تهیه كننده برنامه نقد سینما :

تهدید كرونا  را به فرصت تبدیل كردیم

تهدید كرونا  را به فرصت تبدیل كردیم به گزارش آبی طرح تهیه کننده برنامه «نقد سینما» اظهار داشت: کرونا برای برنامه ما یک چالش بود؛ ولی ما این تهدید را به فرصت تبدیل و درباره مسایل اساسی سینما صحبت کردیم.



یوسف بچاری روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با مرور اتفاقات فصل سوم برنامه نقد سینما توضیح داد: کرونا برای ما چالش بزرگی بود و تولید برنامه و حضور میهمان ها تحت الشعاع کرونا قرار گرفت. نقد سینما قرار بود بروز باشد و میهمان های متنوع داشته باشد و به اکران فیلمها بپردازد که همه این موارد با وجود کرونا تغییر نمود.

وی اضافه کرد: در نقد سینما به شناخت سینماگران ایرانی، انواع فیلمها و شکل های سینمایی پس از انقلاب و سینمای بعد از کرونا پرداختیم.

بچاری فرهنگسازی درباره سینما را اصلی ترین رویکرد و هدف برنامه خواند و اظهار داشت: خواستیم مخاطب را با جنسی از سینما آشنا نماییم که خصوصیت های کالای فرهنگی را دارد. امیدواریم مخاطب بتواند فیلم خوب را از فیلم بد تشخیص بدهد. هدف سینما در هنگام پیدایش سرگرمی بوده؛ ولی در این 130 سال نشان داده که بعنوان یک کالای فرهنگی روی نگرش جامعه نسبت به آینده اثرگذار است.

می خواستیم مخاطب را فیلم بین کنیم

یوسف بچاری با تکیه بر این که می خواستیم مخاطب را فیلم بین نماییم توضیح داد: مهم این است که مخاطب فیلم را از منظر درست با نگاه جدی و بعنوان یک اثر فرهنگی و هنری تماشا کند. امکان دارد تماشای فیلم در تلویزیون، شبکه نمایش خانگی یا اکران سینماها اتفاق بیفتد. مخاطب باید به نگرشی برسد که هر فیلمی را نبیند و فیلمها را بر مبنای معیارهای روشن تماشا کند. وقتی مخاطب دنبال کالای خوب باشد، این اتفاق به رقابتی شدن فضای تولید کمک می نماید. در نتیجه هر کسی نمی تواند ادعا کند که من فیلم می سازم و مخاطب تماشا می کند. فیلمی که مشتری نداشته باشد ضرر می کند و مزیت تجاری اش را از دست می دهد. وقتی سلیقه مخاطب ارتقا پیدا کند و هر محصولی را نپذیرد، فضای سینما رقابتی تر می شود.

وی ضمن اشاره به تاثیرگذاری کرونا روی برنامه اظهار داشت: فصل سوم برنامه مصادف با شروع و اوج کرونا شد. نگرانی ما این بود که سلامتی همکاران حفظ شود. میهمان ها خیلی وقت ها اجتناب می کردند و به استودیو نمی آمدند و حق هم داشتند. سینماها در حالت نیمه تعطیل بود و جشنواره هم بعنوان نماد سینمای ایران رمق هر ساله را نداشت.

تهیه کننده برنامه نقد سینما با مرور بازخوردهای مخاطبان در سامانه پیامکی برنامه تصریح کرد: مخاطبان ما بین 18 تا 40 سال بودند و از همه نقاط کشور مخاطب داشتیم. طبقه تحصیلی آنها هم متوسط به بالا بود.

دغدغه ما سلبریتی ها نیستند

وی در پاسخ به این سؤال که چرا سلبریتی ها را به برنامه دعوت نکردید اظهار داشت: دغدغه ما سلبریتی ها نیستند. احساس می کردیم یک حرفی داریم که باید به بیننده منتقل شود. سلبریتی ها در این راه کمک زیادی نمی کردند. ممکن بود دیدگاه ما را گرفتار انحراف بکنند و ما را به سمت بحث های زرد ببرند.

یوسف بچاری ضمن اشاره به ضبطی بودن برنامه و پخش نشدن آن به صورت زنده اظهار داشت: در این حوزه اختلاف نظر وجود دارد. من طرفدار برنامه زنده نیستم. چون در برنامه تولیدی موضوعات می تواند تدوین و حرف های اضافه خلاصه شود. ولی در برنامه های زنده وقت ها ناتمام می ماند و بحث های انحرافی شکل می گیرد و اصل مطلب فراموش می شود. عده ای تصورشان این است که برنامه زنده گرفتار جرح و تعدیل نمی گردد. نقد سینما یک برنامه تولیدی بود که ما نخواستیم آنرا جرح و تعدیل نماییم. صرفاً خواستیم اصل مطلب را به صورت موجز منتقل نماییم.

وی از احتمال پخش فصل جدید برنامه پس از ماه مبارک رمضان اطلاع داد و اضافه کرد: من و همکارانم به شبکه پیشنهاد داده ایم. اگر دوستان شبکه راضی باشند، فصل های بعدی را ادامه می دهیم.

به گزارش آبی طرح به نقل از ایرنا، برنامه نقد سینما با اجرای امیررضا مافی و تهیه کنندگی یوسف بچاری هر شب پس از خبر ۲۴ از شبکه پنج پخش می شد.




منبع:

1399/12/27
19:15:11
0.0 / 5
1188
تگهای خبر: تحصیل , جشنواره , سینما , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این پست آبی طرح
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

آبی طرح: پنجره ای به دنیای هنر و گرافیک، همراه شما در راه کشف و خلق زیبایی

abitarh.ir 1395-1404 - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است