یك نقاش:

بعید می دانم جای مشخصی برای نقاشی های قهوه خانه تولید شود

بعید می دانم جای مشخصی برای نقاشی های قهوه خانه تولید شود آبی طرح: یك نقاش قهوه خانه ای اظهار داشت: امیدوارم نمایشگاه هایی كه آثار هنری قهوه خانه ای را به نمایش می گذارند، تكرار شوند. در غیر این صورت، بعید می دانم یك جای مشخص برای نمایش آثار هنری قهوه خانه ای تولید شود.



زهرا دستمالچی ایرانی ـ نقاش قهوه خانه ای ـ در گفت وگو با ایسنا با بیان اینكه به نقاشی سبك قهوه خانه ای بها داده نمی گردد، اظهار داشت: نقاشی قهوه خانه ای یكی از سبك های مهم و مردمی در ایران است و از دوره قاجار هنرمندان زیادی در این شاخه هنری فعالیت نموده اند. نباید این سبك مهم نقاشی را نادیده بگیریم، چراكه یكی از هنرهای پرطرفدار و مردمی است.

او اضافه كرد: درحال حاضر اغلب هنرمندان برجسته نقاشی قهوه خانه ای در قید حیات و یا در دسترس نیستند. شاید استاد «منصور وفایی» تنها استاد برجسته این سبك از نقاشی باشد كه در قید حیات است. بنابراین هم برای زنده نگه داشتن این سبك مهم هنری باید توجه بیشتری به آن در دانشگاه ها به جهت جذب هنرجویان داشته باشیم.

دستمالچی ایرانی در همین باره خاطرنشان كرد: نقاشی قهوه خانه ای جزو مباحث مهم دانشگاه ها تلقی نمی گردد، مگر در رشته هایی مثل نقاشی ایرانی كه تنها طی یك یا دو ترم به آن پرداخته می گردد. بهتر است برای زنده نگه داشتن این هنر، دو یا سه ترم در رشته هنرهای اسلامی به صورت عملی به نقاشی قهوه خانه ای به صورت جدی پرداخته شود به گونه ای كه از هنرجویان عرضه كار در این زمینه خواسته شود.

او همینطور در بخش دیگری از سخنان خود درباره اختصاص یك موزه به نقاشی های قهوه خانه ای اظهار داشت: هم اكنون شاید در بعضی از موزه ها همانند موزه «رضا عباسی» تعدادی از نقاشی های اساتید این حوزه به نمایش درآورده شود. البته اغلب كارهای این سبك در موزه كشورهای خارجی هستند.

او افزود: به یاد دارم كه چند سال قبل همایشی در موزه هنرهای معاصر برگزار گردید و در آنجا تعدادی از كارهای قهوه خانه ای كه از مجموعه داران آثار هنری تهیه شده بود به نمایش گذاشته شد. البته امیدوارم نمایشگاه هایی كه آثار هنری قهوه خانه ای را به نمایش می گذارند تكرار شوند در غیر اینصورت بعید می دانم یك جای مشخص برای نمایش آثار هنری قهوه خانه ای تولید شود.

این هنرمند در انتهای سخنان خود درباره روند كاری خود اظهار داشت: نقاشی قهوه خانه ای تنها بخشی از كار من است. من در كارگاهی كار می كرده ام كه در آنجا به نقاشی ایرانی در سبك های قاجار، صفویه و زندیه می پرداختیم. همینطور دارای مدرك ممتاز انجمن خوشنویسان هم هستم. در دانشگاه هم نقاشی ایرانی و نگارگری را یاد گرفتم.




1397/08/08
13:41:49
5.0 / 5
5345
تگهای خبر: استاد , مدرك , موزه , نقاشی
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است