دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو به ایسنا اظهار داشت: طرح این بنیاد به زودی برای تصویب به شورای هنر شورای انقلاب فرهنگی ارائه خواهد شد.
وی بیان کرد: حماسه عاشورا در همه ابعاد ظهور و بروز دارد و هنر یکی از عرصه های آن است که واقعه عاشورا را آنچنان که مورد توجه مردم قرار گرفته، ثبت کرده است. متاسفانه بعضی از این هنرها به مرور زمان گرفتار فراموشی شده اند و بیم آن می رود که به نسل های بعدی منتقل نشود. ما همیشه به دنبال این بودیم که این هنرها را حفظ و ارزشگذاری نماییم. بدین سبب ایده آن در کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان شد اما پیگیری نشد. بعدها طرح آنرا در پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی با عنوان بنیاد هنرهای عاشواریی با هدف ترویج و اعتلای هنرهای عاشورایی در ابعاد مختلف، همچون ادبیات، فیلم، شعر، نقاشی، موسیقی، تئاتر و... آماده کردیم و به شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می شود تا سایر دستگاه ها نیز مشارکت و همکاری داشته باشند.
دبیر شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: انجام مطالعات و پژوهش های بنیادین در حوزه هنرهای عاشورایی، خلق اثر، گرامی داشت و تکریم آثار و ثبت و ضبط آنها، ترویج و آموزش هنرهای عاشورایی، حفاظت، مرمت و گردآوری آثار باارزش در حوزه میراث عاشورایی، گردآوری آثار شاخص در این عرصه، تالیف و پشتیبانی از نشر این آثار و حمایت مادی و معنوی از هنرمندان و پژوهشگران، همچون وظایف و اهداف تعریف شده برای بنیاد هنرهای عاشورایی است.
وی بیان کرد: حماسه عاشورا فراتر از مسلمانان و شیعان، مورد توجه ملیت ها و ادیان مختلف است، هیچ واقعه دیگری در جهان تا این حد مورد توجه نبوده است. در نتیجه هنرهای عاشورایی برای افرادی که بیرون از دین ما هستند می تواند بسیار جذاب باشد و از این طریق مفاهم آنرا بهتر درک کنند.
ایمانی خوشخو درباره لزوم تصویب طرح بیناد هنرهای عاشورایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی توضیح داد: پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، ابعاد ملی دارد و در حوزه رویدادهای و مناسبت ها فعالیت می کند و می تواند به حفظ و توسعه هنرهای عاشورایی کمک نماید، در نتیجه آغازگر این ایده شد اما برای جلب مشارکت بین دستگاهی لازم است شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح را تصویب کند.
منبع: abitarh.ir