معرفی 2 نامزد ایرانی جایزه هانس كریستین اندرسن
شورای كتاب كودك، جمشید خانیان و پژمان رحیم زاده را بعنوان نامزدهای ایرانی این نهاد برای جایزه «هانس كریستین اندرسن» در سال ۲۰۲۲ برگزیده است.
به گزارش آبی طرح به نقل از ایسنا، شورای کتاب کودک، جمشید خانیان را در بخش نویسندگی و پژمان رحیمی زاده را در بخش تصویرگری بعنوان نامزدهای ایرانی این جایزه به دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان معرفی کرده است.
این نهاد درباره انتخاب نامزدهای این جایزه نوشته است: پژمان رحیمی زاده، تصویرگر کتاب های «دیوانه و چاه»، «آرش (حکایت تیر انداختن منر قصه گو)» و «رستم و اسفندیار» برای دومین بار بعنوان نامزد ایرانی جایزه هانس کریستین اندرسن انتخاب گردید. رحیمی زاده در سال ۲۰۱۶ هم نامزد دریافت جایزه اندرسن بود و در رقابت با تصویرگران مطرح جهان موفق شد به لیست پنج تصویرگر برتر راه یابد. رحیمی زاده بیشتر از دو دهه به صورت مستمر به تصویرگری کتاب و طراحی جلد برای کودکان و نوجوانان پرداخته و تأثیر ماندگار و مهمی در رشد ادبیات و تصویرگری کتاب کودک و نوجوان داشته است. تصاویر او به لیست ها و نمایشگاه های ملی و بین المللی بسیاری راه یافته و موفق به کسب جوایز گوناگونی مانند دیپلم افتخار IBBY، کتاب های برگزیده شورای کتاب کودک و... شده اند. قدرت وی در روایتگری تصاویر، خلق آثار با بن مایه های فرهنگ ایرانی، هماهنگی هنرمندانه میان گونه های متنوع ادبی با سبک های تصویرگری، خلاقیت و مهارت بسیار در تکنیک و ترکیب بندی و طراحی، رسیدن به سبک شخصی و تداوم در خلق اثرِ باکیفیت در حوزه ادبیات کودک و درنهایت تربیت چند نسل از تصویرگران جوان بعضی از علل انتخاب مجدد «رحیمی زاده» برای مهم ترین جایزه ادبیات کودک و نوجوان جهان است.
جمشید خانیان، نویسنده کتاب هایی همچون «قلب زیبای بابور» و «ادسون آرانتس دوناسیمنتو و خرگوش هیمالیایی اش» است. آثار او موفق به کسب جوایز و افتخارات ملی و بین المللی بسیاری شده اند مانند دیپلم افتخار IBBY، لیست «کلاغ سفید» (کتابخانه بین المللی کودک و نوجوان مونیخ) و جوایز مختلف ملی مانند لوح برگزیده شورای کتاب کودک. خانیان یکی از نامزدهای ایرانی جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) است، این دومین بار است که جمشید خانیان نامزد دریافت جایزه آلما می شود. آثار خانیان به علت تاکید بر مسائلِ انسانِ امروز؛ همچون جنگ، مهاجرت، تبعیض، تنهایی و...، رسیدن به سبک نوشتاری خاص با تاکید بر فُرم، تکنیک، جنبه های زیبایی شناسانه زبانِ روایت و توجه ویژه به شخصیت و همینطور برانگیختن کنجکاوی، پرسشگری و رشد تفکر انتقادی در مخاطبان تأثیر ماندگاری بر رشد ادبیات نوجوان گذاشته اند. خانیان تابحال کارگاه ها و نشست های بسیاری در حوزه ادبیات کودک و نوجوان، داستان نویسی و نقد ادبی در شهرهای مختلف ایران و خارج از ایران مانند چین و آلمان داشته است. تابحال بیشتر از صد مقاله، رساله و رساله پژوهشی بر مبنای آثار وی نوشته شده است. جمشید خانیان سهم منحصر به فردی در پیشبرد و ارتقای سطح کیفی ادبیات کودک و نوجوان ایران داشته است.
جایزه هانس کریستین اندرسن که به نوبل کوچک مشهور است هر دو سال یک مرتبه به مجموعه آثار یک نویسنده و یک تصویرگر، برای یک عمر فعالیت حرفه ای در حوزه ادبیات کودک، از جانب دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان اهدا می شود. تداوم در تولید ادبیات کودک، خلق آثار بدیع، اصیل و هنرمندانه و داشتن سهمی پایدار در پیشبرد ادبیات کودک جهان از معیارهای انتخاب نویسنده ها و تصویرگران است.
منبع: آبی طرح
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب