جهانبخش سلطانی:
شخصیت رحمان در مجموعه كامیون نمونه بازگشت به تفكر ایمانی است
به گزارش آبی طرح بازیگر سریال «كامیون»، اظهار داشت: كالبدشكافی سریال «كامیون» از زاویه دید شخصیت رحمان، این پیام را دارد كه اگر فرد با تفكر انسانی و ایمانی زندگی كند، می تواند سرنوشت را خود رقم بزند.
مجموعه تلویزیونی كامیون به كارگردانی مسعود اطیابی سریال نوروزی شبكه دو سیما بود كه از اول فروردین هرشب ساعت ۲۱ روی آنتن رفت و این شب ها به قسمت های پایانی خود نزدیك می شود.
داستان این مجموعه ۳۰قسمتی به قلم شهاب عباسی و درباره یك پیشكسوت فوتبال است كه مدتی روی كامیون باربری كار می كند و بعد از آشنایی با سه دانشجو كه صاحب خانه به علت مشكلاتی اثاثیه شان را به خیابان ریخته است، درگیر ماجراهایی می شود.
مهدی هاشمی، لعیا زنگنه، نادر سلیمانی، جهانبخش سلطانی، بیتا سحرخیز و با معرفی علی عامل هاشمی، بهنام شرفی، هادی مرتضی زاده، ماهان عبدی و كامیاب دانشپور از بازیگران كامیون هستند كه بازپخش آن هم درروز بعد در ساعت ۱۲ و ۱۶ روی آنتن شبكه دو سیما می رود.
جهانبخش سلطانی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در این سریال ایفاگر نقش «رحمان مبشّر» است. وی در گفتگو با ایرنا درباره چگونگی پیوستنش به گروه تولید سریال كامیون، اظهار داشت: سابقه رفاقت ام با مسعود اطیابی به بیشتر از سی سال پیش بازمی گردد. حتی این توفیق را داشتیم كه در یك سفر حج همسفر باشیم. در یكی از ادوار جشنواره فیلم كودك و نوجوان در كنار هم بودیم.
وی اظهار نمود: سال قبل بود كه در مراسم جشن خانه سینما او را دیدم. گفت می خواستم برای فیلم سینمای تگزاس۲ از شما استفاده كنم، اما شرایطش فراهم نشد. پس از مدت كوتاهی با من تماس گرفتند و درباره حضور در سریال كامیون صحبت كرد. پس از آن فیلمنامه را خواندم و درباره نقش بیشتر صحبت كردیم و این پیشنهاد را پذیرفتم چون می دانستم كه شخصیت «رحمان مبشر» جای كار زیادی دارد.
سلطانی در ادامه اضافه كرد: برای تحلیل شخصیت «رحمان» باید بگویم كه او نماد آدم هایی است كه فكر می كنند بدون رنج و زحمت می توانند به گنج برسند و بدون احتیاج به افراد دیگر غرق در خوشی، سلامتی و شادكامی باشند. درحالی كه داشتن ثروت، قابل دفاع است اما نه بر پایه غرور كاذب و ثروت بادآورده و مشكوك كه حاصل رنج و زحمت دیگران باشد. این كه فردی بخواهد مثل زالو از رنج دیگران پروار شود، اساسا فرجام خوبی به دنبال نخواهد داشت.
بازیگر سریال كامیون، اظهار داشت: پدر رحمان و پدر نادر (مهدی هاشمی) با هم در یك شركت حمل و نقل شریك بودند و طبق وصیت پدر رحمان، باید دو دانگ از این شركت به نادر برسد، اما رحمان كه نقش مدیر عامل را دارد بیشتر از بیست سال به این مورد توجهی نكرده و سهم نادر را به نامش نمی زند. وی در تفكر ثروت اندوزی برای رسیدن به خوشی است و توجهی به بحث حق الناس ندارد.
وی اضافه كرد: به خاطر همین طمع و ثروت اندوزی است كه ارتباطات انسانی او قطع می شود. تمام عمر در تنهایی به سر می برد بگونه ای كه در تنهایی به مرز جنون می رسد و متوجه می شود كه حاصل عمرش «زندگی» نبوده است، بلكه به شكلی «مردگی» بوده است و ثروت از طریق حرام خوشبختی نمی آورد.
سلطانی اظهار نمود: درنتیجه، در تنهایی به یك تفكر عمیق می رسد؛ جرئت پیدا می كند و به خود می آید كه من هم دلم می خواهد مثل همه مردم زندگی راحتی داشته باشم؛ با همه بجوشم و ارتباط دوستانه ای داشته باشم به قول جناب سعدی «مگر آدمی نبودی كه اسیر دیو گشتی/ كه فرشته ره ندارد به مقام آدمیت».... بنابراین، از پوسته قبلی خود خارج می شود و ازدواج می كند.
وی ادامه داد: حاصل این تحول، این است كه رحمان به اصل خودش كه همان «الرحمن رحیم» است باز می گردد؛ یك اسم قرآنی كه پدر و مادرش كه افراد خوبی بودند به آن افتخار می كردند چون از یك خانواده بسیار دین دار است و افتخارشان این بود كه اسم پسرشان رحمان است. به عبارت دیگر «هر كسی كو دورماند از اصل خویش/ باز جوید روزگار وصل خویش».
اگر بخواهیم از زاویه دید شخصیت رحمان سریال كامیون را كالبدشكافی نماییم، این پیام رادارد كه اگر فرد با تفكر انسانی و ایمانی زندگی كند، می تواند سرنوشت را خودش رقم بزند. عمر زود می گذرد و باید نام نیك از انسان به جای بماند. رحمان باآنكه دیر اما بالاخره به این نتیجه رسید كه اگر فضائل اخلاقی داشته باشد و به اطرافیانش عشق بورزد چقدر می تواند زندگی خوبی داشته باشد: « به چین جبهه نیرزد چو گل دو روز حیات/ شكفته با همه بنشین و مهربان برخیز». چقدر مردم با او ارتباط برقرار می كنند و می تواند در رنج و شادی آنها شریك شود. آدم ها از كوچه رنج است كه به گنج می رسند آن هم رنجی كه از طریق حلال باشد.
سلطانی تصریح كرد: مردم ما به باورهای عمیق دینی و ایمان دارند؛ آخر سریال كامیون هم تقریباً با آغاز ماه مبارك رمضان مصادف است و این دگرگونی عمیق در نگاه و شیوه زندگی رحمان برای مخاطبان جذاب است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب