معاون صنایع دستی ضرغامی:

صنایع دستی یک صنعت فانتزی بوده است

صنایع دستی یک صنعت فانتزی بوده است آبی طرح: به گزارش آبی طرح، معاون صنایع دستی با اعتقاد بر این که صنایع دستی بوسیله تولید به اشتغال کمک می نماید، تصریح کرد: صنایع دستی خانواده محور است و سن و سال ندارد.


به گزارش آبی طرح به نقل از ایسنا، در مراسمی که بامداد شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ در محل سالن فجر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، اجرای پروژه ای جدید در حوزه صنایع دستی به صورت رسمی اعلام گردید.
گفته شده است که در فاز اول این پروژه، برای ۲۰۰۰ هنرمند در پنج استان خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و ایلام اشتغال ایجاد خواهد شد.
مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این جلسه اظهار نمود: صنایع دستی تولید می کند و از راه تولید به اشتغال کمک می نماید و این اقتصاد هویت بنیان نقش مهمی در تولید اشتغال دارد در حالیکه در بعضی از صنایع با تولید سبب از بین رفتن اشتغال شده اند.
او افزود: ما نزدیک به ۳۰۰ محصول داریم و حوزه های اقلیمی ما مزیت های رقابتی خاصی دارند و ظرفیتهای فراوانی برای حوزه زنجیره تولید تا فروش وجود دارد که با عنایت به این ظرفیت ها میتوان در حوزه اشتغال فعالیتهای بسیار زیادی انجام داد کما این که صنایع دستی خانواده محور است و سن و سال ندارد.
جلالی در ادامه اظهار داشت: در سالهای اخیر به صنایع دستی نگاه خوبی نشده و هیچگاه نگاه به این حوزه بعنوان یک زنجیره ارزش آفرین نبوده است؛ درحالی که صدمه شناسی این حوزه و توجه به ظرفیتهای صنایع دستی می تواند به ایجاد اشتغال کمک نماید. ما نیار به بازوهای اجرایی داریم تا در حوزه اشتغال به ما کمک کنند و چه بازوی کمکی بهتر از بنیاد علوی میتوان پیدا کرد. با عنایت به سیاست های مهندس ضرغامی نسبت به کاهش تصدی گری، استفاده از ظرفیتهای نهادهایی مثل بنیاد علوی می تواند به ایجاد چرخه سودآوری و اشتغال برای حوزه صنایع دستی کمک نماید.
او اظهار داشت: ایجاد اشتغال مولد می تواند به ایجاد ایمان و امید در جامعه که از موضوعات مورد تاکید مقام معظم رهبری است کمک نماید.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم در اجرای این پروژه تمرکز بر بافته های داری است که دارای ظرفیتهای فراوانی است. صنایع دستی یک صنعت فانتزی بوده و برای برگرداندن این صنعت به جایگاه اصلی آن نیازمند تلاش همه جانبه و همکاری نهادهای مختلف هستیم.
او در قسمت دیگری از صحبت های خود به بوم گردی ها اشاره نمود و اضافه کرد: بوم گردی ها یک ظرفیت بسیار مناسب برای معرفی و عرضه محصولات صنایع دستی است. ما سه هزار واحد بوم گردی داریم که توجه به این واحدها می تواند به عرضه هرچه بهتر صنایع دستی کمک نماید.
جلالی تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که صنایع دستی در واقع یک صنعت سبز و دوستدار محیط زیست است و نیازمند همکاری همه دستگاه ها است تا شاهد رونق هرچه بهتر و بیشتر باشد.
وحید خاوه ای مدیرعامل بنیاد علوی هم در این مراسم اظهار داشت: در بنیاد علوی یک مأموریت اصلی داریم و آن هم توانمندسازی در حوزه اشتغال است که در اینباره اولویت ما مناطق محروم است. دو برنامه اصلی داریم که یکی مسکن محرومان و دومی مبحث اشتغال با هدف ایجاد درآمد پایدار می باشد که با هدف پیشگیری از مهاجرت به شهر های بزرگ صورت می گیرد.
او اضافه کرد: بنای بنیاد علوی در رابطه با مشاغل خرد و خانگی است چون که مقرر است به تک تک افراد خدمات عرضه دهیم. یکی از حوزه های مهم در ایجاد مشاغل خرد، حوزه صنایع دستی است و یکی از مسائلی که باید در این عرصه باید به آن توجه کرد نگهداری و توسعه رشته های صنایع دستی است. یکی از اقدامات مهم در حوزه صنایع دستی نوسازی صنایع دستی است ازاین رو بنیاد علوی برای این مورد اعلام آمادگی می کند و آماده حمایت و پشتیبانی از این طرح هستیم.
خاوه ای افزود: صنایع دستی از نسل گذشته به نسل جدید رسیده است ما موظف هستیم ضمن حفظ این صنعت هویت بنیان در حوزه اشتغال و توسعه رشته های صنایع دستی کمک نماییم.

محمدحسین عسکرپور مدیرکل دفتر پشتیبانی از تولید صنایع دستی هم در این جلسه اظهار داشت: ایجاد اشتغال برای ۲ هزار نفر در استان خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، ایلام و سیستان و بلوچستان از اهداف این طرح است البته ظرفیت ایجاد اشتغال در حوزه صنایع دستی بیشتر از ۱۰۰ هزار نفر است.
فرزاد اوجانی مدیرکل دفتر پشتیبانی از صادرات صنایع دستی هم در این جلسه اظهار داشت: با اجرای این پروژه، کارآفرینی و ایجاد اشتغال در حوزه صنایع دستی رونق می گیرد با این وجود یک نکته مهم در اجرای این پروژه توجه به تأمین مواد اولیه است و شرکت مجری این طرح باید نسبت به تأمین مواد اولیه توجه ویژه ای داشته باشد.
او اضافه کرد: در حوزه صادرات و بازرگانی استانهای مختلف کشور همچون خراسان رضوی دارای ظرفیتهای فراوانی است که یکی از آنها سوغات زیارت است. ما در اینباره با بنیاد علوی آمادگی کامل برای همکاری داریم.
ویدا توحدی مدیرکل دفتر پشتیبانی از آموزش و ترویج هم در این جلسه اظهار داشت: توجه به آموزش در هر حوزه اهمیت دارد و در اجرای این پروژه بطور حتم آموزش نقش مهمی در اجرای بهتر آن دارد ازاین رو تمرکز بر روی آموزش در حوزه اشتغال اهمیت فراوانی دارد.
در این جلسه همینطور سیدجواد موسوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، هادی شاه وردی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی و مدیران بنیاد علوی به بیان و عرضه دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند.




منبع:

1402/03/27
16:38:45
5.0 / 5
256
تگهای خبر: آموزش , بنیاد , خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است