كشف بانو اشكانی در اصفهان و استفاده از بته جقه ایرانی در انگلیس

كشف بانو اشكانی در اصفهان و استفاده از بته جقه ایرانی در انگلیس آبی طرح: باشگاه منچسترسیتی انگلیس از لباس فوتبال خود برای فصل آینده با نمایی از بته جقه ایرانی رونمایی كرده، این طرح قبل از این هم در یك برنامه معروف موسیقی در منچستر بعنوان پشت صحنه انتخاب شده بود. اما خبر دیگر این هفته میراث فرهنگی، كشف بقایای اسكلت بانوی اشكانی در شهر اصفهان بود.


اخیرا رسانه دیلی صباح ترکیه درباره تهیه پرونده ثبت جهانی خوشنویسی توسط ترکیه آگاهی داد. در واکنش به این مساله اساتید خوشنویسی در ایران اعتراض کردند. همان زمان مسئولان میراث فرهنگی نیز از شکایت ایران به یونسکو خبر دادند. حالا معاون میراث فرهنگی وزارت میراث آگاهی داده پرونده خوشنویسی ایران در سایت یونسکو بارگذاری شد.
طالبیان در نشست با خبرنگاران ایرنا درباره آخرین خبر اعتراض ایران به یونسکو در ارتباط با پیشنهاد ترکیه برای ثبت خوشنویسی اسلامی به نام این کشور اظهار داشت: الان پرونده خوشنویسی ایران روی سایت یونسکو بارگذاری شده است. از جانب ایران در یونسکو ۴ پرونده وجود دارد و پرونده خوشنویسی هم به یونسکو رفت و ممکنست در ۲۰۲۱ یا ۲۰۲۲ مطرح شود. اعتراض ایران در این موارد هیچگاه جنبه سیاسی نداشته و اعتراض ایران به ترکیه که در یونسکو ثبت گردید جنبه و نگاهی کاملا فنی دارد.
طرح بته جقه ایرانی در لباس منچسترسیتی
باشگاه منچسترسیتی انگلیس از لباس سوم تیم فوتبال خود برای فصل آینده رونمایی کرده است؛ با طرح بته جقه ایرانی. حدود دو هفته پیش لباس سوم تیم فوتبال منچسترسیتی انگلیس نمایش داده شد. طرح بته جقه ایرانی روی آن به چشم می آید. باشگاه منچسترسیتی این طرح را به این علت انتخاب نموده است که یک برنامه معروف موسیقی در شهر منچستر، چنین طرحی را بعنوان پشت پرده صحنه خود برگزیده بود.
البته چند ماه قبل طرح لباس بته جقه ای قهرمان فصل گذشته لیگ انگلیس در شبکه های اجتماعی لو رفت. بُته جـِقّه یا نقش سرو خمیده نقشی است که در تاریخ هنرهای سنتی همیشه مورد توجه بوده و در تزیین انواع صنایع دستی خصوصاً پارچه، قالی و گلیم، کاشی سفال، شال بافی، نساجی، خاتم، تشعیر و زربافی در اندازه ها و اشکال گوناگون بارها استفاده شده است.
حجم بالای سرمایه گذاری در پروژه های گردشگری
علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: تا پیش از شیوع ویروس کرونا روند گردشگری کشور به نحو مطلوبی جهشی بود، در ۱۰ ماهه سال ۹۸، بیش از هشت میلیون توریست وارد کشور شدند و اگر کرونا نبود به عدد ۱۰ میلیون توریست می رسیدیم.
مونسان در ادامه اظهار داشت: این در حالیست که تعداد تأسیسات گردشگری ما نیز در سال های اخیر افزایش یافته است به شکلی که تعداد بوم گردی ها به ۲ هزار واحد رسیده است و علاوه بر ایجاد اشتغال و درآمدزایی در یک روستا، موجب ایجاد اشتغال در روستاهای مجاور شده و مورد استقبال توریستهای خارجی قرار گرفته است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد: در کنار ساخت تأسیسات گردشگری محصولات گردشگری نیز متنوع شده اند و در حوزه های مختلف آن شاهد رشد هستیم. حالا شاهد رشد بالایی در حوزه گردشگری سلامت هستیم. در حوزه گردشگری مذهبی نیز هم اکنون تورها ترکیبی شده اند و در این بخش نیز شاهد رونق بسیار عالی هستیم.
او افزود: آنچه می تواند تأیید کند که آینده یک حوزه امیدوار کننده است یا نه حجم سرمایه گذاری در آن حوزه است. هم اکنون حجم سرمایه گذاری بالا در حوزه گردشگری نشان میدهد آینده صنعت گردشگری درخشان است. صدور ۵ هزار موافقت اصولی نشان میدهد می توان به صنعت گردشگری در آینده بیش از پیش امیدوار بود.
مونسان در ادامه به موضوع هوش مصنوعی اشاره نمود و اضافه کرد: فراگیر شدن هوش مصنوعی بسیاری مشاغل را گرفتار تغییر می کند اما در گردشگری هر چقدر هوش مصنوعی تداول پیدا کند، شاهد رونق بیش از پیش این صنعت خواهیم بود برای اینکه فرصت بیشتری برای فراغت، استراحت و گردشگری فراهم خواهد شد.
تسهیلات ۴۰ میلیونی برای هنرمندان صنایع دستی
پویا محمودیان، معاون صنایع دستی کشور در این دیدار به تشریح اثر کرونا بر صنایع دستی ایران پرداخت و اظهار داشت: یکی از بخش هایی که به شدت از کرونا لطمه دید کسب و کار هنرمندان و صنعتگران فعال در عرصه صنایع دستی بود و این مساله در استان های محروم بیشتر مشهود بود.
او با اشاره به همکاری صمیمانه بنیاد برکت با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: این بنیاد ۱۱ درصد طرح های حمایتی خودرا به حوزه صنایع دستی اختصاص داده و در همین راستا تابحال ۱۵ هزار بسته حمایتی در استانها توزیع شده است.
محمودیان اظهار داشت: همین طور مقرر شده توسط بنیاد برکت وام های پنج ساله ۴ درصدی تا سقف ۴۰ میلیون تومان با در نظر گرفتن شش ماه تنفس به هنرمندان فعال عرصه صنایع دستی کشور پرداخت گردد که این طرح در خیلی از استانها همچون کرمان اجرایی شده است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی از امضای تفاهم نامه با بنیاد اقتصادی کوثر نیز آگاهی داد و اظهار داشت: با معرفی هنرمندان متعلق به خانواده های شهدا، جانبازان و ایثارگران به این بنیاد، در اولین مرحله، مبلغ یک و نیم میلیون تومان به حساب این خانواده ها واریز شد که کمک به موقعی بشمار می رود.
محمودیان همین طور به همکاری وزارت میراث فرهنگی با آستان قدس رضوی جهت راه اندازی پلت فرم آهو اشاره نمود و اضافه کرد: این پلت فرم فرصتی است تا هنرمندان استانها تا اختتام امسال با شرایط ویژه ای از آن بهره مند شوند.
تولید ماسک هایی از جنس پنبه و ابریشم به همت هنرمندان صنایع دستی
ویدا توحدی سرپرست دفتر توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی از تولید ماسک هایی از جنس پنبه، ابریشم و پشم آگاهی داد.
وی با اشاره به لزوم استفاده از ماسک باتوجه به انتشار ویروس کرونا، اظهار نمود: باتوجه به همه گیری این بیماری مقرر است همه افراد از ماسک استفاده کنند، هنرمندان صنایع دستی بمنظور تشویق هرچه بیشتر عموم مردم جهت استفاده از ماسک، نسبت به تولید محصولاتی زیبا و از جنس ابریشم، پنیه و پشم اقدام نموده اند. این ماسک ها توسط هنرمندان خوش ذوق صنایع دستی تولید می شود و باتوجه به زیبایی آنها و نیز سازگاری با محیط زیست مورد استقبال مصرف کنندگان و مردم قرار گرفته است.
سرپرست دفتر توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی افزود: هم اکنون روزانه بین چهار تا پنج هزار ماسک با بهره گیری از پارچه هایی از جنس، ابریشم، پنبه و پشم توسط هنرمندان صنایع دستی تولید می شود. این محصولات توسط هنرمندان استان های مختلف همچون گلستان، تهران، اصفهان، خراسان جنوبی، گیلان و زنجان تولید و به بازار عرضه می شود
بخشی از یک ساباط ثبت ملی در دزفول تخریب شد
مسعود شامدیل رئیس سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری دزفول اعلام نمود: ساباط بیدل مربوط به دوره قاجار در محله قلعه دزفول در کوچه مجدیان واقع شده که در ۱۲ بهمن سال ۸۱ با شماره ۷۱۰۴ در لیست آثار ملی ایران قرار گرفته است.
شامدیل تخریب املاک شمالی و جنوبی را عامل صدمات جدی بر این ساباط تاریخی دانست و اضافه کرد: این اثر ثبت ملی بوده که برخی افراد به سبب دستیابی و برون رفت از مشکلات خانه های قدیمی و تاریخی و بلا تکلیف بودن آن اماکن، در اقدامی خودسرانه این اثر تاریخی را تخریب کردند.
وی با اعلان اینکه انباشته شدن مصالح و نخاله های ساختمانی پشت دیوار به این ساباط تاریخی فشار آورده بود، اظهار داشت: افزایش حجم مصالح و ورود آب در فصل بارندگی تخریب این بنا را به دنبال داشته است. باید اقدام قانونی برای مقابله با اقدامات صورت گرفته نسبت به بافت قدیم و آثار تاریخی صورت گیرد.
وی با اعلان اینکه تردد از این ساباط از سال های گذشته ممنوع شده بود، اضافه کرد: بازسازی این اثر تاریخی بزودی توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری دزفول شروع می شود. بافت قدیم دزفول هویت تاریخی این شهر است که مردم نیز باید علاوه بر نهادهای دولتی در حفظ و نگهداری آن کوشا باشند.
ساباط یا سابات یا صاباط یا سعباط از خاصیت های معماری زیست بوم های گرمسیر و کویری است. این آثار تاریخی در ایران در استان هایی مانند یزد، کرمان، اصفهان، خوزستان، خراسان جنوبی و غیره یافت می شوند.
فصل دوم پروژه مطالعاتی سفیدکوه مکران به انتها رسید
حسین واحدی سرپرست هیئت دیرینه شناسی اظهار داشت: فصل دوم بررسی باستان شناختی منطقه سفیدکوه بلوچستان در امتداد ثبت سه دهکده نَدودوک (بارگدن)، گوجگ دَپ (کوچکدام) و کددپ (کُدگَری) حول محور این سه دهکده انجام شد.
واحدی با بیان این خبر هدف از اجرای فصل دوم بررسی این سه روستا را ثبت آنها و حفظ سنن و فرهنگ بومی مناطق کوهستانی بلوچستان اعلام نمود که الگوی معماری، استقراری و معیشتی مشابه جوامع پیش ازتاریخی همچون جوامع نوسنگی و مس وسنگ دارند و در فصل نخست بعنوان نمونه های مهم و شاخص تر در منطقه شناسایی شده بودند.
او اضافه کرد: با وجود اینکه منطقه مورد بررسی محدوده بسیار کمی را در بر می گیرد و هدف اصلی آن ثبت سه دهکده یاد شده است، حاصل کار این بررسی بسیار قابل توجه است. در محدوده یاد شده در مجموع ۹ محوطه باستانی شناسایی شامل گورستان ها و محوطه های استقراری از دوران پیش ازتاریخ، تاریخی و اسلامی شناسایی شد. علاوه بر محوطه های شناسایی شده مطالعات مردم نگاری نیز در سه دهکده مورد اشاره صورت گرفته که اطلاعات آن درحال تدوین است و امید می رود به زودی اطلاعات این فصل از مطالعات باستان شناختی به ثبت این سه دهکده منحصربه فرد بیانجامد.
مشکلی در روند ثبت جهانی آثار تاریخی وجود ندارد
علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری با تاکید بر اینکه مشکلی در روند ثبت جهانی آثار تاریخی وجود ندارد، اظهار داشت: سهمیه ایران برای ثبت جهانی آثار سالانه یک اثر است که با تمام ظرفیت نسبت به پیگیری ثبت آن اقدام می نماییم.
مونسان در مورد برخی انتقادات نسبت به تعلل در ثبت آثار جهانی اظهارداشت: مشکلی در روند ثبت جهانی آثار تاریخی وجود ندارد و سهمیه ایران برای ثبت جهانی آثار سالانه یک اثر است که با تمام ظرفیت نسبت به پیگیری ثبت آن اقدام می نماییم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اعلان اینکه احتمال می رود مشکل در جای دیگری باشد و در حوزه میراث مشکلی نداریم، اشاره کرد: در گذشته آثار را به صورت نقطه ای ثبت می کردیم اما هم اکنون با اقتدار کار را به جلو برده و به صورت محوری ثبت می نماییم. سند توسعه گردشگری کشور بعد از کارهای کارشناسی فراوان در هفته های اخیر در دولت تصویب گردید. در صورت درخواست کمیسیون فرهنگی مجلس این سند را ارائه خواهیم کرد.
کشف دومین اسکلت بانوی اشکانی در تپه اشرف اصفهان
علیرضا جعفری زند سرپرست هیئت کاوش تپه اشرف اصفهان از کشف اسکلت دختر نوجوان اشکانی در این تپه تاریخی آگاهی داد و اظهار داشت: شواهدی از یک سکو، بقایای یک کوزه و ستون فقرات یک اسب نشان از معماری قبری دارد که پیرو آیین مهر در این گورستان طراحی شده است.
باستان شناسان در ۲ ماه اخیر طی عملیات نجات بخشی آثار تپه اشرف در راه لوله گذاری آب به سمت شرق این تپه به کشفیات قابل توجهی رسیدند که پیش تر در فلات مرکزی ایران سابقه نداشته است. یافته ها همچون چندین گورخمره، قربانی و تدفین آیینی اسب چهارساله و حالا شواهد معماری قبر یک دختر نوجوان ۱۳ ساله نشان داده است در شمال تپه اشرف اصفهان، جایی که حالا خیابان مشتاق دوم قرار دارد، به احتمال یک گورستان اشکانی قرار دارد که در واقع از دوره ناشناخته تاریخ کهن اصفهان پرده برداشته است. هیئت دیرینه شناسی به سبب مضیقه بودجه و جایی که خیابان مشتاق واقع شده برای نجات بخشی این آثار با مشکل مواجه اند.
زند اضافه کرد: در فاصله ۱۰ متری از جسد بانوی اشکانی به تدفین یک دختر نوجوان دست یافتیم. این تدفین به صورت طاق باز و روی خاک است. شواهد نشان میدهد این جسد متعلق به یک نوجوان حدود ۱۲ تا ۱۳ سال با قد حدود ۱۶۰ است ولی متاسفانه به سبب رطوبت زیاد لطمه دیده است.
پایان پروژه اطلاعاتی بقایای پارچه های کربونیزه تخت جمشید
شهرزاد امین شیرازی عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی- فرهنگی اظهار داشت: اولین مرحله کارهای میدانی پروژه ساماندهی کالبدی و اطلاعاتی بقایای پارچه های کربونیزه به دست آمده از نخستین جستجوهای علمی دیرینه شناسی انجام گرفته در تخت جمشید با جداسازی ۲۱۹ قطعه از بقایای این پارچه ها به انتها رسید.
امین شیرازی با بیان این خبر اظهار داشت: کارهای میدانی پروژه ساماندهی کالبدی و اطلاعاتی بقایای پارچه های کربونیزه شده تخت جمشید با همکاری پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی- فرهنگی، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و پایگاه میراث جهانی پارسه به انتها رسید.
وی ادامه داد: در این مرحله این قطعات از مجموعه ای که به صورت درهم و تفکیک نشده در یک جعبه نگهداری می شد، جدا و بعد از ثبت مشخصات فیزیکی (توزین و اندازه گیری ابعاد) به صورت کامل تصویر برداری شده و به لحاظ خصوصیات تکنیکی و مشخصات فنی بافت طبقه بندی شدند.
امین شیرازی، هدف از اجرای این اقدامات را نه فقط تفکیک و جداسازی قطعات، بلکه درک و شناخت بهتر ماهیت قطعات و تنوع بقایا دانست که نشان میدهد انوع مختلفی از بافته های به کار رفته در تخت جمشید و سطح تکامل هنر نساجی دوران هخامنشی باشند.
خطر توسعه ساخت و ساز بیخ گوش میدان نقش جهان
نقض حریم میدان نقش جهان موجب شد در ایام اخیر پیرو درخواست انجمن صنفی مهندسان معمار اصفهان از دادستان عمومی، ساخت و ساز مجتمع تجاری در خیابان استانداری و حریم میدان بطور موقت، متوقف شود. این درخواست برای دفاع از منفعت عام باتوجه به نقش حساس این میدان تاریخی و خطر خروج این اثر از لیست آثار جهانی یونسکو صورت گرفته است.
در صورتیکه هتل کوچه ارفعی حریم چهارباغ را نقض و منظر آن رامخدوش کرده است؛ در آنسوی دولتخانه صفوی یک مجتمع تجاری توانسته به پشتوانه رای دیوان عدالت اداری حریم میدان نقش جهان را دور بزند و این اثر را در خطر خروج از لیست آثار جهانی یونسکو قرار دهد.
اکنون کارشناسان انجمن صنفی مهندسان معمار اصفهان توانسته اند بطور موقت دستور توقف ساخت این مجتمع تجاری را از قاضی کشیک دادگاه عمومی و انقلاب اصفهان بگیرند تا به زودی ادله آنچه گفته می شود این مجتمع تجاری با حفاری برای ایجاد سه طبقه زیرزمین در یک سایت تاریخی همین طور سه طبقه فوقانی و گرفتن مجوز ارتفاع ۹ متر حریم میدان نقش جهان را نقض کرده است، بررسی شود.
در ماه های گذشته علاوه بر ارتفاع گرفتن غیرقانونی هتل کوچه ارفعی در حریم چهارباغ، کارشناسان و رسانه های میراث فرهنگی نسبت به ارتفاع گرفتن یک مجتع تجاری در حریم میدان نقش جهان ابراز نگرانی کرده بودند.
صنعت لطمه دیده گردشگری به حمایت ملی نیاز دارد
ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: صنعت گردشگری لطمه دیده از بحران کرونا برای بقا و حیات باردیگر نیازمند حمایت ملی است.
تیموری، اظهار داشت: به دنبال حوادث و اتفاقات نیمه دوم سال قبل که منجر به لغو سفر گردشگران بین المللی از شروع سال جاری میلادی به کشور شد و بعد از آن شیوع بیماری کرونا که عملا صنعت گردشگری کشور را با چالش های اساسی روبرو کرد؛ شاهد افول در سطح ملی، منطقه ای و جهانی بوده ایم.
وی اضافه کرد: برای احیای باردیگر این حوزه نیاز به اتخاذ تدابیر مختلف همچون بخشودگی مالیات و هزینه های تاسیسات گردشگری لطمه دیده از شیوع ویروس کرونا وجود دارد که برای تحقق آن اهمیت حمایت ملی و یاری تمامی نهادهای فرابخشی در رابطه با موضوع سفر نمود پیدا می کند.
تیموری تصریح کرد: نبود قطعیت و امکان ترسیم دورنمای کلی برای خروج از این وضعیت فعالان حوزه گردشگری و صنایع دستی کشور را به شدت مستاصل کرده است و امکان دارد روند تعدیل و اخراج کارکنان و کارشناسان این حوزه فضای کسب وکارهای موجود را بیش از پیش متلاطم کند.
معاون گردشگری اظهار داشت: متاسفانه تابحال حمایت قابل توجهی از بخش گردشگری و صنایع دستی صورت نگرفته و به رغم مکاتبات و گزارش های ارسالی به مراجع مختلف، هیچ تمایزی برای فعالان این حوزه نسبت به سایر حوزه ها که زمان کوتاهی را با این بحران مواجه بودند، قائل نشده اند.
صدور مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا برای برگزاری آزمون گردشگری
خشایار نیکزاد مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی از صدور مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا برای برگزاری آزمون گردشگری آگاهی داد.
نیکزادفر با اشاره به اهمیت برگزاری آزمون گردشگری، گفت: این آزمون با مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا، ۲۴ مرداد جاری در تهران و مراکز استانها انجام خواهد شد. آزمون گردشگری با ۶۰۱۶ داوطلب، ۲۴ مردادماه در تهران و ۳۰ مرکز استان و نیز جزیره کیش با ستاندن مجوز از ستاد ملی مقابله با کرونا و با رعایت تمام دستورالعمل های بهداشتی برگزار می گردد.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی افزود: در تهران برای برگزاری این آزمون، سه مرکز تعیین شده و این آزمون در دو نوبت بامداد وعصر برگزار می شود.
او یادآورشد: آزمون رشته های راهنمای ایران گردی و جهان گردی، راهنمای طبیعت گردی، راهنمای زمین گردشگری و مدیریت فنی در نوبت بامداد و آزمون رشته های مدیریت تأسیسات گردشگری، مدیریت فنی طرح تطبیق و کارشناس ارزیابی طرح تطبیق در نوبت عصر برگزار می گردد.
برنامه های خوبی برای احیای گردشگری در دستور کار داریم
علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری با اعلان اینکه برنامه های خوبی را برای احیای صنعت گردشگری در دستور کار داریم، اظهار داشت: باید بعد از عبور از پیک کرونا باتوجه به برنامه ها و تقاضای بازار، وضعیت را به سرعت ترمیم نماییم.
مونسان با اعلان اینکه کرونا به صنعت گردشگری دنیا لطمه جدی وارده است، گفت: کرونا خسارات زیادی به گردشگری ما وارد کرد. البته این صنعت دارای خاصیت منحصر به فردی است و می تواند به سرعت احیا شود. در این راستا در خردادماه ۹۹ اقداماتی انجام شد و آمار گردشگری داخلی بطور فزاینده بالا رفت اما با شیوع ویروس کرونا مواجه شدیم و با تصمیمات ستاد مقابله با کرونا و وزارت بهداشت از سفرها جلوگیری شد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: اگر بتوانیم از این مشکل عبور و مانند تمام کشورها مرزهای بین المللی مان را برای ورود توریست باز نماییم، وضعیت گردشگری بهبود می یابد.
مونسان افزود: برنامه های خوبی را تهیه، آماده و در دستور کار داریم و اگر از این پیک عبور نماییم باید بتوانیم فضا را باز و باتوجه به برنامه ها و تقاضای بازار وضعیت را به سرعت ترمیم کنیم؛ هم اکنون درگیر تصمیمات ستاد مقابله با کرونا هستیم و باید از آن تبعیت نماییم.



منبع:

1399/05/24
15:28:54
5.0 / 5
1800
تگهای خبر: تخصصی , تصویر , توریست , خوشنویسی
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است