وزیر ارشاد در بازدید از دبیرخانه جشنواره تجسمی فجر:

استمرار فعالیت جشنواره را در طول سال ببینیم

استمرار فعالیت جشنواره را در طول سال ببینیم آبی طرح: با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دبیرخانه دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، از دو جلد كتاب «خلاقیت و هنرهای تجسمی» و «هنر معاصر ایران و جهانی شدن» رونمایی گردید.


به گزارش آبی طرح به نقل از واحد ارتباطات و رسانه دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دبیرخانه دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر حضور یافت و ضمن بازدید از دبیرخانه در جریان كمیت و كیفیت این دوره از جشنواره قرار گرفت.
در این دیدار كه با حضور حمید قبادی مشاور اجرایی معاونت هنری، هادی مظفری مدیركل هنرهای تجسمی، ابراهیم حقیقی دبیر دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر، جمال عرب زاده دبیر شورای هنری جشنواره، عبدالرحیم سیاهكارزاده دبیر اجرایی جشنواره، اردشیر میرمنگره مدیر بخش چارسوی هنر و تعدادی از شورای هنری این دوره از جشنواره برگزار شد، از دو كتاب مقالات مربوط به جشنواره هشتم هنرهای تجسمی و جشنواره یازدهم هنرهای تجسمی فجر با عناوین «خلاقیت و هنرهای تجسمی» و «هنر معاصر ایران و جهانی شدن» رونمایی گردید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار با اشاره به اینكه جوان بودن جشنواره هنرهای تجسمی یك فرصت برای این جشنواره است چونكه گاهی چند دهه گذشتن از عمر یك جشنواره موجب می شود نتوان نوآوری هایی را داشت، بیان كرد: در عرصه هنرهای تجسمی بالای ۱۰ رشته هنری وجود دارد كه جمع این رشته ها دور هم كار سختی است چونكه هنرهای تجسمی خانواده بزرگی است و این خانواده بزرگ را همراه كردن دشوار است اما فرصت چنین فضایی این است كه قدرت برقراری دیالوگ در حد وسیع تری را به وجود می آورد و در جشنواره می تواند یك گفت وگوی درونی خیلی سوادآوری را ایجاد كند كه برون دادهای مهمی را پدید می آورد.
وی افزود: ما در حوزه هنرهای تجسمی امروزه این امكان را داریم كه چند رسانه ای و چند صدایی و تركیب سازی را به فراخور دنیای مدرن ایجاد نماییم كه رویكرد دو سال اخیر جشنواره نیز چنین بوده است. این رویكرد این قدرت را پدید می آورد كه برای ذائقه های جدید خوراك تهیه شود و برای نسل جدید نیز تركیب هنرها جذاب است. از همین رو بحث گفتگوی هنرها كه رویكرد این دوره جشنواره است، مهمست.
صالحی بیان كرد: در یك نگاه كلان باتوجه به فرصت هایی كه جشنواره تجسمی دارد و جوان بودنش و گستره قابل توجهی كه دارد و عملا درون خودش انواعی از هنرها و رسانه ها را دارد، می شود گفت این عرصه می تواند در فضای مدرن امروز و برای نسل جدید، هنری قابل تامل باشد.
وی افزود: بحث گفتگوی هنرها و میان رشته ای نگاه كردن به هنرهای تجسمی، حركت به سمت ایجاد گفتگو با نسل جوان است. احساس من این است كه خاصیت نسل جدید این است كه دید و سلیقه بصری شان با نسل ما متفاوت می باشد. نسل امروز سلیقه ای متفاوت دارد. این رویكرد خاصیت این نسل را جدی می گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: رویكرد دو سال قبل جشنواره را می توان آغازگر نگاهی جدید محسوب كرد و برای سال بعد باید قدم های موثرتری در این راه برداشته شود. چند اتفاق مهم نیز در حال رخ دادن است كه خوشبختانه جشنواره نیز با همین رویكرد و نگاه حركت می كند.
وی در توضیح بیشتر اظهار نمود: یكی از بخش های مهم بحث بازار هنر و اقتصاد هنرهای تجسمی است. سال قبل اتفاقی رخ داد و نگارخانه ها پای كار آمدند و همانطور كه در طول سال گالری ها بازار توزیع هنر هستند، در جشنواره نیز این نگاه دیده شد و امسال هم خوشبختانه این بخش وجود دارد. هرچند این رویكرد جوانی است و باید نشست و فكر كرد كه چگونه می توان این برنامه ها را سرعت بخشید.
صالحی اظهار داشت: در طول سال به استان های مختلفی می روم و معتقدم بازار هنرهای تجسمی به جهت اینكه رونق بیشتری بیابد نیاز دارد كه نقشه و شتاب عملیاتی بیشتری بگیرد. ما هنرمندان مهمی در استان های مختلف داریم. اگر به جشنواره رویدادی نگاه نكنیم و آنرا یك مسیر ببینیم آنگاه برنامه های آن با برنامه های كلان وزارتخانه نیز می تواند گره بخورد.
وی افزود: قسمتی از كار ما در وزارتخانه دنبال كردن بحث شبكه شهرهای خلاق است كه با معاونت هنری این بحث را پی می گیریم. شهرها ظرفیت های انسانی و زیرساختی در حوزه های مختلف هنری دارند كه می توان آنها را شناسایی كرد تا با شبكه كردن آنها هم ظرفیت شهرها ارتقا پیدا كند و هم شبكه سازی درونی در حوزه های مختلف هنر ایجاد شود. مثلا برخی شهرها در حوزه سرامیك و سفال می توانند به صورت شبكه به هم افزایی منابع خود برسند و در باقی هنرها.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار با تاكید بر این مساله كه جشنواره تجسمی فجر در ضمن سال باید با داشتن یك دبیرخانه و فعالیت دائمی اتصال خود با مراكز علمی و دانشگاه ها را حفظ كند، اظهار داشت: جشنواره هنرهای تجسمی یكی از فضاهایی است كه می تواند محل اتصال علم و پژوهش در این عرصه باشد. در واقع این رویداد می تواند كمك نماید تا اتفاقات تازه ای در حوزه تجسمی و متعاقب آن در حوزه علم و پزوهش رخ بدهد. هم اكنون جلوه هایی از این تلاش را می توان در جشنواره مشاهده كرد.
وی افزود: یكی از مدلهای كار این است كه برای هر دوره جشنواره و متناسب با موضوع آن سفارش مقالاتی را داد یا فراخوانی را اعلام نمود اما باید بتوانیم برای سال آینده دبیرخانه را فعال نگه داریم تا با دانشگاه ها و مراكز علمی پیوند خودرا حفظ كند.
صالحی افزود: ما باید جریانی ایجاد نماییم كه در پایان نامه ها، مقالاتی كه اساتید موظف می باشند در ضمن سال بنویسند و یا همایش هایی كه در دانشگاه ها برگزار می شود، استمرار فعالیت پژوهشی جشنواره را ببینیم. باید این احساس ایجاد شود كه جشنواره به همان اندازه كه در حوزه تجسمی می تواند مبنای اتفاقات تازه باشد، در حوزه علمی و پژوهشی در رابطه با هنرهای تجسمی هم می تواند محرك مناسبی باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار نمود: شاید یكی از اشكالات ما این است كه انقطاعی میان فضای آكادمیك در حوزه علم و هنر به وجود آمده است كه باید این انقطاع را پر كرد. حوزه هنر می تواند ذوقی در دانش ایجاد كند و آنرا متعالی تر كند. این حلقه اتصال را تا حدی مدیریت هنرهای تجسمی می تواند مدیریت كند اما جشنواره ها این خاصیت را دارند كه با یكدیگر هم افزایی داشته باشند.
هادی مظفری نیز در دیدار ضمن تشریح كارهای دبیرخانه و هیات هنری و اجرایی جشنواره، اظهار داشت: یكی از رویكردهای ما در این دوره از جشنواره كه از سال قبل آغاز كردیم این بود كه دایره حضور هنرمندان تجسمی را در جشنواره گسترش دهیم و سال قبل رشد ۳۰۵ درصدی ارسال آثار را به جشنواره شاهد بودیم.
وی افزود: بخش پژوهشی نیز همچون تاكیدات ما در این رویكرد جدید بود و امروز دو كتابی كه رونمایی گردید یكی مربوط به جشنواره دوره هشتم است كه به عهده ما بود منتشرش نماییم و دیگری مجموعه مقالات دوره یازدهم است كه سال قبل زحمات زیادی برای گردآوری مقالات قابل تامل در این عرصه كشیده شد كه حاصلش را امروز در این كتاب می بینید.
مدیركل هنرهای تجسمی بیان كرد: امسال هم تلاش می نماییم قبل از آغاز جشنواره كتاب مقالات را چاچ نماییم چون معتقد هستیم یكی از بخش های مهم و ماندگار هر دوره جشنواره، مجموعه مقالات آن است كه می تواند اثرات گسترده ای داشته باشد.
ایشان سپس دیگر رویكرد جشنواره در دو دوره اخیر را توجه به بازار هنرهای تجسمی دانست و اظهار داشت: حضور گالری ها سال قبل در جشنواره تجسمی و تكرار آن روند برای امسال ما را بخش بازار هنر نزدیك تر كرد. هر چند ما جشنواره جوانی داریم اما این حركت ها موجب می شود انگیزه بیشتری برای هنرمندان حوزه تجسمی ایجاد شود. امسال تغییرات دیگری نیز ایجاد كردیم كه امیدواریم با لطمه شناسی و ارزیابی آن بعد از برگزاری این دوره و موافقت وزیر محترم بتوانیم سال آینده در بخشنامه و روش برگزاری جشنواره تغییراتی ایجاد نماییم.
مظفری در توضیح بیشتر اظهار داشت: شاید یكی از مسائلی كه بتواند انگیزه حضور حرفه ای ها و جوان ها را در این جشنواره بالا ببرد این باشد كه ما بیشتر به سمت برگزاری یك اكسپوی بزرگ هنری در جشنواره برویم. بیشتر هنرمندان این حوزه ترجیح می دهند بجای اینكه رتبه اول و دومی در جشنواره كسب كنند، اصرشان در معرض دید و فروش گذاشته شود. در باقی جشنواره ها جایزه های مختلفی را افراد می گیرند و برای هنرمندان این عرصه امكان عرضه و فروش بسیار مهم می باشد. امسال داریم به این سمت حركت می نماییم و امیدواریم نتایج خوبی حاصل شود.
در ادامه این دیدار دبیر هنری و دیگر حاضران در جلسه نقطه نظرات خودرا با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بین گذاشتند و وزیر نیز نكاتی را به اعضای برگزاری جشنواره برای هر چه بهتر برگزار شدن این رویداد تصریح كرد.




منبع:

1398/11/15
23:45:07
5.0 / 5
3839
تگهای خبر: جشنواره , فرهنگ , فروش , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است