دیداری به دنبال حاشیه های تندیس شهریار

دیداری به دنبال حاشیه های تندیس شهریار آبی طرح: مدیرعامل برج میلاد در حالی با مدیرعامل بنیاد شهریار دیدار نمود که مدتی پیش تندیس این شاعر فقید واقع در برج میلاد حاشیه ساز شد.


به گزارش آبی طرح به نقل از روابط عمومی برج میلاد، علی اصغر شعردوست، مدیرعامل بنیاد شهریار در این دیدار اظهار داشت: بسیار ایرانیانی هستند که منتظر فرصت برای ضربه زدن به فرهنگ و تمدن این کشور هستند. ما نباید چنین فرصت هایی را به این افراد بدهیم. من از نزدیک ترین افراد به استاد شهریار در ۱۰ سال پایانی عمر ایشان بودم و به خوبی با خلق و خوی ایشان آشنایی داشتم.
او افزود: نام گذاری ۲۷ شهریورماه بعنوان «روز شعر و ادب فارسی» و «روز شهریار» را که همزمان با روز فوت استاد شهریار است من پیشنهاد دادم و در نهایت با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی این روز در تقویم رسمی کشور ثبت گردید.
شعردوست سپس اشاره کرد: شهریار نه فقط برای مردم ترک زبان بلکه برای همه مردم ایران خاطره انگیز است و خیلی از ایرانیان هویت و فرهنگ آذری را در شعرهای استاد شهریار می جویند. اما در عین حال معتقدم که نباید به یک سری افراد سودجو اجازه مانور دهیم، اگر ما اندکی کوتاه بیایم، این افراد برای ایجاد تفرقه در بین اقوام ایرانی از فرصت نهایت سوءاستفاده را می کنند تا به فرهنگ و تمدن چندهزارساله ایرانیان ضربه وارد کنند.

در ادامه این جلسه مجتبی توسل، مدیرعامل برج میلاد اظهار داشت: تابلو نفیس ایران از نقش های بی بدیل اقوام و زبان های متنوع حوزه تمدنی ایران در کنار یکدیگر شکل گرفته است و بخش قابل توجهی از قوام و دوام هر یک از آنها به همجواری با سایر اعضای این خانواده است.

او اضافه کرد: موجب افتخار ماست که در طول هشت سال اخیر میلیون ها نفر از گردشگران ایرانی و مهمانان خارجی از مجسمه های موزه مشاهیر برج میلاد بازدید کرده و بوسیله همین مجسمه ها با فرهنگ و هنر و تمدن ایران اسلامی همچون استاد شهریار و شعر و ادبیات ترکی آشنا شده اند.
توسل با اشاره به اینکه استاد شهریار تنها شاعر ترک زبانان نیست، اظهار داشت: استاد شهریار شاعر همه ایرانیان است و حتی هر کس که زبان ترکی هم نمی داند از شنیدن آهنگ شعر «حیدر بابا»ی استاد شهریار سرمست می شود. استاد شهریار ذخیره فرهنگی و سرمایه ملی برای همه ایرانیان است.
مدیرعامل برج میلاد همین طور اشاره کرد: کسانی که در لباس دوست و با داعیه دفاع و حمایت موجب جدایی بین اقوام و زبان های ایرانی می شوند، دوستدار ایران و هیچ یک از اقوام آن نیستند.
در این نشست خاقانی، خالق مجسمه های موزه مشاهیر برج میلاد نیز که از همشهری های شهریار است، حضور داشت و اظهار داشت: من از هم زبان های استاد شهریار هستم و علاقه زیادی نیز به استاد دارم و با ایشان در یک محله از محلات تبریز زندگی می کردیم و بنا بر این علاقه زیاد به ساخت مجسمه ایشان داشتم. حتی نخستین مجسمه تولید شده من مجسمه سردار ستارخان بود تا عرق خودم را به شهر و زادگاهم نشان دهم.
این هنرمند خطاب به مدیرعامل بنیاد شهریار اظهار داشت: من هم یک ترک زبانم و علاقه زیادی به استاد شهریار و همشهری های خودم دارم.
در آخر این دیدار طرفین توافق کردند تا ضمن تداوم ارتباطات و مذاکرات همکاریهای شان را توسعه دهند.


اما این دیدار در حالی بود که مدتی پیش انتشار تصویری از مجسمه شهریار حاشیه ساز شد و ساخت این اثر را با انتقادهایی مواجه کرد؛ چونکه به نظر می رسید همانند برخی دیگر از مجسمه ها و تندیس های تولید شده از مشاهیر، مجسمه این شاعر که در برج میلاد قرار داده شده نیز چندان شباهتی به شهریار ندارد. به دنبال این ماجرا، معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز از این که «با درخواست صورت گرفته و همراهی کمیسیون فرهنگی اجتماعی کلانشهرها، تندیس نامانوس استاد شهریار از محل برج میلاد تهران برچیده شد» آگاهی داد.
با این وجود برج میلاد با انتشار اطلاعیه ای تقصیر را بر گردن عکاس انداخت و نوشت: «عکسی از مجسمه استاد شهریار واقع در موزه مشاهیر برج میلاد در فضای مجازی انتشار یافته است که احساسات ایرانیان را نسبت به ساخت مجسمه شاهیر بزرگی همچون استاد شهریار برانگیخته است. این در حالیست که با اندکی دقت می توان متوجه شد که زاویه عکس گرفته شده و کیفیت دوربین به صورت غیرحرفه ای انتخاب شده و کاملاً با مجسمه واقع شده در موزه مشاهیر برج میلاد متفاوت می باشد.
علیرضا خاقانی، خالق مجسمه های موزه مشاهیر برج میلاد که هم اکنون عضو انجمن مجسمه سازان کشور است، می گوید: این مجسمه به همراه ۱۵ مجسمه دیگر از مشاهیر ایران، هشت سال قبل از جنس سیلیکون ساخته و در خانه هنرمندان ایران با حضور مقامات و هنرمندان رونمایی گردید و در همان زمان شهرداری تهران تصمیم گرفت که این مجسمه ها را به برج میلاد بعنوان یادمان ملی ایرانیان انتقال دهد تا شهروندان بتوانند به هنگام بازدید از برج میلاد، با این مشاهیر بیشتر آشنا گردند.
او ادامه می دهد: من نمی دانم چرا یک عکس دفورمه شده از استاد شهریار در فضای مجازی انتشار یافته است، در صورتیکه این مجسمه شباهت بسیار زیادی با استاد شهریار دارد و حتی یک دفعه هم شهردار تبریز بعد از بازدید از موزه مشاهیر برج میلاد، از من خواست تا مشابه این مجسمه برای شهرداری تبریز ساخته شود که با آن مخالفت کردم.»






منبع:

1399/12/11
14:55:43
0.0 / 5
921
تگهای خبر: آهنگ , ادبیات , استاد , بنیاد
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است