دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی:

شرایط جهان اسلام برای رسیدن به اتحادیه کشورهای اسلامی فراهم تر از شرایط گذشته اتحادیه اروپا است

شرایط جهان اسلام برای رسیدن به اتحادیه کشورهای اسلامی فراهم تر از شرایط گذشته اتحادیه اروپا است به گزارش آبی طرح دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد:  امروز شرایط جهان اسلام برای رسیدن به اتحادیه کشورهای اسلامی فراهم تر از شرایط اتحادیه اروپا است.


به گزارش آبی طرح به نقل از خبرگزاری ایرنا از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع روز چهارشنبه چهارم خردادماه در دیدار هیئتی از اندیشمندان و اساتید دانشگاه های ترکیه، با تاکید بر حفظ وحدت امت اسلامی، به تبیین نظریه امت واحده اسلامی و اتحادیه کشورهای اسلامی پرداخت.
وی پیش گیری از تفرقه، همکاری در جهان اسلام، هم افزایی کشورهای اسلامی و اسلامی شدن را چهار سطح رسیدن به امت واحده برشمرد و اشاره کرد: در گام پنجم به تشکیل اتحادیه کشورهای اسلامی می رسیم. اتحادیه کشورهای اسلامی نیز نظیر اتحادیه اروپا و از نوع اسلامی است و ما با عقلانیت جمعی می توانیم به سمت آن حرکت نماییم.

شهریاری با اشاره به اینکه در گام نخست یعنی پیش گیری از تفرقه باید از جنگ، ترور، تکفیر و نزاع جلوگیری شود، تصریح کرد: گام دوم دارای دو بخش مقابله با دشمن مشترک و احسان و دوستی مسلمانان با یکدیگر است.
وی افزود: بر طبق این گام منظور ما از دشمن، کافر، یهودی یا مسیحی نیست، بلکه دشمن را فردی می دانیم که مقابل امت اسلامی و مسلمانان سلاح برداشته باشد. همین طور مسلمان نیز فردیست که و به خداوند متعال و نبوت پیامبر اکرم (ص) شهادت دهد و نماز بخواند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، جهاد در اسلام را از نوع دفاعی دانست و اظهار داشت: با بررسی تاریخ نیز به این نتیجه می رسیم که جنگ هایی که در زمان نبی اکرم (ص) رخ داده غالبا جنبه دفاعی داشته و تهاجمی نبوده یا پیش از آن پیمان شکنی انجام شده است.
وی لازمه رسیدن به هم افزایی کشورهای اسلامی را توجه به قدرت سیاسی، دانش، امنیت، ثروت و خدمت رسانی مشترک دانست و خاطرنشان ساخت: اگر اتحاد میان کشورهای ایران، عربستان و ترکیه صورت گیرد، بدون شک یک ابرقدرت اسلامی در مقابل ابرقدرت استکبار شکل می گیرد.
اگر اتحاد میان کشورهای ایران، عربستان و ترکیه صورت گیرد، بدون شک یک ابرقدرت اسلامی در مقابل ابرقدرت استکبار شکل می گیرد
شهریاری با اشاره به اینکه گام چهارم یعنی خودسازی ملل اسلامی دارای خصوصیاتی همانند تعهد نسبت به شریعت، اخلاق اسلامی، اخوت اسلامی، اصلاح و مبارزه با فساد، عدالت اجتماعی و بسیج مقاومتی است، بیان کرد: اگر این چهار گام را طی نماییم می توانیم به امت واحده برسیم سپس به سمت اتحادیه کشورهای اسلامی حرکت نماییم.

وی ضمن تشریح اهداف، ارزش ها، سیاست ها و ساختار اتحادیه کشورهای اسلامی اظهار داشت: شاید در نگاه اول رسیدن به اتحادیه کشورهای اسلامی آرمانی باشد ولی بدون شک دست یافتنی بوده و باید نسبت به آینده امیدوار هستم باشیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی درباره دلیل قابل دست یافتن بودن اتحادیه کشورهای اسلامی تاکید کرد: بزرگ ترین جنگ، جنگ جهانی دوم بود که برمبنای آمار ۷۰ تا ۸۰ میلیون اروپایی به دست اروپایی کشته شد ولی امروز به اتحادیه اروپا رسیده اند.

وی ادامه داد: مسلمانان که از یکدیگر ۷۰ میلیون نفر را نکشته اند و دارای قرآن، پیامبر و قبله واحدی هستند، چرا نتوانند به اتحادیه کشورهای اسلامی برسند؟! بدین سبب شرایط جهان اسلام برای رسیدن به اتحادیه کشورهای اسلامی فراهم تر از شرایط پیشین کشورهای اروپایی است.
پیشنهاد تشکیل پارلمان مشترک میان کشورهای اسلامی
شهریاری در ادامه سخنان خود پیشنهاد تشکیل پارلمان مشترک میان کشورهای اسلامی برای تصویب قوانین مشترک را ارائه داد و اظهار داشت: درباره اتحاد میان کشورهای اسلامی دو نگاه حداقلی و حداکثری وجود دارد. برخی تنها اتحاد اقتصادی فرهنگی را مدنظر قرار می دهند. ولی گروه دیگر نه فقط اتحاد اقتصادی، بلکه اتحاد سیاسی و دینی را نیز مطرح می کنند.
وی افزود: ما شکی نداریم که ادیان و مذاهب مختلف می توانند در کنار یکدیگر زندگی کنند و نمونه بارز آنرا می توان در ایران مشاهده کرد. البته منظور ما از اتحاد کشورهای اسلامی برداشتن مرزها و یا کنارگذاشتن قوانین اساسی کشورها یا تغییر آنها نیست.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی عنوان کرد: حالا شاهد قراردادهای دوطرفه اقتصادی سیاسی و فرهنگی هستیم چرا نتوانیم چنین تصمیماتی در عرصه سیاست و حقوقی بگیریم؟ چرا نتوانیم پارلمان مشترکی برای تصویب قوانین مشترک داشته باشیم؟

سیاسیون دینی به اختلاف دامن می زنند
شهریاری با اشاره به اینکه دین عامل اختلاف نیست بلکه سیاسیون دینی به اختلاف دامن می زنند، بیان داشت: عده ای دین را سیاسی و ابزاری برای رسیدن به قدرت قرار داده اند.
وی ادامه داد: دشمن اصلی ما استکبار جهانی است که ریشه در امپریالیسم دارد و اگر امروز شاهد درگیری میان قومیتهای اسلامی هستیم برای این است که می خواهند ما را از دشمن اصلی غافل کنند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، تکثر فرهنگی را از ارزش های انسانی دانست و عنوان کرد: ما باید فرهنگ های متفاوت را کنار هم بپذیریم و اکثریت نباید اعتقادات خودرا به اقلیت تحمیل کند، چون اعتقاد را نمی توان با اجبار به کسی تحمیل کرد.
وی افزود: ما اگر به ریشه های اسلام دقت کنیم به اختلاف نمی رسیم، اختلاف زمانی خودرا نشان میدهد که به شاخه ها دقت نماییم. اگر می خواهیم آینده را بسازیم باید به ریشه ها دقت کنیم.

شهریاری با اشاره به اینکه باید به دنبال سبک زندگی اسلامی باشیم، اشاره کرد: ارزش های حقیقی ارزش های انسانی است که بر ولایت الهی متصل باشد.

وی در انتهای سخنان خود رژیم صهیونیستی را جرثومه فساد دانست و اظهار داشت: جنگ در کشورهای اسلامی تا آن زمان که مقابله با ریشه اصلی این مساله یعنی استکبار جهانی صورت نگیرد، ادامه خواهد داشت.

در قسمتی از این جلسه صمیمی، اندیشمندان و اساتید دانشگاه های ترکیه نقطه نظرات خودرا درباره موضوع وحدت مطرح نمودند و جلسه پرسش وپاسخ انجام شد.


منبع:

1401/03/05
16:12:56
5.0 / 5
632
تگهای خبر: اصلاح , حقوق , زندگی , طرح
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است