با گردهمایی در موزه هنرهای معاصر؛

هنرمندان از همدردی با مردم غزه گفتند

هنرمندان از همدردی با مردم غزه گفتند آبی طرح: گردهمایی هنرمندان در پشتیبانی از مردم مظلوم فلسطین در موزه هنرهای معاصر اجرا شد.


به گزارش آبی طرح به نقل از مهر، گردهمایی هنرمندان در پشتیبانی از مردم مظلوم فلسطین با حضور تعدادی از هنرمندان سینما، تئاتر، تلویزیون، موسیقی و هنرهای تجسمی، امروز شنبه ۲۹ مهر ماه در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار گردید. در این مراسم هنرمندان نقاش در فضای ورودی موزه هنرهای معاصر به خلق اثر با مبحث در رابطه با مردم مظلوم فلسطین پرداختند. محمود سالاری معاون هنری وزارت ارشاد، محمد الهیاری مدیرکل دفتر موسیقی، عباس عظیمی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری، سیدمحمد نادری مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت فتح، قادر آشنا معاون توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی، رضا مهدوی دبیر جشنواره موسیقی فجر، هاشم میرزاخانی مدیرعامل موسسه سینماشهر، محمود گبرلو، اسماعیل خلج، جلیل فرجاد، مرشد محسن میرزاعلی، منصور خلج، یدالله وفاداری، محمد شیری، محسن ابراهیم زاده، محمد گلریز، هادی مرزبان، فرزانه کابلی، رضا بنفشه خواه، شهرام شکوهی، وحید لک، شهرام نوشیر و هنرمندان دیگر عرصه تئاتر، موسیقی و تجسمی در این مراسم حضور داشتند.
اجرای برنامه با نقالی مرشد ابوالفضل ورمزیار شروع شد. علی خلیلی مجری فلسطینی برنامه تلویزیونی «ساعت به وقت قدس» اجرای این مراسم را بر عهده داشت که در ابتدا از حاضران خواست برای احترام به شهدای غزه و بخصوص کودکان سکوت کنند. ایشان در ادامه گفت خیلی از او می پرسند چرا در تهران حضور دارد و به فلسطین و میدان نبرد نمی رود که او هم در ادامه توضیح داده که مبارزه هنرمندان هم به مانند مبارزه با سلاح بسیار مهم و اثرگذار می باشد. خلیلی در ادامه نامی از نویسندگان و هنرمندان فلسطینی ترور شده توسط رژیم صهیونیستی به زبان آورد. در ادامه پس از پخش کلیپی کوتاه، محمود سالاری معاون هنری وزیر ارشاد اسلامی روی صحنه رفت و اظهار داشت: این اندیشه که اسراییل نمی تواند از شهروندانش محافظت کند، سبب نابودی آنها می شود. امروزه ثابت شده که این رژیم دیگر نمی تواند از شهروندانش محافظت کند و این نرم افزار فکری صدمه دیده است.
وی افزود: حضور شما در این مراسم چند مفهوم دارد که یکی پشتیبانی از مظلوم است و دیگری طبق فرمایش مقام معظم رهبری اینست که اسراییل صدمه دیده و ترمیم پذیر نیست. سپس حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی به ایراد سخنانی پرداخت. وی اظهار داشت: اینروزها غم ناک تر و فاجعه بارتر از آن است که بتوان در رابطه با اش سخن گفت. انسانی که عاطفه داشته باشد نمی تواند به سادگی از کنار این فجایع بگذرد. این که قدرت ها از ظالم حمایت و سکوت می کنند تاسف برانگیز است. هنرمندان نمی توانند در این خصوص سکوت کنند. نوربخش خاطرنشان کرد: هم نسلان من می دانند معنای بمباران و موشک باران یعنی چه. ما کشوری پهناور و مردمی منسجم بودیم. حال در محدوده و نوار غزه که حدود ۲ میلیون جمعیت دارد، بمباران سبب کشته شدن بسیاری می شود. امیدوارم جنایت کاران صهیونیست به سزای اعمال خود برسند و مردم مظلوم فلسطین آزاد شوند. طالبی: وقتی عده ای کرکس وار در پیرامون پیکر هنرمندی بزرگ، زن بزرگی را که از مبارزه با صهیونیسم می گوید، تمسخر می کنند، نشان دادند هنرمند صهیونیسم هم داریم که از هر فرصتی برای ضربه زدن به نظام استفاده می نماید در ادامه غلامرضا صنعتگر به اجرای زنده موسیقی پرداخت. هوشنگ توکلی دیگر سخنران این مراسم بود. وی خاطرنشان کرد: اقتدار رژیم صهیونیستی شکست و این مهم ترین مبحث است و باقی حاشیه است. اگر حاشیه را به درستی کنترل نماییم شهادت مردان و زنان و کودکان غزه کمرنگ نمی گردد. وی متذکر شد: درست فورا پس از پیام مقام معظم رهبری در رابطه با پیروزی حماس و شکست اسراییل، مرحوم داریوش مهرجویی به قتل رسید تا پیام مقام معظم رهبری کم رنگ شود. ما عزادار مردم غزه و درگذشت داریوش مهرجویی و همسرش شدیم.
توکلی اظهار نمود: باید دوگانگی در مردم رفع گردد تا هر اتفاقی می افتد به نظامی که شبانه روز در کوشش برای ثبات و پیشرفت است، ربط داده نشود. وی خاطرنشان کرد: ساواک با استفاده از ابزارهای مختلف همچون ابزارهای فرهنگی و هنری کوشش کرد تا در سراسر ایران سلطه مطلق داشته باشد. دکتر غلامحسین ساعدی سردمدار بیان رعب و وحشت ساواک در آثار خود بود. پس از انقلاب دیگر نیازی به دوگانه حرف زدن نداشتیم. ۴۲ سال است به مدیران فرهنگی و هنری می گوییم در جشنواره ای به غلامحسین ساعدی بپردازیم. مدیران و مسؤلان باید به وظیفه خود عمل کنند ازاین رو معاونت هنری باید کارگروهی تشکیل دهند تا آثار هنری مختلف مورد بررسی قرار گیرند. توکلی اضافه کرد: وقتی دختر زنده یاد مهرجویی می گوید قاتل در بین ماست یعنی ما به ۱۰۰ سال قبل برگشتیم و هنرمندان و مدیران فرهنگی به این اتفاق فکر نکردند. دوگانه گویی، تفرقه و تهمت زدن را تمام نماییم. در ادامه محمد گلریز به اجرای قطعه ای موسیقایی «فلسطین» پرداخت. ابوالقاسم طالبی سخنران دیگر مراسم بود که روی صحنه رفت و اظهار داشت: حادثه عظیمی اتفاق افتاده و اقتدار کاذب صهیونیسم شکسته شده است. بایدن گفت صهیونیسم حتما نباید یهودی باشد و این تنها حرف درستش در زندگی است. مسیحی، آخوند، هنرمند، شاعر و نویسنده صهیونیسم هم داریم. وی متذکر شد: وقتی عده ای کرکس وار در پیرامون پیکر هنرمندی بزرگ، زن بزرگی را که از مبارزه با صهیونیسم می گوید، تمسخر می کنند، نشان دادند هنرمند صهیونیسم هم داریم که از هر فرصتی برای ضربه زدن به نظام استفاده می نماید.
طالبی خاطرنشان کرد: باید بدانیم در میان ما کرکس هایی در لباس پرستو نق نقو شده اند و هر روز برای خود جمله ای می بافند و می گویند و خوش هستند. من متاسفم از حضور چنین افرادی در میان ما و درود می فرستم به شما شجاعان. می دانیم که صهیونیسم تاب شجاعان ما را ندارد و مانند سیف اله داد، نادر طالب زاده و فرج الله سلحشور آنها را با بیماری از ما می گیرد. خزاعی: در ماجرای کربلا دسته ای پی جایزه بودند و دسته ای بی طرف بودند و پس از عاشورا پشیمان شدند اما دسته سوم با بصیرت بودند و جای درست ایستادند. نکند عاشورای دیگری برپاست و ما جای اشتباه را برای بودن انتخاب نماییم سپس قطعه «طوفان الاقصی» ساخته شده در مرکز سرود و موسیقی صدا و سیما، پخش گردید. محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی دیگر سخنران مراسم بود. وی اظهار داشت: همه برای همدردی با مردم غزه کنار هم جمع شده ایم. ما در کجای تاریخ ایستاده ایم؟ باید انتخاب نماییم در کنار چه مردمی بایستیم. تبلیغات گسترده حکومت یزید سبب شد تا بسیاری در انتخاب خود اشتباه کنند. در ماجرای کربلا دسته ای پی جایزه بودند و دسته ای بی طرف بودند و پس از عاشورا پشیمان شدند اما دسته سوم با بصیرت بودند و جای درست ایستادند. وی خاطرنشان کرد: نکند عاشورای دیگری برپاست و ما جای اشتباه را برای بودن انتخاب نماییم. خزاعی اظهار نمود: هنرمندان در کنار مردم غزه ایستاده اند. این که امروز دستگاههای تبلیغاتی دشمنان چه می گویند مهم نیست بلکه در طول تاریخ مشخص می شود که مقاومت پیروز است. سپس امیر دژاکام روی صحنه رفت و در سخنانی اظهار داشت: من به نمایندگی از انسانیت و شخص خودم اینجا هستم. سال ۱۳۹۴ مطلبی را نوشتم که گفتگوی مادری است با فرزندش که امروز آنرا برایتان می خوانم. ایشان در ادامه مطلب نوشته شده اش را قرائت کرد.
دژاکام متذکر شد: تصاویری که می بینم جانم را به آتش می کشد و از خودم شرم می کنم در جهانی زندگی می کنم که با فرزندانش چنین می کند. سپس گروه سرود بین المللی «الغدیر» به اجرای برنامه پرداختند. محمدمهدی تدین مدیر مسئول آموزشگاه های آزاد هنری هم در ادامه مراسم به ایراد سخنانی پرداخت. در این بخش از مراسم ارتباط صوتی با یکی از خبرنگاران حاضر در غزه برقرار شد. سپس علی اشرف صندوق آبادی بعنوان نماینده هنرمندان تجسمی به ایراد سخنانی پرداخت و اظهار داشت: امروز حال همه آدم هایی که با ظالمان مخالف و موافق مظلومان هستند، خوش نیست. چگونه می توانیم آرام بگیریم در حالیکه گریه مادران و پدران را در فراق فرزند و خانواده می بینیم. امروز قلب همه هنرمندان آزاده غمگین است. در ادامه مراسم با حضور معاون هنری وزیر ارشاد، محمد هاشمی قایم مقام وزیر ارشاد و مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد از فرزند شهید حاج نافذ صالح از فرماندهانی که به تازگی در غزه به شهادت رسید، تجلیل شد. این فرزند شهید اظهار داشت: امروز جای ظالم و مظلوم، گناهکار و بی گناه مشخص شد و هیچ کسی نمی تواند توجیهی بیاورد. وی تصریح کرد: امروز نبرد در فلسطین ملی و بر سر زمین نیست بلکه نبردی اسلامی است و هدفش هم قدس شریف و اسلامی است. او در آخر خواهان شد تا هنرمندان روایت های درست را با آثار و فعالیتهای خود در مقابل روایت های نادرست صهیونیستی، به دنیا منعکس کنند.


منبع:

1402/07/30
13:56:12
5.0 / 5
223
تگهای خبر: آموزش , برنامه تلویزیونی , بنیاد , پیشكسوت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است