کمیت به افزایش کیفیت بخش نقاشی جشنواره فجر کمکی نکرد

کمیت به افزایش کیفیت بخش نقاشی جشنواره فجر کمکی نکرد به گزارش آبی طرح داور جشنواره هنرهای تجسمی فجر ضمن اشاره به رشد کمیت آثار در این دوره از جشنواره تجسمی اظهار داشت: کارهای ارسالی در سطح متوسط و قابل قبول است و کمیت به افزایش کیفیت کمکی نکرده است.


به گزارش آبی طرح به نقل از خبرگزاری ایرنا، آرمان یعقوب پور با به انتها رسیدن داوری آثار رسیده به جشنواره هنرهای تجسمی فجر، درباره کیفیت آثاری که به جشنواره رسیده است، اظهار داشت: سطح کارهای این رویداد را باید با سایر جشنواره ها مقایسه کرد، نه دوسالانه ها و گالری ها.
وی اظهار داشت: با عنایت به این مسئله، کارها را در سطح متوسط و قابل قبول در حد جشنواره ها دیدم و به نظرم چندان تفاوتی با جشنواره های دیگر ندارند. سال جاری کارهای زیادی به جشنواره رسیده بود اما به نظر می آید کمیت، کمک زیادی به افزایش کیفیت کارهای انتخابی نکرده است.
این نقاش افزود: کارهای بسیار متفاوتی به جشنواره رسید و وجود کارهای فیگوراتیو، آبستره شاید سبب شود یک نمایشگاه آشفته به وجود آید. ریشه این مسئله به همان فضای آکادمیک برمی گردد و این سردرگمی برای داور هم وجود دارد که چگونه باید این آثار متفاوت را با هم مقایسه و از میان آنها انتخاب نماید، ازاین رو گاه مجبور می شود بر مبنای سلیقه خود دست به گزینش بزند.
او ضمن اشاره به ضعف آموزش هنر در کشور اظهار داشت: کم بودن آگاهی هنرمندان جوان را نمی توان فقط ضعف آموزش دانشگاهی یا آموزشگاه ها دانست، چونکه بسیاری از این افراد امکان دارد آموزش ندیده و مستقل کار کرده باشند. اما در مجموع می توانیم این ایراد را به آموزش نقاشی در ایران وارد نماییم که در هنرستان، دانشگاه و آموزشگاه های مختلف یک برخورد سلیقه ای رخ می دهد و این ایراد خود هنرمند یا استاد نیست، بلکه به علت آن است که برنامه ریزی مشخصی برای آموزش هنر وجود ندارد. سرفصل ها و دروس از جانب وزارت علوم مشخص شده اما هر استاد در کلاس خود به یک شکل درس می دهد.
یعقوب پور افزود: ما باید دانشکده هایی با نگاههای مختلف داشته باشیم و بعنوان مثال در یک دانشگاه کاملاً کلاسیک کار شود، در یک دانشگاه با مدیوم های جدید کار شود، اما وقتی چنین چیزی وجود ندارد می بینیم که در بین فارغ التحصیلان یک کلاس، یک نفر نگارگر می شود، یک نفر انتزاعی کار می کند و استاد هم باید به همه این افراد نمره بدهد، درحالی که امکان دارد نسبت به برخی از این آثار شناختی نداشته باشد. به علت ضعفی که در وزارت علوم وجود دارد هر دانشگاه خروجی های متفاوت دارد و بنابراین خیلی از دانشجویان بیشترین چیزی که می آموزند در رده های خصوصی هست.
یعقوب عمامه پیچ داور دیگر این رشته هم با اشاره به اینکه داوری کار بسیار سختی است، اظهار داشت: با عنایت به فضای کلی هنر در ایران، نمایشگاه هایی که گذاشته می شود و بی برنامگی آموزش در دانشگاه ها نمی توان شاهد کارهای خوبی از جوانان بود و نقص آموزشی در کارها دیده می شود. البته آثار حالت آکادمیک داشتند و سالم بودند اما انگار که در قرن ۱۹ مانده اند. من از انتخاب ها راضی نیستم اما بضاعت ما همین بود. پیشنهاد می کنم جشنواره به شکل فروش سالانه باشد تا هنرمندان بیشتری وارد مسابقه شوند.
عمامه پیچ افزود: تعداد زیادی دانشکده هنری وجود دارد که نه معلم خوب دارند و نه برنامه آموزشی وجود دارد، ازاین رو هم اکنون گالری ها جوانان را تربیت می کنند و این خیلی بد است. کارهای هنرمندان مطابق یک موج پیش می رود که توسط گالری ها به وجود آمده و بعد از مدتی این موج تغییر می کند. ازاین رو زیبایی شناسی وجود ندارد و همه چیز توسط گالری دار شکل می گیرد.
کاظم چلیپا هم درباره داوری آثار بخش نقاشی اظهار داشت: در هر جشنواره، دوسالانه یا مسابقه انواع کارها حضور می یابند، از کار آماتور تا حرفه ای و با مبحث ها و سبک های مختلف. ازاین رو داور باید اشراف داشته باشد که بتواند تشخیص دهد کار فیگوراتیو خوب یا آبستره خوب چیست. اینجا در صورتیکه داور بتواند به درستی تشخیص دهد، از نظر ارزش هنری مرز بین این نوع آثار از بین می رود.
چلیپا اضافه کرد: تیزهوشی و تجربه خاصی لازم است که بتوان کارهای برتر را از میان آثار موجود برگزید. نکته بعدی که وجود دارد این است که احساس می کنم جای هنرمندان مدعو خالی است. ای کاش عده ای از هنرمندان را دعوت می کردند و در کنار این آثار، کارهای آنها هم به نمایش درمی آمد، چونکه برخی از مخاطبان شاید برای نخستین بار به جشنواره بیایند و اگر آثار هنرمندان حرفه ای در جشنواره باشد بهتر می توانند درباره کارهایی که می بینند و کیفیت آنها قضاوت کنند.



منبع:

1400/11/11
12:49:09
5.0 / 5
783
تگهای خبر: آموزش , استاد , تحصیل , جشنواره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است