دیپلماسی هنر ایران و روسیه تصویر شد از سن پترزبورگ تا تهران

دیپلماسی هنر ایران و روسیه تصویر شد از سن پترزبورگ تا تهران به گزارش آبی طرح، هنرمندان نقاش ایران و روسیه در نمایشگاه «نقش دوستی» که متشکل از ۲۰۰ اثر منتخب است، گردهم جمع شدند و موضوع هایی چون درک متقابل ۲ ملت را به تصویر کشیده اند.


به گزارش آبی طرح به نقل از خبر آنلاین به نقل از مهر، نمایشگاه نقاشی مشترک هنرمندان ایران و روسیه با عنوان «نقش دوستی» که یادمانی از سرگئی آندریاک هنرمند روسی به حساب می آید، تا ۲۶ آبان در کوشک باغ هنر برقرار است.
در این نمایشگاه، ۱۰۰ اثر درباره ی ایران با موضوع هایی همچون مفاخر، میراث فرهنگی، آداب و رسوم و طبیعت توسط هنرمندان روسیه و همین طور ۱۰۰ اثر درباره ی روسیه از هنرمندان ایرانی خلق شده و در معرض دید دوست داران قرار گرفته است.
هنرمندان ۲ کشور آثار خودرا در چهارچوب ۱۰ سرفصل موضوعی شامل مفاخر و شخصیت ها، آثار باستانی، افسانه های ملی، طبیعت و سایر جلوه های فرهنگی آماده کرده اند و بعد از داوری، ۱۰۰ اثر از هنرمندان ایران و ۱۰۰ اثر از هنرمندان روسیه به مرحله غائی راه پیدا کرده اند.
اولین دوره جشنواره «نقش دوستی» با همکاری هم اندیشی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه، آکادمی آبرنگ و هنرهای زیبای آندریاک، اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل همکاری ها و تنظیم گری صادرات فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت فرهنگ روسیه، آکادمی هنر سن پترزبورگ و اتحادیه هنرمندان و نقاشان روسیه برگزار شده و گالری ساره در مسکو و گالری آرتیبیشن در تهران دبیرخانه اجرائی آنرا برعهده داشته اند.
قبلاً نیز این نمایشگاه در آکادمی آبرنگ و هنرهای زیبای آندریاک شهر مسکو برگزار و با استقبال گسترده مخاطبان رو به رو شد. بعد از نمایش در مسکو و تهران، آثار در چند شهر ایران و روسیه همچون اصفهان، سنت پترزبورگ و کازان نیز به معرض نمایش گذاشته خواهند شد.
حسین دیوسالار معاون توسعه همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه درباره ی برگزاری این رویداد توضیح داد: آن چه که در معرض نمایش قرار دارد نتیجه همکاری ۲ جانبه کشور بزرگ ایران و روسیه است که بر روابط هنری هنرمندان برجسته ۲ کشور متمرکز شده است. با فراخوانی که حاصل تلاش رایزن فرهنگی ایران در روسیه و سفیر ایران در این کشور و همکاران دیگر بود، پس از پایش ۶۰۰ اثر هنری بین ۲ کشور انتخاب گردید. قرار شد هنرمندان ایرانی آثاری درباره ی روسیه و هنرمندان روسیه آثاری درباره ی ایران خلق کنند. این آثار در سن پترزبورگ و مسکو به مدت یک ماه در معرض دید دوست داران قرار گرفت و بعد از مدتی شاهد این آثار پرارزش در گالری کوشک باغ هنر هستیم.
وی همین طور خاطرنشان کرد: اردیبهشت سال قبل شاهد برگزاری هفته فرهنگی روسیه در فرهنگسرای نیاوران، تالار وحدت و باغ کتاب و شهر اصفهان بودیم که بیشتر از ۱۲۰۰ نفر در تالار وحدت از کارهای فاخر هنری روسیه در تهران استقبال کردند. امیدوارم سال آینده شاهد هفته فرهنگی ایران در روسیه باشیم. برای اینکه دیپلماسی فرهنگی در ابعاد مختلف در حوزه های دیگر تأثیرگذاری به سزایی دارد و فکر می نماییم اقدامات فرهنگی و روابط رو به رشد ایران و روسیه اثرات جدی تری را در تعاملات فرهنگی داشته باشد.
والری مالیشف رایزن فرهنگی فدراسیون روسیه در ایران نیز درباره ی ایده این نمایشگاه توضیح داد: رشته های فرهنگی یکی از مهم ترین محصولات ۲ جانبه بین مردم کشورهای دنیاست و به عبارتی پل ارتباطی بین کشورها بحساب می آید. مردم روسیه و ایران با ادبیات ۲ کشور آشنا هستند. مردم ایران ادبیات روسی را می خوانند و نویسندگان این کشور همچون چخوف، تولستوی و داستایوفسکی محبوب هستند. مردم روسیه نیز اشعار فردوسی، سعدی و حافظ را دوست دارند اما امروز برای تماشای نقاشی هنرمندان آمده ایم. نقاشی در روسیه تاریخ برجسته ای دارد و آثار هنرمندان این کشور از قرن ۱۸ و ۱۹ در سراسر دنیا معروف شدند.
در نمایشگاه حاضر در کوشک باغ هنر، از میان آثار ۶۰۰ هنرمند، بیشتر از ۱۰۰ تابلوی نقاشی برای نمایش، انتخاب گردید. از خاصیت های جالب توجه این نمایشگاه اینست که هنرمندان ایرانی در آثار خود برداشت و نگاه شان به فرهنگ روسیه را به تصویر کشیده اند و در طرف دیگر، نقاشان روسی نیز فرهنگ و سنت های ایران را در تابلوهایشان بازتاب داده اند.
آثار این نمایشگاه نشانگر اینست که مردم ۲ کشور درک عمیق و ظریفی از رمز و رازهای فرهنگی یکدیگر دارند و به یاری نیروی بزرگ هنر به هم نزدیکتر می شوند.
دوست داران می توانند تا ۲۶ آبان از ساعت ۱۴ تا ۱۸ در مجموعه فرهنگی عباس آباد کوشک باغ هنر، از نمایشگاه بازدید نمایند. ورود برای عموم آزاد است.
بطور خلاصه، نخستین دوره جشنواره نقش دوستی با همکاری تبادل نظر فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه، آکادمی آبرنگ و هنرهای زیبای آندریاک، اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل همکاری ها و تنظیم گری صادرات فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت فرهنگ روسیه، آکادمی هنر سن پترزبورگ و اتحادیه هنرمندان و نقاشان روسیه برگزار شده و گالری ساره در مسکو و گالری آرتیبیشن در تهران دبیرخانه اجرائی آن را برعهده داشته اند. قبلاً نیز این نمایشگاه در آکادمی آبرنگ و هنرهای زیبای آندریاک شهر مسکو برگزار و با استقبال گسترده مخاطبان مواجه شد. ورود برای عموم آزاد است.
1404/08/30
10:03:00
5.0 / 5
5
تگهای خبر: اثر هنری , ادبیات , تالار وحدت , تصویر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این پست آبی طرح
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
آبی طرح ، گرافیک و طراحی
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

آبی طرح

گرافیک و طراحی

آبی طرح: پنجره ای به دنیای هنر و گرافیک، همراه شما در راه کشف و خلق زیبایی

abitarh.ir 1395-1404 - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است