سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان خبر داد

افتتاح دانشگاه استاد فرشچیان در هفته جاری، تربیت سراستادان هنری، رسالت اصلی دانشگاه

افتتاح دانشگاه استاد فرشچیان در هفته جاری، تربیت سراستادان هنری، رسالت اصلی دانشگاه آبی طرح: سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان با اشاره به اینكه هدف اصلی این دانشگاه تربیت سراستادانی در حوزه هنر است از افتتاح رسمی این دانشگاه در روز دوشنبه، 30 مهرماه سال جاری اطلاع داد.



به گزارش آبی طرح به نقل از ایسنا، بهمن نامور مطلق امروز شنبه در نشست خبری آئین گشایش دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان، ضمن بیان این مطلب اظهار نمود: مقرر است این دانشگاه در سه حوزه "نگارگری و هنرهای وابسته"، "خوشنویسی" و "صنایع دستی" به فعالیت بپردازد.

وی با اشاره به اینكه احیانا این دانشگاه از بهمن سال جاری مبادرت به جذب دانشجو می كند، اظهار داشت: اگر بهمن ماه این امكان فراهم نشود، از مهرماه سال آتی جذب دانشجو در این دانشگاه را آغاز می نماییم.

سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان خاطرنشان كرد: ما در سرزمینی زندگی می نماییم كه سرزمین دانشگاه و هنرهاست. قدیمی ترین دانشگاه در یونسكو به اسم جندی شاپور ثبت شده است. ما در حوزه دانشگاه همیشه خلاق و مولف بوده ایم. همینطور تمدن ما تمدنی دانشگاه ساز است.

وی افزود: متاسفانه با حضور مدرنیته در ایران ما مولف بودنمان را در خیلی از حوزه ها همچون دانشگاه از دست داده ایم. تقلید ساختار دانشگاه های غربی گرچه دستاوردهای قابل تقدیری داشته اما نواقصی هم داشته است.

سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان خاطرنشان كرد: دانشگاه استاد فرشچیان برای رفع یكی از حلقه های گمشده نظام آموزشی ما تاسیس می گردد. هنرمندان ما سال هاست كه نسبت به تضعیف هنرهای ما شكایت دارند. خیلی از امارات باستانی ما امروزه مرمت گر خوب و هنرمند ندارد.

وی افزود: خلق هنر ما دچار وقفه هایی شده است و به همین جهت ما نیازمند تغییر ساختار آموزشی بودیم تا بتوانیم هنرمند خلاق، مولف و حكیم تربیت نماییم. به همین جهت طرح این دانشگاه 20 سال پیش در فرهنگستان هنر رقم خورد و طرح اولیه آن نوشته شد سپس به شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم منتقل شد.

سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان اضافه كرد: كلیاتی كه از سوی فرهنگستان تنظیم شده بود مورد تصویب قرار گرفت اما در دولت نهم و دهم طرح این دانشگاه به فراموشی سپرده شد و دوباره در دولت یازدهم عنوان شد و در نهایت باعث آن شد كه نهادهای مختلفی برای تاسیس آن داوطلب شوند. یكی از این نهادها میراث فرهنگی بود اما چون شرایط فراهم نبود اجرای آن به تعویق افتاد.



نامور افزود: پس از حدود پنج سال دوباره در صحن علنی شورای عالی انقلاب فرهنگی این مورد عنوان شد و دانشگاه آزاد برای پشتیبانی از این طرح اعلام آمادگی كرد و در نهایت ساختمانی به آن اختصاص داده شد و فعالیت هایی از جانب دانشگاه برای تاسیس این مجموعه انجام گرفت.

وی با اشاره به اینكه استاد محمود فرشچیان همواره برای آینده هنری كشور ابراز نگرانی می كند، اظهار داشت: بعد از آنكه در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب گردید كه این دانشگاه تحت حمایت دانشگاه آزاد راه اندازی شود استاد فرشچیان اعضایی را بعنوان هیات امنای این دانشگاه معرفی نمود و من بعنوان رئیس هیات امنای این دانشگاه انتخاب شدم.

سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان با اشاره به اینكه اولین گام جهت راه اندازی یك دانشگاه بومی برداشته شده، اظهار داشت: امیدواریم در این دانشگاه با نظام استاد شاگردی بتوانیم هنرمندان ایرانی را پرورش دهیم و از هنرهای كشورمان صیانت نماییم.

نامور مطلق خاطرنشان كرد: امروزه خیلی از اوقات دیده می گردد كه نقوش ایرانی به اسم كشورهای همسایه در دنیا تبلیغ می گردد. این میراث فرهنگی ما نیاز به پایگاهی برای حمایت و حراست دارد. دانشگاه ما مقرر است بر مبنای نظام سنتی راه اندازی شود اما قرار نیست به گذشته برگردد. بلكه مقرر است تجربیات گذشته را با تجربیات امروزی تلفیق كند.

وی تصریح كرد: در این دانشگاه قرار نیست به كمیت بپردازیم و دانشجویان زیادی را پذیرش نماییم. بلكه مقرر است استادان و سراستادانی را پرورش دهیم. نظام آموزشی كه مقرر است در دانشگاه استفاده نماییم تلاش می نماییم بدیع باشد.



سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان در ادامه خاطرنشان كرد: این دانشگاه قرار نیست مقابل دانشگاه های دیگر قرار گیرد بلكه مقرر است آنها را تكمیل كند.

نامور مطلق با اشاره به اینكه دانشگاه های هنری كه تا كنون در كشور فعالیت نموده اند دستاوردهای خوبی را داشته اند، اظهار داشت: هم اكنون بیشترین تحصیلكردگان صنایع دستی و هنری را در دنیا داریم اما یك حلقه گمشده وجود دارد و این حلقه تربیت استادان بزرگ برای هنرهای ایرانی و اسلامی است.

وی با اشاره به اینكه در این دانشگاه هدف تربیت استادانی است كه قصد ندارند در جایی استخدام شوند، توضیح داد: می خواهیم با بهره گیری از تجارب اساتید، افرادی را تربیت نماییم كه بعدها بتوانند از استادان خود پیشی بگیرند. می خواهیم حلقه گمشده را تكمیل نماییم و در نهایت قصدمان صیانت از هنر ایرانی و اسلامی در ایران و جهان است.

سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان با اشاره به اینكه این دانشگاه در شهرهای دیگر كشور و كشورهایی كه فرهنگ آنها با فرهنگ ایرانی تناسب دارد هم می تواند شعبه هایی داشته باشد، اظهار داشت: قصد ما تربیت سراستادانی است كه از هنر و میراث زیبایی شناسی ما حراست و حمایت كنند. این دانشگاه امیدی را نزد هنرمندان ما بوجود می آورد و می خواهیم این دانشگاه كانون كرسی های نظریه پردازی در هنرهای اسلامی باشد.

نامور مطلق افزود: همین طور مقرر است پایگاه یكی از كمیته های شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه صنایع دستی در این دانشگاه باشد.

وی با اشاره به اینكه نظام نامه این دانشگاه در حال تدوین است، اظهار داشت: خیلی چیزها را باید از نو بنویسیم.

سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان با اشاره به اینكه وزیر علوم جهت پشتیبانی از این دانشگاه قول مساعد داده است، اظهار داشت: یكی از گله مندی های ما این بود كه یكی از بزرگترین هنرهای ما یعنی خوشنویسی حتی یك سرفصل در هیچ دانشگاهی ندارد و كیان این هنر در خطر است.

وی در انتها خاطرنشان كرد: البته در مورد صنایع دستی در حال بررسی هستیم تا مشخص شود كدام هنرها اولویت بیشتری دارند.








1397/07/29
13:22:08
5.0 / 5
4243
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است