بهار در آثار نقاشان بزرگ بعلاوه عكس
آبی طرح: «بهار» كه به عنوان نماد از نو متولد شدن و سرآغاز فصل جدید زندگی شناخته می شود، همواره الهام بخش هنرمندان سراسر جهان بوده است.
به گزارش آبی طرح به نقل از ایسنا، هنرمندان بسیاری فصل بهار و شكوفه های نوظهور درختان را بعنوان سوژه تابلوهای نقاشی خود برگزیده اند. در این گزارش نگاهی داریم به منتخبی از آثار هنرمندان بزرگ تاریخ كه با الهام از بهار خلق شده اند:
«كلود مونه» - «باغ گلی در بهار» ۱۸۸۶
بعضی از منتقدان هنری از تابلو نقاشی «باغ گلی در بهار» اثر « كلود مونه» بعنوان برترین تابلو نقاشی سبك « امپرسیونیسم» با موضوع «بهار» یاد می كنند. این تابلو باغ گلی در دهكده «ژیورنی» را به تصویر می كشد. این باغ ها در نهایت الهام بخش مجموعه تابلوهای مشهور «نیلوفر آبی» این هنرمند شدند.
«ونسان ون گوگ» - «شكوفه های بادام» ۱۸۹۰
این تابلو نقاشی یكی از مجموعه تابلوهای نقاشی «شكوفه های بادام» «ونسان ون گوگ» است كه در فاصله سال های ۱۸۸۸ تا ۱۸۹۰ و زمانی كه «ون گوگ» در «آرل» و «سن-رمی-دو-پروانس» زندگی می كرد خلق شده است. شكوفه های درخت برای «ون گوگ» از اهمیت ویژه ای برخوردار بودند و نماد هوشیاری و امید محسوب می شدند.
« ون گوگ» تابلو نقاشی «شكوفه های بادام» ۱۸۹۰ را به مناسبت تولد برادرزاده هم نام خودش خلق كرد.
«كلود مونه» - «موعد بهار» ۱۸۷۲
« كلود مونه» در تابلو نقاشی «موعد بهار» تصویر «كامیل» (Camille Doncieux) همسر نخست خودرا نقاشی كرده است. «مونه» اواخر سال ۱۸۷۱ به همراه خانواده خود در دهكده «ارژانتوی» واقع در شمال غربی «پاریس» مستقر شد. همكاران « مونه» بعد از مدت كمی به او پیوستند و دیری نگذشت كه این دهكده به پاتوغ « امپرسیونیست ها» تبدیل شد.
در بهار سال ۱۸۷۲، «مونه» مجموعه ای از تابلوهای نقاشی را با موضوع باغ خود نقاشی كرد كه در اغلب آنها تصویر همسر نخستش دیده می شد.
گفته می شود « آلیس» (Alice Hoschedé) همسر دوم « مونه» دستور داد تا تمامی تصاویر و یادبودهای زندگی «كامیل» و «مونه» بطور كامل نابود شوند؛ بنابراین تابلوهای نقاشی كمی از « كامیل» بجای مانده است.
«جوزپه آرچیمبولدو» - «بهار» ۱۵۷۳
این تابلو نقاشی یكی از تابلوهای چهارگانه فصل ها است كه توسط « جوزپه آرچیمبولدو» برای دربار سلطنتی « وین» و «پراگ» خلق شده است.
این مجموعه تابلوهای نقاشی حالا در موزه «لوور» واقع در پاریس نگهداری می شوند. یكی از خاصیت های شاخص نقاشی های «آرچیمبولدو» استفاده از عناصری همچون میوه و گل برای خلق یك چهره به حساب می آید.
«رنه ماگریت» - «بهار» ۱۹۶۵
«رنه ماگریت» یك هنرمند سوررئالیست بلژیكی بود. او برای خلق آثار هنری با خاصیت «جناس تصویری» شهرت دارد. آثار این هنرمند اشیای معمولی را در مضامین غیرمعمول به تصویر می كشند و معمولا برای به چالش كشیدن ادراك از پیش تعیین شده بیننده شناخته می شوند.
آثار ماگریت بر پاپ آرت، هنر مینی مالیستی و هنر مفهومی تاثیر گذاشت و پرنده ها از سوژه های مورد علاقه او برای نقاشی كشیدن محسوب می شدند.
«ونسان ون گوگ» - «درخت هلوی صورتی» ۱۸۸۸
« ون گوگ» در سال ۱۸۸۸ در «آرل» ساكن شد. وی در این زمان مجموعه ای از تابلوهای نقاشی از شكوفه درختان را خلق كرد. تابلو نقاشی «درخت هلوی صورتی»، «باغ میوه سفید» و «باغ میوه صورتی» سه تابلو نقاشی هستند كه « ون گوگ» در بهار آن سال خلق كرد. هر سه این تابلوهای نقاشی در موزه « ون گوگ» واقع در « آمستردام» نگهداری می شوند.
«آلفرد سیسلی» - «علفزار كوچك در بهار» ۱۸۸۰
«آلفرد سیسلی» شاید یكی از نادیده گرفته شده ترین هنرمندان امپرسیونیست باشد. وی در سال ۱۸۸۰ به ناچار پاریس را ترك كرد و در دهكده های اطراف این شهر ساكن شد. نقل مكان او به دهكده سبب شد آثار جدیدش سرزنده تر از پیش جلوه كنند. در تابلو «علفزار كوچك در بهار»، درختان همچنان بدون برگ هستند و هیچ اثری از شكوفه های گیلاس دیده نمی گردد. اما در بخش جلویی این تابلو نقاشی تصویر دختر جوانی دیده می شود كه همان نماد از نو متولد شدن و سرزندگی است.
«پیر اگوست رنوآر» - «دسته گل بهاری» ۱۸۶۶
تابلو نقاشی «دسته گل بهاری» یكی از آثار اولیه «پیر اگوست رنوآر» به حساب می آید كه آنرا در سن بیست وپنج سالگی خلق كرده است.
«كاتسوشیكا هوكوسائی» - «سهره و شكوفه گیلاس» ۱۸۳۴
شكوفه های گیلاس، سیب، هلو و آلو نماد فرارسیدن بهار محسوب می شوند. در ژاپن اما، شكوفه بعنوان نماد طبیعت فانی بودن هر چیز شناخته می شود.
«كاتسوشیكا هوكوسائی» بعنوان یكی از بزرگ ترین نقاشان و چاپگران ژاپنی شناخته می شود. مجموعه تابلوهای نقاشی «گل های كوچك» این هنرمند كه «سهره و شكوفه گیلاس» نیز جزء آن هاست، شكوفه های شاخه های درخت گیلاس به همراه پرنده ای بر روی آنرا بر تصویری با زمینه آبی تیره به تصویر می كشد.
منبع: آبی طرح
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب