وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی:

آثار زنده یاد هرمز فرهت با فرهنگ و هویت ایرانی گره خورده بود

آثار زنده یاد هرمز فرهت با فرهنگ و هویت ایرانی گره خورده بود وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم با انتشار پیامی درگذشت هرمز فرهت موسیقیدان شناخته شده کشور را تسلیت گفت و نوشت: آثار زنده یاد هرمز فرهت با فرهنگ و هویت ایرانی گره خورده بود.


محمدمهدی اسماعیلی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم در پیامی ضمن تسلیت تاسوعا و عاشورای حسینی، درگذشت هرمز فرهت، از استادان موسیقی کشورمان را تسلیت گفت.
اسماعیلی در این پیام آورده است: «هنرمند شمعی است افروخته/ که تا چشم برهم زنی سوخته. با اندوه فراوان استاد هرمز فرهت، موسیقیدان بزرگ ایرانی روی در نقاب خاک کشید. او همچون پیشتازان و نام آورانی بود که سال ها برای خیلی از فیلمهای ایرانی آهنگ ساخت. آثار زنده یاد هرمز فرهت با فرهنگ و هویت ایرانی گره خورده بود. حتی رساله ایشان با عنوان «مفهوم دستگاه موسیقی ایرانی» در دانشگاه کمبریج چاپ و منتشر شد.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم در انتهای پیام خود آورده است: اینجانب ضمن تعزیت عزای سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) فقدان این استاد موسیقی را به جامعه هنرمندان ارجمند جمهوری اسلامی ایران تسلیت می گویم. روحش شاد و نامش ماندگار باد. به قول حکیم توس: مرا نام باید که تن مرگ راست.


به گزارش آبی طرح به نقل از خبرگزاری ایرنا، هرمز فرهت همچون آهنگسازان بزرگ موسیقی ایرانی است که تحقیقات متنوع و گوناگونی در حوزه های مختلف موسیقی کرده است و یکی از آثار مهم او در حوزه موسیقی فیلم به موسیقی فیلم «گاو» به کارگردانی داریوش مهرجویی برمی گردد.
هرمز فرهت سال ۱۳۰۷ در تهران متولد و از دانشگاه UCLA در رشته موسیقی فارغ التحصیل شد. او سپس در رشته آهنگسازی کالج میلز در رشته آهنگسازی نزد داریوس میو آموزش دید و در نهایت از یو. سی. ال. ای دکترای موسیقی شناسی دریافت کرد. فرهت سال ۱۳۳۶ در طول پژوهش های خود برای دریافت دکترای موسیقی شناسی، با استفاده از بورس بنیاد فورد به ایران آمد و نزد حسین صبا (سنتور) و نصرالله زرین پنجه (سه تار) با موسیقی کلاسیک ایرانی آشنا شد.
پایان نامه دکترای او هم با عنوان «مفهوم دستگاه در موسیقی ایران» سالها بعد توسط انتشارات دانشگاه کمبریج در بریتانیا به چاپ رسید و با ترجمه مهدی پورمحمد در تهران منتشر گردید. این آهنگساز ایرانی در سالهای پایانی تحصیل در آمریکا، مدتی دانشیار دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس بود. بعد از بازگشت به ایران از سال ۴۹ تا ۵۳ مدیر بخش موسیقی دانشگاه تهران و در سال های بعد نایب رئیس دانشگاه فارابی، استاد دانشگاه تهران و... بود. او پس از مهاجرت از سال ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۵ رئیس دانشکده موسیقی دانشگاه دوبلین بود.
ساخت قطعاتی همچون «راپسودی مازندرانی» (برای ارکستر)، «سه مینیاتور ایرانی» (برای پیانو)، «کنسرتو برای کلارینت و ارکستر» و کوارتت زهی همچون فعالیتهای اوست. موسیقی فیلمهای «دایره مینا»، «پستچی»، «آقای هالو» و... هم از دیگر کارهای اوست.

1400/05/28
13:48:31
5.0 / 5
864
تگهای خبر: آموزش , آهنگ , آهنگساز , اركستر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است