مجسمه هایی كه خفه می شوند!
به گزارش آبی طرح خلق و نصب مجسمه های شهری راهی برای تزریق هنر در جامعه و ارتقای زیبایی های بصری محل زندگی و رفت و آمد روزانه ماست؛ اما انتخاب محل درست برای نصب این مجسمه ها هم در تاثیر این آثار هنری روی جامعه، نقش بسزایی دارد.
محمد حسن حامدی ـ پژوهشگر هنر و مدیرمسوول نشریه هنرهای تجسمی تندیس ـ در این زمینه به ایسنا می گوید: آلودگی بصری در انواع مختلف تولید می گردد. مجسمه فردوسی مجسمه ای است كه در زمان خودش و فضای آن دوران میدان، مناسب بوده است. اما وقتی ساخت و سازهایی در اطراف میدان انجام شده و ساختمان ها سر به فلك كشیدند به نظر می آید آن مجسمه برای آن فضا تنگ است و جای فراخ تری می طلبد.
او با اشاره به اینكه مثل هر اثر هنری می گردد برای مجسمه كادری در نظر گرفت، ادامه می دهد: گاهی اوقات فضا به گونه ای رقم می خورد كه آلودگی بصری، عدم دید كافی برای یك مجسمه بوجود می آورد.
حامدی اظهار می كند: گاهی به نظر می آید نصب مجسمه با مشكل مواجه می باشد یعنی ما مجسمه های خوبی می سازیم اما محل مناسبی را نمی توانیم برای آن پیدا نماییم. گاهی مجموعه فضا به گونه ای است كه انگار دارد مجسمه را خفه می كند و گاهی اوقات مجسمه ای را در یك فضا رها شده می بینیم.
او اضافه می كند: گاهی مجسمه ای را به هنرمندی سفارش می دهند و می گویند خودت هم برای نصبش جای مناسبی پیدا كن! و اینكه هنرمند موفق می گردد جای مناسبی پیدا كند یا نه مبحث دیگری است.
حامدی تاكید می كند: فقط مبحث ساخت مجسمه نیست و نصب مجسمه بخش مهمی از ماجراست.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب