گفت وگو با علی شیرازی، هنرمند خوشنویس

خوشنویسی ایران از تركیه نمی ترسد!

خوشنویسی ایران از تركیه نمی ترسد! به گزارش آبی طرح علی شیرازی، هنرمند خوشنویس، درباره پیشنهاد ثبت هنر خوشنویسی به نام كشور تركیه و در پاسخ به این پرسش كه آیا تصویب احتمالی چنین پیشنهادی بر خوشنویسی ایران موثر است، با تاكید بر اینكه هیچ تأثیری نخواهد داشت، اظهار نمود: خوشنویسی ایران بسیار قویتر از این است كه اگر این هنر به نام كشور دیگری ثبت گردد تحت تاثیر قرار بگیرد.


این هنرمند پیشکسوت در گفت وگویی با ایسنا با اعلان اینکه «خاستگاه خط های نستعلیق و شکسته ایران است» به پیشینه تاریخی هنر خوشنویسی در ایران اشاره و اشاره کرد: هزاران هزار کتاب و هزاران قطعه خوشنویسی با امضای هنرمندان آن، حکایت از تاریخ کهن این هنر در ایران دارد. واضح است که این تاریخ و قابلیت را کسی نمی تواند به نام خودش بزند و اگر هم چنین اتفاقی بیافتد تاثیری بر هنر خوشنویسی در ایران ندارد. خوشنویسی شکل دیگری از شعر و ادبیات و غزل ما است و همانطور که غزل ما را نمی توانند ببرند، خط ما را هم نمی توانند.
این هنرمند خوشنویس با اشاره به پیشینه تاریخی خوشنویسی در کشور ترکیه، اظهار داشت: در جشنواره های بین المللی زیادی در ترکیه حضور داشتم و حتی متولی برگزاری چند جشنواره خوشنویسی نیز در این کشور بودم. کاملا مشخص است که این کشور به هنر خوشنویسی بسیار بها می دهد. بعنوان مثال در یکی از جشنواره هایی که خودم برگزارکننده بودم، شخص آقای اردوغان (رئیس جمهوری ترکیه) نیز شرکت و سخنرانی کرد؛ این درحالی است که ما برای برگزاری نمایشگاه هایمان برای حضور یک مدیر کل هم باید دعوتنامه بفرستیم که البته بعد هم حضور پیدا نمی نماید.
شیرازی افزود: با وجود اینکه خوشنویسی در ترکیه فقط محدود به شهر استانبول است، اما بسیار در این عرصه فعال می باشند، در همه کشورها حضور پیدا می کنند و مورد حمایت دولتشان هستند. باید این نکته را در نظر داشت که کشور ترکیه در عرصه خوشنویسی مقام بسیار مهمی دارد. در واقع اگر ایران را رتبه اول بدانیم، ترکیه حتما با فاصله کمی مقام دوم را به دست می آورد.
وی در ادامه سخنان خود همین طور درباره وضعیت هنر خوشنویسی در ایران نیز اظهار نمود: متاسفانه مسئولین فرهنگی وظیفه خودشان را درست انجام نمی دهند. بعنوان مثال ما نمایشگاه های بسیار مهمی در خارج از کشور برگزار کردیم و یا در جشنواره های بین المللی مختلفی شرکت کردیم. جشنواره هایی که با حضور هنرمندان خوشنویس از همه کشورهای اسلامی برگزار می شد و تنها کشوری که هیچ گاه سفیر آن در این نمایشگاه ها شرکت نکرد، ایران بود. ما همیشه تنها در این مراسم ها شرکت می کردیم. حتی در نمایشگاه هایی که به صورت انفرادی در خارج از کشور برگزار می نماییم، اغلب برای احترام از مسئولین ایرانی در آن کشور نیز دعوت می نماییم که معمولا حضور پیدا نمی کنند.
این هنرمند خوشنویس اشاره کرد: انجمن خوشنویسان ایران با وجود قدمت ۷۰ ساله ای که دارد و در تمام شرایط بعنوان یک تشکل مردم نهاد فعال بوده، دولت ها هنوز آنرا اندازه یک مدرسه هم نمی بینند که برای آن بودجه در نظر بگیرند. ممکنست کمک ها گاهی و به مناسبت هایی صورت بگیرد، اما اینگونه نیست که خیالمان راحت باشد اگر تشکیلاتی کار فرهنگی می کند، امنیت شغلی هم دارد.
شیرازی همین طور با اشاره به افزایش مشکلات هنرمندان در ایام کرونایی، اظهار نمود: این روزها خیلی از هنرمندان با مشکلات اقتصادی مواجه گشته اند. آن دسته از هنرمندانی که در شهرت هستند آنچنان مشکلی ندارند؛ اما اگر یک پله پایین تر بیاییم و به بدنه نزدیک شویم، متاسفانه شرایط بسیار متفاوت می شود.




منبع:

1399/05/10
23:31:07
5.0 / 5
1895
تگهای خبر: ادبیات , پیشكسوت , جشنواره , خوشنویسی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است