شایعه سازان به نامداری اسلامی ندوشن بخل می ورزند

شایعه سازان به نامداری اسلامی ندوشن بخل می ورزند به گزارش آبی طرح فریدون مجلسی، از دوستان نزدیک محمدعلی اسلامی ندوشن، شایعاتی که پیرامون سلامتی این پیشکسوت ادبیات مطرح گردیده است را بخل ورزیدن به نامداری او دانست و اظهار داشت: عده ای همچنان با وجود کهولت سن ندوشن به او حسودی می کنند.



به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، اخبار دروغینی که بیشتر از چند هفته پیرامون وضعیت سلامتی محمدعلی اسلامی ندوشن مطرح شده است، قلب دوستدارانش را آزرده کرده، یکی از دوستان نزدیک این پیشکسوت ادبیات، فریدون مجلسی، مترجم و پژوهشگر، که بیشتر از ۵۰ سال از یاران صدیق او بوده است، از این بی تدبیری و انتشار اخبار نادرست گلایه نمود.

فریدون مجلسی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، اخبار دروغین انتشار یافته را روش مبارزه غیرشرافتمندانه دانست و اظهار داشت: اشخاصی که با گروهی خواه سیاسی، خواه اجتماعی و خواه فرهنگی مخالف هستند، هنگام عجز و ضعف، به این گونه اقدامات غیرواقعی، شایعه پراکنی و انگ زدن ها می پردازند.

این مترجم اضافه کرد: هیچ دلیلی ندارد که شخصی که مثل محمدعلی اسلامی ندوشن فرهنگی است و مدتی می شود که از پا افتاده و توان دفاع از خویش را ندارد، این گونه مورد هجوم قرار داد. حتی در سفری که حدود دو سال پیش به کانادا رفت، وضعیت سلامت او چنان شد که دیگر اجازه سوار شدن به هواپیما و بازگشت به کشورش را هم به او ندادند، نمی دانم حاشیه سازان با پراکندن این گونه شایعات چه سودی می برند، برای من ابهام وجود دارد.

مجلسی ضمن اشاره به این که اسلامی ندوشن مخالفینی دارد، افزود: کسانی هستند که به کارها و یک عمر فعالیت فرهنگی او بخل می ورزند، این کارها پیش از این هم سابقه داشته است و این اخبار درباره فردی که کسالت دارد، باور کردنی است، آنچه برای من عجیب است، انگیزه پنهان پشت این اقدامات و تفکر است که در دو موج متوالی این خبر بی مفهوم را منتشر کنند. چه دستاوردی از این خبر می توانند داشته باشند؟

چندین نسل به قلم اسلامی ندوشن خو گرفته اند و از او آموخته اند

این پژوهشگر افزود: اسلامی ندوشن نه رقیب سیاسی فردی است و نه رقیب فرهنگی، متاسفانه در همه دنیا بخل علمی در بالاترین سطوح وجود دارد اما اسلامی ندوشن در این رقابت جای نمی گیرد. حتی ضعیف ترین مخالفان هم درباره فردی که چنین بیمار است، این طور حمله نمی کنند. اگر او سرحال بود می توانست به برخی نکات اشاره و ایرادهای فرهنگی مشکلات اجتماعی، اشتباهات علمی را گوشزد کند، باز هم اهل گفتگو بود که نکته ای بگوید، جوابی بگیرد یا مخاطب را قانع کند. منتشر کردن این گونه اخبار دروغین، هدفی دارد که من آنرا متوجه نمی شوم.

مجلسی انتشار این اخبار را عمدی دانست و اظهار داشت: مشکل از جایی شروع شده که یک نفر با علم به محبوبیت و شهرت محمدعلی اسلامی ندوشن، خبری را بین اقشار و افکار متفاوت در زمان های متعدد مطرح کرده، این کار هدفمند بوده است. چندین نسل آثار ندوشن را خوانده اند، به قلم او خو گرفته اند و از او آموخته اند، حتی پدران و مادران برای فرزندان شان آثار او را تهیه کرده اند، کتاب روزها سرگذشت زندگی کسی است که خویش را از روستا به بالاترین جایگاه های علمی و تاثیرگذاری در جامعه رسانده است.

این نویسنده عنوان کرد: آنها که این خبر را منتشر می کنند، می دانند که چنین خبری با چه سرعت و چه تاثیری منتشر می شود. همین غم انگیز است که این شایعه درباره ندوشن در این شرایط آن هم در زمانی که مردم به شدت از همه گیری بیماری خسته هستند و رنج می برند و مسائل حل نشده بسیاری وجود دارد مطرح می شود. با این بازی ها فشار بیشتری ایجاد می کنند، انگار جان یک انسان سرگرمی است، این رفتارها تنها سبب تاسف و اعتراض است.

سرچشمه آغازین خبر، کاری برنامه ریزی شده بود

وی در پاسخ به این که این رفتارها را هدفمند می دانید؟ اظهار داشت: بله، وقتی شخصی بیمار است و منتشرکنندگان این اخبار هم به او دسترسی ندارند، خود او هم در موقعیتی نیست که صحبت کند و حتی از همسر دانشمندش (شیرین بیانی) که در همه این سال ها در کنار او بوده، بی اطلاع هستند و کمترین ارتباطی با خانواده ندوشن ندارند، بطور قطع این اخبار بدون منبع را با اهدافی منتشر نموده اند.

مجلسی اضافه کرد: تاسف آورتر آن است که این اخبار در سطوح بالای خبری و مطبوعاتی بدون رفتن به منبع خبر انتشار یافته است، ما همیشه وقتی به خبری می رسیم، بلافصله به دنبال منبع آن هستیم. حتی بهترین و بزرگترین شبکه های خبری اگر بگویند گفته می شود یا به نقل از منابع آگاه، آنرا نمی پذیریم. این بی احتیاطی ها بسیار اتفاق می افتد و می دانم که بسیاری از افرادی که به اسلامی ندوشن علاقه مند هستند، با تاسف و تاثر، این شایعه را منتشر می کنند، مقصود من سرچشمه آغازین خبر است که آنرا برنامه ریزی شده می دانم.

وی در توضیح این که ارتباط اخبار دروغین سال قبل درباره ابتلای اسلامی ندوشن به بیماری فراموشی، چه ارتباطی با اخبار این روزها دارد، اظهار داشت: چون ندوشن حالا سرحال نیست که بتواند سخنرانی کند یا بنویسد و در جلسات شرکت کند، این مطالب مطرح گردیده است، اما او می تواند صحبت کند، نیازهای خویش را به اطرافیانش اطلاع می دهد و با خانواده اش در ارتباط می باشد، البته با گفتن چند کلمه انرژی اش را از دست می دهد و مانند چراغی که رو به خاموشی برود، خاموش می شود.

مجلسی افزود: به هر حال طبیعت راه خودش را می رود و مبحث عجیبی نیست، همه ما باید این راه را بپیماییم ولی این روش دروغین و ریاکارانه که آغازگر چنین خبری است، بسیار زشت و قابل انتقاد است، گفتم آغازین، چون نمی خواهم کسانی که برای او احترام قائل هستند اما با بی احتیاطی خبر را منتشر نمودند، برنجانم اما این انتقاد هست که بهتر بود در یافتن اصالت منبع می کوشیدند.

وی در انتها اظهار داشت: لیست آثار و کارها و کتاب های اسلامی ندوشن موجود است و این چیزی است که همیشه زنده خواهد ماند.

محمدعلی اسلامی ندوشن، سوم شهریور ۱۳۰۳ در ندوشن متولد شد، وی تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خویش را در یزد به پایان برد و در سال ۱۳۲۳ به تهران رفت و بقیه دوره متوسطه را در دبیرستان البرز به پایان رساند، سپس وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شد. وی از حدود ۱۲ سالگی سرودن را شروع کرد، برخی از قطعه شعرهای وی در مجله سخن منتشر می شد.

پس از آن هم ۵ سال در فرانسه و انگلستان به اندوخته های علمی خود اضافه کرد و رساله دکترای خویش را درباره کشور هند نوشت و دکترای حقوق بین الملل از دانشکده حقوق دانشگاه پاریس را دریافت کرد. محمدعلی اسلامی ندوشن در سال ۱۳۳۴ بعد از بازگشت به ایران، چند سال در شغل قاضی دادگستری خدمت کرد و بعد از ترک خدمت در دادگستری، به تدریس حقوق و ادبیات در بعضی دانشگاه ها و آموزشگاه های عالی، از جمله: دانشگاه ملی، مدرسه عالی ادبیات، مدرسه عالی بازرگانی و مؤسسه علوم بانکی پرداخت.

شیرین بیانی استاد تاریخ دانشگاه تهران و نویسنده چندین کتاب تاریخی، همسر محمدعلی اسلامی ندوشن است.

در سال ۱۳۴۸ به دعوت پروفسور فضل الله رضا (رئیس وقت دانشگاه تهران) به همکاری با دانشگاه تهران دعوت شد و بر مبنای تألیفاتی که در زمینه ادبیات انتشار داده بود، جزء هیئت علمی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران قرار گرفت و تدریس نقد ادبی و سخن سنجی، ادبیات تطبیقی، فردوسی و شاهنامه، شاهکارهای ادبیات جهان در دانشکده ادبیات و تدریس تاریخ تمدن و فرهنگ ایران را در دانشکده حقوق برعهده گرفت و این فعالیت تا سال ۱۳۵۹ که بازنشسته شد، ادامه داشت.

اسلامی ندوشن، بعضی از آثار خویش را با امضای مستعار «م. دیده ور» چاپ و منتشر نموده است، کتاب ابر زمانه و ابر زلف در سال ۱۳۴۲ بعنوان کتاب برگزیده سال از جانب انجمن کتاب انتخاب گردید.

ندوشن در مدت ۵۰ سال بیشتر از ۴۵ کتاب و صدها مقاله در باب فرهنگ و تاریخ ایران و ادبیات فارسی به رشتهٔ تحریر درآورده است. تأسیس فرهنگ سرای فردوسی و انتشار فصل نامهٔ هستی از اقدامات وی در زمینهٔ اعتلای فرهنگ و ادب فارسی است.



منبع:

1399/12/18
10:14:54
0.0 / 5
912
تگهای خبر: آموزش , ادبیات , استاد , پیشكسوت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است