در نشست دوسالانه كارتون و كتاب تشریح شد:

دغدغه مشترك كارتونیست های جهان چیست؟

دغدغه مشترك كارتونیست های جهان چیست؟ آبی طرح: دبیر كل نهاد كتابخانه های عمومی كشور تأثیر فضای مجازی بر میزان مطالعه، مقایسه افراد در میزان مطالعه و عادت دادن كودكان به كتاب خواندن را دغدغه مشترك كارتونیست هایی دانست كه از كشورهای مختلف در سومین دوسالانه كارتون و كتاب شركت كرده بودند.


به گزارش آبی طرح به نقل از ایسنا، نشست خبری چهارمین جشنواره دوسالانه كارتون و كتاب بامداد یكشنبه (هفتم بهمن ماه) با حضور علیرضا مختارپور (دبیركل نهاد كتابخانه های عمومی كشور)، مهدی رمضانی (معاون توسعه كتابخانه ها و ترویج كتابخوانی) و مسعود شجاعی طباطبایی (دبیر جشنواره)، انجام شد.
در ابتدای این نشست، مهدی رمضانی در سخنانی اظهار نمود: نهاد كتابخانه ها مأموریت های اصلی خود یعنی تأسیس كتابخانه ها و انجام اقدامات و برنامه های ترویجی گوناگون در طول سال به صورت متمركز و غیر متمركز در كتابخانه ها را پیگیری و انجام می دهد و در عین حال جشنواره های گوناگونی را همانند جشنواره رضوی، روز كتابدار و هفته كتاب هم در طول سال برگزار می نماید.
او افزود: یكی از اقداماتی كه با همین رویكرد در این سال ها شكل گرفته و به شكل منظم و پایدار درآمده است، جشنواره كارتون و كتاب است. این جشنواره تبدیل به یك جریان پایداری شده است كه توقعات و انتظاراتی از آن شكل گرفته شده است. اگر قرار بود این جشنواره در سال اول و دوم خودش را ارائه كند، امسال جریان ساز و توقع ساز شده است و مسیری را در این دو سال شكل داده كه هنرمندان تلاش می كنند آثاری را خلق و در جشنواره شركت نمایند كه مایه افتخار ماست.
رمضانی اشاره كرد: ما در نهاد كتابخانه ها دنبال تولید آثار نیستیم و بیشتر استفاده كننده آثار تولیدشده هستیم؛ اما وقتی بحث ترویج و تولید آثار برای ترویج فرهنگ كتابخوانی مطرح می شود ما از آن سیاست گذاری كه داریم فاصله می گیریم و به این نقطه می رسیم كه باید به این حوزه ورود و برای آن كار كرد.
معاون توسعه كتابخانه ها و ترویج كتابخوانی تصریح كرد: خوشبختانه اتفاقات خوبی در طول ادوار این جشنواره به وقوع پیوسته و آثار خوبی نمایش شده است. ما در نهاد در برنامه های مختلفی كه داشتیم از مجموعه آثاری كه از جشنواره های پیشین در اختیار داریم بهره بردیم و در واقع این مجموعه به صورتی پشتوانه خوبی به لحاظ حجم تولید آثار برای ما شمرده می شود.
او با اشاره به اینكه جشنواره كارتون و كتاب ظرفیت تكامل بیشتر دارد، اظهار داشت: حتماً در آینده این ظرفیت وجود دارد كه كتابخانه ها باز به این جشنواره بپیوندند. چراكه كتابخانه بستر اصلی برای شكل گیری فرآیند كتابخوانی و شكل گیری رویدادهای فرهنگی است.
رمضانی همین طور در بخش دیگری از سخنان خود به سایر برنامه های نهاد كتابخانه ها اشاره نمود و اظهار داشت: در هفته آینده افتتاح بزرگترین كتابخانه مركزی كشور را در چهل سالگی پیروزی انقلاب را شهر مشهد خواهیم داشت كه مزین به نام امام خمینی (ره) است. این چهلمین كتابخانه ای است كه در چهلمین سال انقلاب به اسم امام خمینی (ره) ثبت می شود كه این مساله كاملاً اتفاقی است. این كتابخانه از كتابخانه های نسل جدید است كه دارای بخش های گوناگونی همچون خدمات گروهی، خدمات اسناد، بخش كودك، مهد كتاب، بخش خدمات رفاهی، سالن آمفی تئاتر و گالری است كه برای نخستین بار در كشور شكل گرفته است.
او جشنواره تزئین كتابخانه ها برای چهل سالگی انقلاب و بهره بری از كتابخانه ها در دهه فجر را از دیگر برنامه نهاد كتابخانه ها برشمرد و تصریح كرد: همین طور الان مجموعه جشنواره قصه گویی در حال برگزاری است كه پس از اتمام جشنواره های منطقه ای جشنواره ملی را در سال آینده برگزار خواهیم كرد. این كار جدیدی است كه برای نخستین بار در نهاد اتفاق می افتد؛ البته سابقه قصه گویی پیشتر به شكل جدی در كانون پرورش و فكری كودكان شكل گرفت. در واقع ما در جشنواره قصه گویی در لیگ دسته یك هستیم و كانون لیگ برتر است.
معاون توسعه كتابخانه ها و ترویج كتابخوانی اشاره كرد: طرح چهل قلم باز برای چهل سالگی انقلاب در این ایام در شهرها و استان های مختلف در حال برگزاری است. خوشبختانه فضای خوبی در اجرای این طرح به وجود آمده و نویسندگان شاخص در كتابخانه های شهرهای مختلف حاضر می شوند و در بین مردم حضور پیدا می كنند و از آنها تجلیل می شود.
او تصریح كرد: بطور كلی ما باید از موازی كاری جلوگیری نماییم. ما در برگزاری جشنواره كارتون و كتاب آماده هم افزایی بدون تعصبات سازمانی هستیم. فكر می كنم تكرار برنامه های اینچنینی با عناوین دیگر در سازمان های نزدیك شاید چندان شایسته نباشد.
رمضانی در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به پرسشی درباره نحوه توزیع كتاب در كتابخانه های شهرهای دور از مركز باز توضیح داد: خوشبختانه در نهاد یك عدالت پایداری برقرار است و آنچه در تهران در كتابخانه ها قرار می گیرد، در دورترین شهر هم قرار می گیرد. البته برخی منابع خاص و مرجع لزوماً در همه كتابخانه ها قرار نمی گیرد، ولی منابع عمومی در اختیار تمام مراكز كتابخانه ها قرار می گیرند.
او افزود: من نمی گویم كه میان ورود كتاب به بازار نشر و ارسال آن به كتابخانه ها فاصله ای وجود ندارد، چراكه این فاصله وجود دارد و ما سعی كردیم این فاصله را كم نماییم. به شخصه در بازگشت حضور به دورترین نقاط كشور و شهرهای مرزی خود كتابداران از سرعت ارسال كتاب ها و مجموعه سازی در كتابخانه ها اظهار رضایت كردند. بطور كلی همه تلاش ما این است كه فاصله میان توزیع نشر و تبلیغ و ارسال به كتابخانه را كم نماییم.
معاون توسعه كتابخانه ها و ترویج كتابخوانی یكی دیگر از طریق كارهای افزایش سرعت ارسال كتاب به كتابخانه های شهرهای دور از مركز را كتابخانه دیجیتال برشمرد و تصریح كرد: متأسفانه ما به لحاظ زیرساخت های حقوقی برای كتابخانه دیجیتال با خلأ مواجه هستیم. ما این اقدامات حقوقی لازم را آغاز نموده ایم و امیدواریم به نتیجه برسد.
همین طور در ادامه مسعود شجاعی طباطبایی، دبیر جشنواره كارتون و كتاب باز درباره ساختار كلی چهارمین دوره این جشنواره توضیح داد: فراخوان جشنواره از هفتم شهریور با موضوعات گوناگون كتاب و شهر، كتاب و زندگی، كتاب و خانواده، كتاب و كودك، كتاب و كتابخانه، كتاب و رسانه و كتاب و امید منتشر گردید. همانطور كه انتظار داشتیم با عنایت به اینكه چهارمین دوره این جشنواره در حال برگزاری است و به واسطه اتفاقات خوبی كه در این چند دوره رخ داده همانند انجام تعهدات، تعامل مستمر با هنرمندان و …، كشورهای مختلفی در جشنواره شركت كردند. بر همین مبنا از ۷۳ كشور در جشنواره امسال حضور پیدا كرده اند.
او اشاره كرد: تعداد كل شركت كنندگان ۷۳۳ نفر، تعداد كل آثار ۲۰۴۹، هنرمندان ایران ۲۳۷ نفر، هنرمندان خارجی شركت كننده ۴۹۶ نفر هستند. بیشتر شركت كنندگان خارجی از كشور تركیه با ۸۰ هنرمند، از كشور اندونزی با ۷۴ نفر، از كشور چین با ۳۹ نفر، از كشور هند با ۳۲ هنرمند و از كشور برزیل ۳۱ نفر هستند.
شجاعی طباطبایی همین طور با اشاره به چهره های شاخص شركت كنندگان خارجی در چهارمین دوره جشنواره كارتون و كتاب، درباره جوایز این دوره از جشنواره اظهار داشت: جوایز در نظر گرفته شده برای نفرات برتر به این صورت است كه به نفر اول ۱۸۰۰ یورو، به نفر دوم ۱۳۰۰ و به نفر سوم ۹۰۰ یورو و پنج جایزه ۴۰۰ یورویی به سایر برندگان تعلق می گیرد.
او تصریح كرد: داوران ایرانی چهارمین دوسالانه كارتون و كتاب سامان ترابی، علیرضا پاكدل و بهمن عبدی و داوران خارجی میخائیل زرافكوف از روسیه و هیكامی دمیرچی از تركیه هستند. این جشنواره یكی از مهمترین جشنواره ها از لحاظ تعداد حضور هنرمندان در این عرصه شمرده می شود.
در ادامه علیرضا مختارپور (دبیر كل نهاد كتابخانه های عمومی كشور) در سخنانی اظهار نمود: كار ارزشمندی كه در جشنواره كارتون كتاب انجام شد و آثار ارزشمندی جمع آوری شد دارای چند نكته قابل توجه مشترك در آثار ارسالی در سومین جشنواره قابل مشاهده می باشد. سوژه اول اشتراك نگرانی و دغدغه ها فرهنگی درباره میزان مطالعه است كه آثار ارسالی نشان داده است این یك دغدغه جهانی است.
او افزود: بعنوان مثال مقایسه حضور در بعضی بخش های فضای مجازی با میزان مطالعه افراد موضوعی است كه در آثار خیلی از هنرمندان مورد توجه قرار گرفته است. این نگرانی در جهان وجود دارد كه مبادا بخشی از فضای مجازی منجر به كاهش میزان مطالعه شود. مخصوصاً می گویم «بخشی» از فضای مجازی، چراكه استفاده از فضای مجازی هیچ مخاطره ای برای مطالعه نیست و بلكه می تواند به دسترسی بیشتر به اطلاعات و كتاب ها كمك نماید و صرفاً بخشی از فضای مجازی كه امور زودگذر و تفریحی اختصاص دارد مورد توجه ماست.
او مقایسه افرادی است كه اهل مطالعه كتاب هستند و كسانی كه اهل مطالعه نیستند و همین طور توجه به تأثیر عادت دادن كودكان به مطالعه را از دیگر نقاط مشترك آثار سومین دوره از جشنواره كارتون و كتاب برشمرد.
درانتها این نشست از كتاب «سومین دوسالانه بین المللی كارتون كتاب» رونمایی گردید.



1397/11/07
01:44:13
5.0 / 5
4381
تگهای خبر: جشنواره , خدمات , دیجیتال , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است