباره ی سبك كاری خود این گونه اظهار داشت كه گاهی سبك ناتورالیسم و گاهی هم سبك اكسپرسیونیسم كار می كند و اینكه به صورت كلی آثارش حول محور طبیعت گرایی هستند.
او با تاكید بر اینكه علاقه او برای كار در سبك طبیعت گرایی چه با آبرنگ چه با اكریلیك، پاییز است، اظهار داشت: تلاش كردم احساسی كه در ترانه ها و شعرهایم وجود دارد را در نقاشی هایم هم پیاده كنم؛ چراكه در همه جای دنیا، شعر و نقاشی با هم ارتباط نزدیك دارند، چون برخی از حرف ها را می توان به تصویر كشید و ترانه ها را هم می توان نقاشی كرد.
وی در ادامه از سهراب سپهری شاعر و نقاش برای نمونه ای از این حرف خود یاد كرد.
حیدرزاده اظهار نمود كه گمان می كند توانسته باشد احساس خویش را در قالب تركیبی از ترانه و نقاشی به نمایش بگذارد؛ چون كه برای هر كدام از نقاشی های خود به جای عنوان، یك بیت شعر نوشته است.
این ترانه سرا افزود: در آثارم احساس لحظه ای كه آغاز به نقاشی كرده ام را به تصویر كشیدم. چونكه تا زمانی كه قلمو به دست نگرفته ام نمی دانم چه می خواهم بكشم. همانند ترانه ای كه تا قلم به دست نگرفته ای نمی دانی چه می خواهی بنویسی.
وی در پاسخ به بیان نظر خود درباره ی مرز كاری هنرمندان، اظهار داشت: تا زمانی كه كار آنها كپی نباشد و تنها صرف اسم نباشد، مشكلی ندارد و تنها به خاطر اسم آن فرد به آثارش بها ندهیم. ولی اگر واقعا كار خوبی را عرضه می دهند، می توانند در هر زمینه ای كه دوست دارند فعالیت كنند.
او در انتها اظهار داشت كه احیانا سال دیگر در فصل پاییز نمایشگاه دیگری برگزار كند.


خبرنگار ایسنا همینطور در ادامه نظر تعدادی از افراد حاضر در نمایشگاه را درباره آثار حیدرزاده پرسیده است:
بتسابه مهدوی ـ نویسنده و نقاش ـ بیان كرد: اگر این آثار كار یك فرد عادی و عام بود می گفتم كه آثار او مقدماتی و مبتدی به همراه ناپختگی زیاد است. ولی این هنرمند استثنا است و با در نظر گرفتن این مورد كارهای او قابل تقدیر و بی نظیر هستند. حیدرزاده با این دیدگاه و توانمندی خود توانسته در این كار موفق شود؛ چراكه تمام احساسات خویش را همانند اشعارش در نقاشی هایش هم پیاده كرده است. تمامی آثار به نوبه خود خوب و مبین یك حس هنرمند هستند.
همچنین بابك جواهرپور ـ هنرمند ـ با اشاره به اینكه با عنایت به مشكل نابینایی حیدرزاده، خیلی از هنرمندان دوست دارند كه به یك خلوص در رنگ و سبك برسند، افزود: زمانی كه به آثار نگاه می نماییم اگر هنرمند را نشناسیم امكان دارد بگوییم كه هنرمند كار طبیعت را در نگاه خود با آثارش خلاصه كرده و حتی رنگ ها را به شكلی اكسپرسیو كار كرده است. ولی زمانی كه با هنرمند مواجه می شویم می فهمیم كه خیلی از فانتزی های بزرگی كه برخی از هنرمندان بزرگ دنیا دوست دارند به آن برسند در حیدرزاده خلاصه شده و به صورت غریزی در او به ظهور رسیده. به صورت كلی دید شاعرانه او به طبیعت سبب پختگی آثارش شده است.
حمیدرضا گرشاسبی ـ مدیرعامل باشگاه پرسپولیس ـ كه در نمایشگاه مریم حیدرزاده حاضر شده، در این زمینه اظهار داشت: من از سوی هنرمند به نمایشگاه دعوت شده ام. آثار این هنرمند از معنویات درونی نشأت گرفته است و داستان های زیادی پشت آثار است كه كمتر كسی می تواند افكار او را درك كند.


مژده طباطبایی ـ مدیر گالری «مژده» ـ هم درباره آثار و روند برگزاری نمایشگاه، اظهار داشت: سال قبل در نمایشگاه حیدرزاده شركت كردم و با آثارش آشنایی داشتم. امسال هم بنا به درخواست او بعد از دیدن نمونه كارهایش نمایشگاه را برگزار كردیم.
طباطبایی افزود: احساسی كه در آثار اوست، خیلی مهم است؛ البته درست است كه بطور قطع از لحاظ تكنیكی، كارهای به مراتب بهتری در حوزه آبرنگ داریم ولی چیزی كه آثار مریم را متمایز می كند نابینا بودن اوست.
بر طبق این گزارش، مقرر است جمعه، ۱۶ آذر ماه مریم حیدرزاده در گالری مژده به شكل زنده برای مخاطبانش نقاشی كند.
در افتتاحیه این نمایشگاه افرادی مانند محمدباقر نوبخت (معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه) و تعدادی از هنرمندان حضور داشتند.
نمایشگاه «بعد از آن همه حسرت» در گالری مژده به نشانی سعادت آباد، خیابان علامه شمالی، خیابان هجدهم شرقی، پلاك ۲۷ تا شانزدهم آذرماه هر روز از ساعت ۱۲ تا ۲۰ به تماشاست.






1397/09/11
18:26:13
5.0 / 5
4302
تگهای خبر: تصویر , سازمان , شعر , گالری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است