وزیر ارشاد:

پیش نویس سند ارتقای فرهنگ وقف تهیه شد

پیش نویس سند ارتقای فرهنگ وقف تهیه شد به گزارش آبی طرح وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تهیه پیش نویس سند وقف آگاهی داد و اظهار داشت: این سند از طرف دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی كشور تنظیم شده است كه اهداف، راهبردها، اقدامات، تقسیم وظایف دستگاهی، ساختارها و موارد دیگری در آن دیده شده است.


به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جلسه ۷۴۱ شورای فرهنگ عمومی کشور با ادامه بحث و بررسی پیرامون ارتقاء فرهنگ وقف (در زمینه های شناخته شده و عرصه های جدید) انجام شد.
در این جلسه «سید عباس صالحی» با اشاره به اهمیت حوزه ارتقای فرهنگ وقف، اظهار داشت: اگر به سابقه تمدن اسلامی نگاه نماییم در حوزه های مختلف نیاز اجتماعی موقوفه وجود داشته است، با این نگاه وقف، نقش مهمی در جامعه داشته و بدین جهت نباید موضوع وقف را تنها منحصر به سازمان اوقاف بدانیم برای اینکه دایره وقف بسیار گسترده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد: هم اکنون سندی درباره وقف از طرف دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور تنظیم شده است که اهداف، راهبردها، اقدامات، تقسیم وظایف دستگاهی، ساختارها و... در آن دیده شده است، بر طبق روال گذشته یک دستگاه اصلی در سندهای شورا که در رابطه با موضوع است انتخاب خواهد شد تا متولی کار باشد که در این سند هم سازمان اوقاف و امور خیریه به ریاست حجت الاسلام خاموشی رئیس این کارگروه ملی خواهد بود تا در حوزه های مختلف پل ارتباطی بین سازمان ها باشد.
صالحی یادآوری شد: سند فعلی تنها یک پیش نویس است که در اختیار دستگاه ها قرار خواهد گرفت تا نظرات و پیشنهادات ارائه شود تا نسخه نهایی سند تنظیم و در شورا مصوب شود.
وی اضافه کرد: وقف موضوع مهم اجتماعی است که از دو منظر آگاهی و مسئولیت پذیری اجتماعی باید به آن پرداخت، در زمان کرونا مردم در هر ۲ بخش خوب عمل کردند، پس ظرفیت اجتماعی ما اگر با آگاهی و مسئولیت پذیری همراه شود، اتفاقات خوبی رقم می خورد، بدین سبب باید مسیر درست در این راه را پیدا و پیوند بین آگاهی و عمل را ایجاد نماییم، برای اینکه وقتی آگاهی ارتقاء پیدا می کند در ذیل آن مسئولیت پذیری هم بیشتر خواهد شد.
در ادامه این جلسه «منصور کبگانیان» عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیر ستاد علم و فناوری نیز با اعلان اینکه در حوزه وقف بیشتر موارد حضور خودجوش مردمی است و باید در وقف های جدید خصوصاً در حوزه فرهنگ شرایط را محیا نماییم، گفت: خیلی از واقفین نسبت به موارد جدید وقف آشنا نیستند و البته زیرساخت مناسب هم برای آنها فراهم نشده است. البته در این راستا در حوزه دانش بنیان زیرساخت و قوانین تا حدودی شکل گرفته است.
«پرویز کرمی» رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در ادامه این جلسه اشاره کرد: تلاش ما بر این است، بودجه ای که در اختیار واقفین است در راه درست استفاده نمائیم، به همین دلیل به سمت ایجاد نهادهایی رفتیم تا از این طریق به کمک های مالی و نفوذ فناوری در چارچوب سازمان های موجود برسیم.
در ادامه «حسین عسگریان ابیانه» مشاور وزیر و دبیر ستاد خیرین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اشاره کرد: وزارت علوم در دهه فعلی به دنبال انسجام بنیادهای به وجود آمده از قبل بوده است، هم اکنون ۷۵ بنیاد علم و فناوری داریم که در این راه شکل گرفته است.
وی افزود: در زمینه نگهداری اماکنی چون خوابگاه مشکلات زیاد است و نیاز داریم که خیرین برای حفظ این ساختمان ها به ما کمک کنند.
وی اشاره کرد: در بخش پژوهش و تحقیق هم کمک خیرین بسیار نیاز است، البته در همین راستا خیرین نیز وارد عمل شدند و برای نمونه شاهد ایجاد ۱۱هزار شغل در اطراف خوابگاه ها بودیم، همین طور برخی خیرین در داخل خوابگاه کار مهارت افزایی انجام می دهند تا دانشجو بعد از فارغ التحصیلی، حرفه ای را برای کسب درآمد یاد گرفته باشد.
«منیژه یونسی» رئیس اداره خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلان اینکه در مقطعی زمان وقف در حوزه سلامت تنها در ساخت مراکز درمانی محدود می شد اظهار داشت: هم اکنون تلاش ما این مسیر است که خیرین به سمت تامین نیازهای اساسی بهداشتی بروند، البته قبل از این تفاهم نامه ای بین وزارت بهداشت و سازمان اوقاف و امور خیریه تا سال۹۸ منعقد شده بود که خیلی از موارد سلامت در آن مدنظر نبود اما در پیش نویس جدید تفاهم نامه در تلاش هستیم از بخش خصوصی و مراکز دانش بنیان حمایت نماییم.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه اوقاف دارای امکانات زیرساختی زیادی است، توضیح داد: برای نمونه در کشاورزی موقوفات زیادی داریم که می توان آنها را به مواد غذایی تبدیل و توزیع کرد، البته اوقاف علاوه بر بخش تولید در امر خدمات هم توانایی زیادی دارد، ساختمان های زیادی موقوفه است که بجای عواید مالی آن می توان آنها را در اختیار بخش های مختلف در چارچوب خدمات قرار داد تا منافع وقف به شکل دیگری به مردم برسد. برای مثال می توان زمین یا ساختمانی را در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار داد تا کار پژوهشی و علمی انجام دهند.
وی اضافه کرد: علاوه بر بخش خدمات و تولید سازمان اوقاف و امور خیریه درآمدهایی وقفی هم دارد، وقف به دو بخش متصرفی و غیرمتصرفی تقسیم می شود که در این دو هم قدم های خوبی برداشتیم و اتفاقات خوبی رقم خورده است.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به جایزه علمی که در بنیاد البرز در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: هم اکنون ۶۷۰۰ موقوفه در اختیار آموزش و پرورش است که به دنبال ساماندهی آن هستیم، همین طور در وقفه های مربوط به دانشگاه ها نیز پیگیری های لازم برای سامان بخشی به وضعیت آنها در حال انجام می باشد، در حوزه درمان نیز ۲۶۰ بیمارستان، مراکز بهداشتی و درمانی داریم که تمرکز زیادی بروی آنها داریم تا سطح کیفی آنها ارتقاء پیدا کند، در نظام دانش بنیان هم استقبال خوبی از طرف واقفین را شاهد می باشیم و بیشتر واقفین هم به دنبال آینده روشن در این عرصه هستند.



منبع:

1399/03/14
21:33:50
5.0 / 5
1945
تگهای خبر: آموزش , تحصیل , خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است