موزه صنایع دستی راه اندازی می شود؟

موزه صنایع دستی راه اندازی می شود؟ به گزارش آبی طرح رئیس دانشكده هنر دانشگاه الزهرا اظهار نمود: تلاش ما این است كه موزه صنایع دستی بزودی بازگشایی شود تا هنرمندان آثار خویش را برای ثبت در تاریخ به این موزه اهدا كنند. خوب نیست ایران به بازار فروش محصولات دیگر كشورها تبدیل گردد. باید دانشجویان صنایع دستی و فرش را باور نماییم تا آنها بتوانند آثاری پرارزش در حوزه صنایع دستی خلق كنند و در خدمت كشور قرار دهند.


به گزارش آبی طرح به نقل از ایسنا و به نقل از روابط عمومی فرهنگستان هنر، مراسم گرامیداشت روز جهانی صنایع دستی و تجلیل از پیشکسوتان صنایع دستی و فرش و همینطور پاسداران سلامت با حضور علیرضا اسماعیلی (سرپرست فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی)، سید محمودرضا آقامیری (رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران)، عباس مقتدایی (نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی)، بهمن نامورمطلق (سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ـ ایرانی استاد فرشچیان)، حسن بلخاری (رئیس گروه تخصصی هنرهای سنتی و صنایع دستی فرهنگستان هنر)، حبیب الله صادقی (رئیس گروه تخصصی هنرهای تجسمی فرهنگستان هنر) و هنرمندان حوزه صنایع دستی و مدیران فرهنگستان هنر، عصر روز یکشنبه (۲۵ خردادماه) در تالار ایرانِ فرهنگستان هنر برگزار گردید.

هنرهای صناعی ریشه در فرهنگ غنی و پربار ایران دارد
در ابتدای این مراسم علیرضا اسماعیلی، سرپرست فرهنگستان هنر ضمن گرامیداشت روز جهانی صنایع دستی و تبریک به هنرمندان این عرصه، اظهار نمود: بخش قابل توجهی از آنچه امروزه در جهان به نام هنر ایرانی مایه فخر و مباهات ماست، حاصل ذوق زیبایی شناسی و خلاقیت هنری هنرمندان هنرهای صناعی است که ریشه در فرهنگ غنی و پربار ما دارد و تجلی بخش هویت ایرانی ـ اسلامی ما است.
او به اهمیت و جایگاه این هنر در کشور اشاره نمود و اظهار داشت: تنوع و گستردگی هنرهای صناعی در کشور ما و هم حضور چشمگیر زنان در این هنر نشان از اهمیت ویژه هنرهای صناعی دارد. در بخش اقتصاد هم اشتغال زا بودن این هنر، با حداقل سرمایه و سهولت در ایجاد مراکز صنایع دستی، بخصوص در سال جهش تولید حائز اهمیت می باشد.
سرپرست فرهنگستان هنر به اشاعه فرهنگ و هنر کشور از راه صنایع دستی کشور اشاره و تصریح کرد: اگر ما در صنعتمان به دلایلی گوناگون نتوانستیم فرهنگمان را با صنعت همراه نماییم، در حوزه صنایع دستی هر آنچه تولید و صادر می نماییم مثل این است که فرهنگ پربار و چندهزارساله خویش را اشاعه می‎دهیم.
اسماعیلی با اشاره به آثار هنری و صنایع دستی کشور که در اقصی نقاط جهان وجود دارد، اظهار داشت: امروزه گنجینه ای پرارزش از صنایع دستی ما زینت بخش موزه های داخل و خارج کشور است و این هنر، مهمترین سفیر فرهنگی ما است. اشیایی که در درون این موزه ها است می تواند الهام بخش هنرمندان ما در حوزه صنایع دستی باشد؛ بخصوص برای هنرمندان جوان این حوزه. ما هم در این فرهنگستان مجموعه های ارزشمندی از این گنجینه غنی را در چارچوب کتاب های «شاهکارهای هنر ایران در لهستان» و «شاهکارهای هنر ایرانِ عصر قاجار در مجموعه های مجارستان» منتشر نموده ایم.
اسماعیلی در همین زمینه افزود: نظر به اهمیت هنرهای سنتی و صنایع دستی، فرهنگستان هنر همواره به هنرهای این حوزه اهتمامی ویژه ورزیده و یکی از گروه های تخصصی فرهنگستان هنر، گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی است که پیشنهاد تاسیس دانشگاه هنرهای اسلامی ـ ایرانیِ استاد فرشچیان هم یکی از پیشنهادهای این گروه بوده است.
سرپرست فرهنگستان هنر خاطرنشان کرد: در گذشته این فرهنگستان علاوه بر نشر آثاری پرارزش در حوزه هنرهای صناعی، به صورت ویژه برنامه هایی در چارچوب همایش های «گنجینه های ازیادرفته هنر ایران» و «هنر و فرهنگ عشایر» برگزار کرده که ماحصل آنها چاپ آثاری پرارزش در حوزه هنرهای در حال فراموشی بوده است.
او سپس به برنامه هایی که فرهنگستان هنر پیش رو دارد و در حال انجام آن است اشاره نمود و اظهار داشت: در روز جهانی صنایع دستی هم گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی فرهنگستان هنر فراخوان همایشی با عنوان «فرش، سنت، هنر» را که رویدادی است در سه حوزه پژوهشی و نمایشگاهی و فیلم های مستند، عرضه کرد که ان شاءالله با همکاری و همراهی هنرمندان و پژوهشگران این حوزه، نتایجی پربار خواهد داشت.
اسماعیلی در انتهای سخنان خود اظهار نمود: ما امروز خوشحالیم که بر مبنای وظایف اساسنامه ای مان، از هنرمندان این حوزه تجلیل می نماییم و هم خشنودیم که از جامعه پزشکی و ایثارگران سلامت جامعه که جانشان را در طبق اخلاص گذاشته اند، تشکر و قدردانی می نماییم.

صنایع دستی هویت تاریخ انسان است
در ادامه حسن بلخاری، رئیس گروه تخصصی هنرهای سنتی و صنایع دستی فرهنگستان هنر اظهار نمود: حضور انسان در صنایع دستی، حضوری ذاتی و جوهری است و وی در این صنعت به ظهور می رسد. امروزه کلمه «صنایع» به تنهایی معنایی جدا دارد، اما وقتی در کنار آن واژه «دستی» می آید، معنای آن متفاوت می شود و صنایع دستی را باید از لحاظ نظری جداگانه بررسی کرد.
بلخاری به تشریح بیشتر این معانی و کاربرد این واژگان پرداخت و افزود: در هستی دو نوع مصنوعات داریم. مصنوعاتی که انسان در آن هیچ مدخلیتی ندارد که به آن طبیعی می گوییم، و مصنوعی که ساخته دست انسان است. حضور انسان در صنایع دستی، حضوری ذاتی و جوهری است. انسان در صنایع دستی به ظهور می رسد و در واقع صنایع دستی هویت تاریخ انسان است.
رئیس گروه تخصصی هنرهای سنتی و صنایع دستی فرهنگستان هنر تصریح کرد: در قرآن به صنایع دستی اشاره شده است و فلسفه صنایع ما ریشه در قرآن دارد. صنایع دستی اشرف، افضل و اَتَمّ در هستی انسان بوده و انسان، خود مظهر کامل صنایع دستی است و همه می دانیم که صانع انسان، خدای متعال است.

صنایع دستی می تواند بیشترین جذب توریست را به همراه بیاورد
همینطور فاطمه کاتب، رئیس دانشکده هنر دانشگاه الزهرا در سخنانی اظهار نمود: از سال ۱۳۶۲ که برای تحصیل وارد دانشگاه الزهرا شدم به هنر علاقه داشتم و در این حوزه توانستم کارهای خوبی انجام دهم و پیش استادان برجسته ای شاگردی کردم و با همکاری استادان خود توانستم چهار کتاب در حوزه صنایع دستی بنویسم.
رئیس دانشکده هنر دانشگاه الزهرا به جذب توریست از راه صنایع دستی ایران اشاره و بیان نمود: هنر صنایع دستی می تواند بیشترین صادرات ایران و جذب توریست را به همراه بیاورد. هیچ کجای دنیا به اندازه ایران تنوع صنایع دستی نیست. ما باید دانشگاه صنایع دستی و دانشگاه فرش داشته باشیم. این مسئله بسیار اهمیت دارد که دانشگاهی در این حوزه تاسیس شود.
کاتب به گشایش موزه صنایع دستی اشاره و تصریح کرد: تلاش ما این است که موزه صنایع دستی بزودی بازگشایی شود تا هنرمندان آثار خویش را برای ثبت در تاریخ به این موزه اهدا کنند. خوب نیست ایران به بازار فروش محصولات دیگر کشورها تبدیل گردد. باید دانشجویان صنایع دستی و فرش را باور نماییم تا آنها بتوانند آثاری پرارزش در حوزه صنایع دستی خلق کنند و در خدمت کشور قرار دهند.



تشکیل فراکسیون پشتیبانی از هنرمندان و صنایع دستی در مجلس
عباس مقتدایی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی از دیگر سخنرانان این مراسم بود که در سخنانی تصریح کرد: ایرانی ها اهل فرهنگ و صلح و دوستی اند. صنایع دستی در واقع بروز و ظهور روحیه ای است که با فرهنگی عظیم آمیخته است. در خیلی از شهرها وقتی به مناره ها نگاه می کنید ظهور و تجلی هنر ایرانی را مشاهده می کنید. اصفهان پایتخت هنر است و بنده بعنوان نماینده مردم اصفهان، پیام آور مردم عزیز این خطه ام.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ضمن برشمردن کاستی ها و نقصها موجود در حوزه صنایع دستی، همچون کمرنگ بودن نقش آموزش در این صنایع، نبود بانک اطلاعاتی کارگاه های صنایع دستی، فقدان تخصص های مورد نیاز، نادیده انگاشتن نقش زنان در صنایع دستی، و نبود موزه صنایع دستی در شهرها، به تشکیل فراکسیون پشتیبانی از هنرمندان و صنایع دستی در مجلس اشاره نمود.

با دستاوردهای فردی هنرمندان می شود آرزوها را به واقعیت تبدیل کرد
همینطور محمدعلی ودود، پژوهشگر هنرهای سنتی خاطرنشان کرد: باید از تجربیات گذشتگان استفاده و برای آینده بهتر کوشش کرد. با دستاوردهای فردی هنرمندان است که می شود آرزوها را به واقعیت تبدیل کرد.
او عرصه هنر را محلی برای رقابت های بین المللی دانست و اظهار داشت: هنرهای ایرانی نیاز به فدراسیون ملی دارد و چیزی از ورزش کم ندارد. هنرمندان اگر بدانند فدراسیون ملی هنر وجود دارد خویش را برای رقابت های بین المللی آماده می کنند.
این پژوهشگر هنرهای سنتی بیان نمود: امیدواریم دستاوردهای ما، رضایت قلب پیشکسوتان عرصه هنر را به دنبال داشته باشد و بتوانیم به وظایف خود در حوزه هنر بخصوص صنایع دستی عمل نماییم.

دولت و مجلس باید از صنایع دستی حمایت بیشتری کنند
در ادامه این مراسم، بهمن نامورمطلق، سرپرست دانشگاه ایرانی ـ اسلامی استاد فرشچیان به سخنرانی پرداخت و اظهار نمود: روز صنایع دستی یکی از روزهای مهم ایران است و فقط کشورهای هند و چین می توانند در حوزه صنایع دستی با ایران رقابت می کنند.
او به جایگاه فرش ایرانی در جهان پرداخت و تصریح کرد: فرش ایرانی نگینی است که همه موزه ها به داشتن آن افتخار می کنند. موزه لوور فرانسه به داشتن فرش ایرانی مزین است. در حوزه صنایع دستی یکی از پرمدال ترین کشورهاییم.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی ـ ایرانی استاد فرشچیان به وضعیت هنرمندان عرصه صنایع دستی اشاره نمود و اظهار داشت: ایران را در جایگاه متنوع ترین صنایع دستی دنیا می شناسند. اما سوال این است که وضعیت هنرمندان عرصه صنایع دستی چندان خوب نیست. فاصله زیادی میان ظرفیت ها و وضعیت ها وجود دارد و کرونا هم شکاف ها را بیشتر و ضعف های ما را برملا کرد.
نامورمطلق به تنزل صادرات فرش ایرانی اشاره و خاطرنشان کرد: صادرات فرش ما نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است و این عرصه احتیاج به بررسی و توجه بیشتری دارد.
او با اشاره به وظایف ارگان ها و نهادها نسبت به پشتیبانی از صنایع دستی، تصریح کرد: ساختار فعلی صنایع دستی احتیاج به اصلاح دارد و باید مجلس و دولت این صنایع را تقویت نمایند. قوانین این حوزه نقص فراوانی دارد و باید اصلاح گردد. صداوسیما وظیفه دارد که در حوزه فرهنگ و صنایع دستی نقش خویش را ایفا کند و زیبایی شناسی بومی و ملی ما را در برنامه های خود ترویج کند.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی ـ ایرانی استاد فرشچیان اظهار داشت: کرونا یاد داد که در یک کشتی هستیم و بخشی از این کشتی به هنرها و صنایع دستی متعلق می باشد و اگر این هنرها کم شود شاهد شکاف در این حوزه خواهیم بود.

تجلیل از هنرمندان و پیشکسوتان صنایع دستی و فرش وپاسداران سلامت
در انتهای این مراسم از پیشکسوتان صنایع دستی و فرش و پاسداران سلامت با حضور مسؤلان دانشگاهی و هنری تجلیل شد.
در حوزه صنایع دستی و فرش، امیرمنصور احمدی (پیشکسوت رشته منبت)، مهین بدیعی (پیشکسوت رشته منبت)، حسن پیران پیشکسوت (رشته گچ بری سنتی)، حسین شمس (پیشکسوت رشته قفل سازی سنتی)، محمود صفری روشن (پیشکسوت رشته سرامیک)، مهدی علمداری (پیشکسوت رشته قلم زنی)، مهرزمان فخارمنفرد (پیشکسوت نگارگری و هنرهای لاکی)، قربانعلی مزینانی (پیشکسوت رشته مرمت و رفوگری فرش)، کامران آراسته (هنرمند فعال رشته مینای خانه بندی)، محسن الله مرادی (هنرمند فعال رشته منبت)، حسین غزنوی (هنرمند فعال رشته سفال و سرامیک) و مینو مهرجویی هنرمند فعال پته دوزی کرمان؛ مورد تجلیل قرار گرفتند.
همینطور امیرسعید کریمی به نمایندگی از مدیران کادر درمانی، مهشید صحابی به نمایندگی از جامعه پزشکان و ربابه کمیلی نژاد به نمایندگی از جامعه پرستاران مورد تقدیر قرار گرفتند.
در این مراسم اطلاعیه ای از جانب هنرمندان حوزه صنایع دستی و فرش قرائت و بر ضرورت توجه بیشتر به این حوزه از هنر کشورمان تاکید شد.




منبع:

1399/03/29
17:55:58
5.0 / 5
2338
تگهای خبر: آموزش , استاد , اصلاح , پیشكسوت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است