رییس مركز تحقیقات راه و شهرسازی:

شورایعالی شهرسازی مصوبه ای داشت تا شرافت بم باقی بماند

شورایعالی شهرسازی مصوبه ای داشت تا شرافت بم باقی بماند به گزارش آبی طرح رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی می گوید قنات ها و نخل های بم ارزش ها و به شکلی ناموس این شهرستان هستند که باید آنها را حفظ کرد، بدین منظور شورایعالی شهرسازی الحاق زمینهای جنوب جاده این شهر را تصویب کرد تا شرافت بم در جایگاه خودش باقی بماند.


محمد شکرچی زاده که جهت شرکت در همایش ملی نتایج اجتماعی زلزله (۵-۶ دیماه) در سالروز هجدهمین زلزله فاجعه بار بم به این شهرستان سفر کرده بود در گفتگو با خبرنگار ایرنا توضیح داد: الحاق اراضی واقع در جنوب جاده بم که مورد توجه مسؤلان این شهر بود به تصویب شورایعالی شهرسازی و معماری رسید.
وی تصریح کرد: با توجه به این که شهر احتیاج به گسترش و ساخت و ساز جدید دارد الحاق اراضی جدید(۷۳ هکتار در جنوب جاده بم)می تواند کمک بزرگی برای توسعه شهر باشد تا دیگر نیازی به قطع درختان وجود نداشته باشد و شرافت بم هم در جایگاه خودش باقی بماند.
شکرچی زاده اضافه کرد: قنات های ثبت جهانی و نخل های بم ناموس این شهرستان به حساب می آیند چونکه قطع این نخل ها ارزش تاریخی بم را زیر سوال می برد در همین راستا تمامی مردم بم باید خویش را پاسبان و پاسدار حفاظت از این نخل ها بدانند.
ضوابط ساخت و ساز با درجه اهمیتشان
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی همینطور به مبحث دیگر اهمیت رعایت ضوابط ساخت و ساز در گسل بم- بروات اشاره و تصریح کرد: دغدغه مهم ما گسل بم- بروات است که برپایه قرارداد سال ها قبل بین شهرداری و مرکز تحقیقات بررسی هایی در این حوزه انجام خواهد پذیرفت.
وی اضافه کرد: قاعدتا در بخشی از این اراضی درصورتیکه در محدوده پهنه گسل های اصلی قرار گیرد ضوابط ساخت و ساز بطور حتم باید رعایت شود.
شکرچی زاده خاطرنشان کرد: برپایه آئین نامه ۲۸۰۰ ساخت و ساز ساختمان های «بااهمیت بسیار زیاد» در پهنه گسل ها ممنوع می باشد اما ساختمان های با اهمیت زیاد، متوسط و کم مجاز است ولی باید ضوابط در ارتباط با این ساخت و سازها که از آئین نامه ۲۸۰۰ (طراحی ساختمان دربرابر زلزله) هم سختگیرانه تر است رعایت شود.
به گفته وی اگر بیمارستانی در پهنه گسل باشد درصورت امکان جابه جایی باید جابه جا شود و اگر امکان جابه جایی ندارد حتما باید مقاوم سازی شود و از گسترش آن هم خودداری به عمل آید تا این که به انتهای عمر مفید ساختمان برسد.
شکرچی زاده اشاره کرد: باید ساخت و سازها بگونه ای باشد که به زلزله بعنوان یک رخدادطبیعی نگاه نماییم نه خطر؛ مانند کشور ژاپن باید یادبگیریم با زلزله زندگی نماییم و خسارت هایمان را به حداقل برسانیم.
منابع مالی برای پیشگیری
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در ادامه اظهار داشت: در کشور در مقوله سیل، فرونشست و زلزله اگر منابع مالی کافی برای پیشگیری اختصاص داده شود خسارت کمتری خواهیم داشت البته این نگاه کم کم ایجاد می شود ولی تا نقطه ایده آل هنوز فاصله داریم.
به گفته شکرچی زاده مردم هم باید به کیفیت ساختمان اهمیت بدهند و ساختمانی خریداری کنند که مقررات آئین نامه ۲۸۰۰ در آن رعایت شده باشد.


آمادگی مستندسازی ارگ بم
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اضافه کرد: حفظ ارزش های فرهنگی و تاریخی شهر بم بسیار اهمیت دارد و از آنجائیکه ارگ بم درحال بازسازی است اعلام کردیم در صورت احتیاج به کمک فنی مرکز تحقیقات آمادگی لازم وجود دارد تا مستندسازی های لازم را انجام دهد.
شکرچی زاده تاکیدکرد: بازسازی و مرمت سازه های صدمه دیده فرهنگی و تاریخی با اهمیت هستند و ارزش جهانی دارند چون برگ هایی از تاریخ جهان در ارگ بم هنوز ناگشوده وجود دارد که باید از این میراث جهانی همگی محافظت نماییم.
وی افزود: شهر جهانی بم بعنوان یک میراث جهانی فقط به مردم بم و ایران تعلق ندارد بلکه متعلق به تمامی مردم جهان است که باید از آن حفاظت و حراست کرد.
۳ هزار کوچه خاکی بم و لزوم پیگیری ملی
این مسئول وزارت راه و شهرسازی درباره سه هزار کوچه خاکی بازمانده از زلزله بم هم اظهار داشت: یکی از درخواست های مسؤلان شهرستان بم دریافت قیر برای آسفالت این کوچه های خاکی بود که قبلا هم مقادیری قیر برای بافت فرسوده اختصاص یافته بود اما کفایت نمی کند؛ بنا بر این در سطح وزارت پیگیری های لازم را در این خصوص انجام خواهیم داد تا منابع جدیدی در اختیار شهر بم قرار گیرد و وضعیت بهتر شود.
شکرچی زاده اظهارامیدواری کرد فعالیتهای همه جانبه ای که در سطح ملی انجام شده بتواند این غم خیلی عمیق زلزله سال ۸۲ را آرام آرام از این شهر دور کند و هرچه زمان می گذرد بتوان شادی و نشاط را جایگزین آن بویژه در نسل های جدید مشاهده کرد.
شرکت کنندگان در همایش نتایج زلزله در آیین اختتامیه به گزارش آبی طرح به نقل از خبرگزاری ایرنا این مصاحبه با شکرچی زاده شامگاه دوشنبه در حاشیه مراسم اختتامیه همایش ملی نتایج اجتماعی زلزله انجام شد.
زلزله پنجم دیماه سال ۸۲ در شهر بم واقع در ۱۹۵ کیلومتری شرق مرکز استان کرمان، این شهر را به تلی از آوار تبدیل کرد و طبق آمارهای رسمی افزون بر ۳۰ هزار کشته برجا گذاشت؛ گرچه برخی منابع تلفات را تا افزون بر ۵۰ هزار نفر تخمین می زنند.
ارگ بم و منظر این شهر تاریخی به همراه ۲ قنات اکبرآباد و قاسم آباد در این شهرستان ثبت جهانی هستند؛ همینطور بخشی از کویر ثبت جهانی لوت که از شهداد کرمان امتداد دارد هم در محدوده این شهرستان قرار گرفته است. استان کرمان همینطور چند اثر ثبت جهانی دیگر دارد و در مجموع با هشت اثر جهانی، بیشترین آثار جهانی را بین استانهای کشور از آن خود کرده و از حیث میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از جایگاه منحصربه فردی برخودار است. باغ شاهزاده ماهان، قنات جوپار، روستای دستکند و صخره ای میمند و هم گلیم ثبت جهانی شیرکی پیچ و روستای دارستان شهرستان سیرجان بعنوان دهکده جهانی و خاستگاه بافت این گلیم از دیگر آثار جهانی کرمان به شمار می روند.

1400/10/07
10:59:45
5.0 / 5
784
تگهای خبر: خرید , زندگی , صنایع دستی , طراح
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است