در هشتمین حراج تهران چه گذشت؟

در هشتمین حراج تهران چه گذشت؟ آبی طرح: هشتمین حراج آثار هنری تهران و دومین حراج هنر معاصر در حالی برگزار گردید كه رویكرد آن به سمت نسل متاخر و هنر معاصر ایران متمایل بود و تعداد زیادی از آثار این حراج به دهه ۸۰ و ۹۰ اختصاص داشت؛ مجموع فروش این رویداد به ۱۴ میلیارد و ۹۵۲ میلیون تومان رسید.


به گزارش آبی طرح به نقل از ایسنا، یكی از نكات این حراج به بازه سنی هنرمندان آن تعلق داشت كه از سال ۱۳۱۰ تا ۱۳۷۱ را دربر می گرفت. از سویی به آثار نقاشی خط توجه ویژه ای شده بود كه به نظر می رسد دلیل آن به استقبال از این هنر، در حراجی های كشورهای خلیج فارس برگردد.
در دومین مرحله حراج تهران (حراج هنر معاصر ایران) آثاری از هنرمندان نسل حوزه هنری مانند ناصر پلنگی، حبیب الله صادقی، حسین خسروجردی و حمید عجمی و شهلا حبیبی هم به چشم می خورد؛ همینطور عكسی از سعید صادقی متعلق به عملیات "كربلای ۵" در این حراجی برای فروش گذاشته شده بود.
همچنین در كاتالوگ این حراج زیر عكس برخی آثار توضیحاتی مانند مرمت شدن اثر، ارائه اثر مشابه در حراجی های دیگر یا چاپ شدن اثر در یك كتاب داده شده بود؛ یا عكس اثری از جاسپر جانز كه نقش دست هایش مشابه با اثر حسین زنده رودی بود، در این كاتالوگ انتشار یافته بود كه در توضیح آن گفته شده، شاید این اثر منبع الهام زنده رودی بوده است.
آثار هنرمندانی مانند عباس كیارستمی، ژازه تباتبایی، پرویز كلانتری، آیدین آغداشلو، منوچهر یكتایی در مرحله اول این حراج هم ارائه شده بود.
همچنین هنرمندانی مانند عباس كیارستمی، پرویز كلانتری، فریده لاشایی، هانیبال الخاص، مهدی سحابی، ژازه تباتبایی، رامیز شهوق و... در قید حیات نیستند اما آثارشان در این حراج حضور داشت.
در هشتمین حراج تهران و دومین مرحله حراج هنر معاصر كه شامگاه ۲۲ دی ماه در هتل پارسیان آزادی تهران برگزار شد، بالاترین قیمت كارشناسی شده به اثر آینه كاری و گچ روی چوب منیر فرمانفرماییان اختصاص داشت كه پیش بینی شده بود بین یك میلیارد و دویست میلیون تومان تا یك میلیارد و ششصد میلیون تومان به فروش برود.
طبق چند دوره گذشته حسین پاكدل چوب این حراج را در دست داشت.
با آغاز این رویداد، اثر آلومینیوم و استیل "اسماءالله" اثر علیرضا آستانه نخستین اثری بود كه در این حراج به قیمت ۴۴ میلیون تومان به فروش رسید.
در ادامه تابلوی رنگ روغن حمیدرضا رحیمی نژاد ۱۶ میلیون، تابلوی "بهشت هشتم" محمد بزرگی ۸۰ میلیون و اثر چهار لته ای از عین الدین صادق زاده ۱۱۰ میلیون تومان به فروش رسید.
سپس به ترتیب تابلوی "وضعیت رضا رینه ای" ۳۸ میلیون، تابلویی از مجموعه شكارگاه میترا كاویان ۲۰ میلیون، اثر محمدعلی ترقی جاه ۱۶۰ میلیون، تابلوی علی ندایی ۲۸ میلیون تومان چكش خورد.

پیش بینی شده بود تابلوی "جنگ كارناوال" اثر امین منتظری نقاش جوانی كه متولد سال ۱۳۷۱ است، ۴۰ تا ۶۰ میلیون فروش برود، اما این اثر به قیمت ۱۸۵ میلیون تومان به فروش رسید.
تابلوی رنگ روغنی از محمدعلی بنی اسدی هم با بیشینه قیمت پیشنهادی خود ۲۰ میلیون تومان و اثری از كامبیز درم بخش ۳۶ میلیون تومان چكش خورد.
اثر "تعزیه" ناصر پلنگی كه به وسیله چاپ و رنگ روغن روی بوم خلق شده بود با ۳۸ میلیون و تابلویی از رضوان صادق زاده از مجموعه "دیوار" این هنرمند با ۳۴ میلیون تومان خریداران خویش را پیدا كردند.
اثر بعدی كه در این حراج به فروش رسید متعلق به پرویز كلانتری بود كه آن هم با بیشینه قیمت پیشنهادی خود یعنی ۲۰۰ میلیون تومان خریداری شد. هنگامی كه این اثر برای نمایش به روی صحنه آمد با تشویق حاضران در سالن روبرو شد.
تابلوی رنگ روغنی از سحر صالحی كه به چهار برابر كمینه قیمت خود، یعنی ۴۰ میلیون تومان چكش خورد.
عكسی از مجید كوررنگ بهشتی با نام "پشت صحنه" كه ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان پیشنهاد شده بود، با ۱۴ میلیون تومان خریدار پیدا كرد.
در ادامه تابلوی ارسیا مقدم ۲۴ میلیون و تابلوی آبرنگ روی مقوا بهرنگ صمدزادگان با نام "آشوب" ۳۴ میلیون تومان، اثری از بهمن جلالی با نام تصویر خیال كه توسط عكس و آینه خلق شده بود ۴۴ میلیون، تابلوی سعید احمدزاده با نام "هریك از ما دو یا سه چهره جعلی" ۲۲ میلیون، تابلوی قاسم حاجی زاده ۳۰۰ میلیون و اثری از احمد مرشدلو با تكنیك خودكار روی مقوا ۳۲ میلیون فروخته شدند.
اثر چاپ دیجیتال روی كاغذ صادق تیرافكن با نام "پرده انسانی" با كمینه قیمت پیشنهادی خود ۴۰ میلیون و در ادامه آن اثر چاپ سیلك و لعابكاری روی كاشی متعلق به خسرو حسن زاده با نام "یكصد تختی" ۱۹۰ میلیون تومان چكش خوردند. قیمت پیشنهادی تابلوی حسن زاده ۸۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان بود.
مجسمه آهنی مرد و پرنده ژازه تباتبایی از مجموعه ۱۱۰ میلیون، تابلویی از رامیز شهوق ۵۰ میلیون، تابلوی رنگ روغن علیرضا اسپهبد با نام "اصل انواع" كه در كتاب آثار او هم به چاپ رسیده ۹۵ میلیون تومان، تابلوی منصور قندریز با تكنیك رنگ روغن روی گونی كه سال ۲۰۱۶ در حراج " آدر نورمن پاریس" عرضه شده ۳۴۰ میلیون، اثر حجمی بهروز دارش كه درسال ۱۳۹۰ تولید شده ۷۵ میلیون تومان خریداری شدند.
در ادامه برگزاری این حراج اثر دو لته ای از هادی جمالی ۶۰ میلیون، تابلوی رنگ روغن روی بوم رضا حسینی خلق شده در سال ۱۳۹۵ به قیمت ۱۷ میلیون، نقاشی ای از وحید محمدی متعلق به مجموعه "شبانه ها" ۱۹ میلیون، تابلویی از یعقوب امدادیان ۷۰، اثری با تكنیك اكریلیك روی بوم متعلق به مقداد لرپور ۱۸ میلیون تومان به فروش رسید.

پاكدل برای تابلوی اكریلیك و مركب چاپ روی كتان اثركامران یوسف زاده (وای. زد. كامی) كه از سوی گالری گاگوسیان در نیویورك عرضه شده با نام "گنبد سپید" یك میلیارد تومان چكش زد. قیمت پیشنهادی این اثر ۸۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد و دویست میلیون تومان بود و انتظار می رفت این اثر با قیمت بیشتری به فروش برود.
تابلوی "ناكجا آباد" ژیلا كامیاب ۲۴ میلیون، اثر "قاصدك شماره ۱۲" مریم سالور ۳۷ میلیون تومان، تابلوی اكریلیك روی بوم شنتیا ذاكرعاملی ۲۲ میلیون، چكش خوردند.
اثر حجمی منیر فرمانفرماییان كه با آیینه كاری و نقاشی پشت شیشه روی گچ تولید شده بود، ۲۸۰ میلیون تومان خریداری شد. این هنرمند با ۲ اثر در این حراج حضور داشت.
تابلوی چهارلته ای از پری یوش گنجی از مجموعخ "شب روز شب" ۴۶ میلیون، تابلوی در لته ای از فرح سیدابوالقاسم ۱۷ میلیون و تابلوی "كوچ" از مجموعه طرد شده ها اثر فلورا فیض بخش ۱۹ میلیون به فروش رفتند.
اثر دیگری از مجموعه "شبانه های پرویز كلانتری متعلق به سال ۱۳۹۲ با قیمت ۲۲۰ میلیون تومان به فروش رسید.
رضا خدادادی با تابلویی از مجموعه "حیرانی" در این حراجی حضور داشت كه اثر او ۳۴ میلیون تومان به فروش رسید. در ادامه اثر حجمی چوب سعید شهلاپور كه نمونه مشابهی از آن در موزه معاصر تهران نگهداری می شود، با كمینه قیمت خود یعنی ۱۰۰ میلیون تومان خریداری شد.
تابلوی همایون سلیمی از مجموعه "بیا تا گل برافشانیم" ۴۰ میلیون و تابلویی با تكنیك تركیب مقوا روی بوم اثر شهلا حبیبی ۴۸ میلیون چكش خوردند.
سپس تابلویی از فریده لاشایی با تكنیك رنگ روغن روی بوم متعلق به سال ۱۳۹۰ با بیشینه قیمت پیشنهادی خود ۳۰۰ میلیون تومان به فروش رسید.
در ادامه تابلوی حسین محجوبی با نام " خاطره بهار در كوهین" ۶۰ میلیون، تابلوی پاستل روی مقوا پروانه اعتمادی زیر كمینه قیمت خود یعنی ۹۶ میلیون تومان، تابلوی حبیب الله صادقی از مجموعه "نگاه شرقی" ۲۴ میلیون، اثر آنه محمد تاتاری با تكنیك چاپ باتیك و كلاژ روی پارچه ۳۰ میلیون چكش خوردند.
تابلوی تركیب مواد روی بوم اثر فرهاد مشیری با نام "كاسه سیاه كوچك" كه بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون قیمت پیشنهادی داشت، به بیشینه این قیمت نرسید و با ۵۵۰ میلیون تومان خریداری شد.
چكش این حراج برای اثر منوچهر نیازی كه با سكه و رنگ روغن روی بوم خلق شده بود، با كمینه قیمت پیشنهادی خود یعنی ۵۰ میلیون تومان زده شد.

اثر حجمی كوروش گلناری كه با سكه روی فلز خلق شده بود، ۴۰ میلیون و اثر حجمی برنز و پلاستیك كامبیز شریف ۳۴، تابلوی "مصائب مسیح" افشین پیرهاشمی با كمینه قیمت خود یعنی ۱۰۰ میلیون، اثر اكریلیك روی بوم كامران دیبا (معمار موزه هنرهای معاصر تهران) با نام "به خاطر آوردن" ۳۰ میلیون، اثر مهدی سحابی از مجموعه "دیوار نوشته ها" ۶۵ میلیون، اثر نقاشیخط "ستایش" متعلق به محمود زنده رودی ۴۸ میلیون تومان به فروش رفتند.
اثر فریدون امیدی ۴۲ میلیون، تابلوی "با تو در امواج" عنایت الله نظری نوری ۲۸ میلیون، اثر نقاشیخط مهدی فلاح ۴۶ میلیون، تابلوی اكریلیك روی بوم گلناز فتحی ۴۶ میلیون، تابلوی حسین زنده رودی با تكنیك اكریلیك و جوهر روی بوم كه در سال ۱۳۵۷ خلق شده با ۶۰ میلیون بیشتر از كمینه قیمت پیشنهادی خود یعنی ۴۶۰ میلیون تومان چكش خورد.
در ادامه تابلوی صداقت جباری ۱۳۰ میلیون، اثر حجمی برنز فرناز ربیعی جاه از مجموعه "دوره قلبی" ۸۰ میلیون تومان چكش خوردند.
اثر دیگری از منصور قندریز كه دو لته است كمتر از كمینه قیمت خود و با ۱۷۰ میلون تومان به فروش رسید.
تابلوی اكریلیك و ورق طلا روی بوم اثر شهریار احمدی با نام "به سركردگی براق" از مجموعه "اصطبل اساطیر" با ۱۶۰ میلیون، تابلوی طلیعه كامران ۲۲ میلیون، اثر رضا درخشانی از مجموعه خسرو و شیرین، ۳۰ میلیون بیشتر از كمینه قیمت خود یعنی ۲۸۰ میلیون تومان، تابلوی ناصر اویسی با نام "دو اسب عاشق" با بیشینه قیمت خود یعنی ۸۰ میلیون چكش زده شدند.
در این حراج علاوه بر مجسمه های آهنی، تابلوی رنگ روغن روی بومی با نام " هدیه به باغ طلا" از ژازه تباتبایی عرضه شد كه ۱۰۰ میلیون تومان به فروش رفت.
تابلوی "باغ گل ها" از مجموعه "گل و مرغ" گیزلا وارگا سینایی ۲۸ میلیون، اثری از منوچهر یكتایی كه ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون قیمت پیشنهادی داشت در كمینه قیمت خود به فروش رفت.
در ادامه اثر جلال شباهنگی از مجموعه "كویر" این هنرمند ۵۰ میلیون و تابلو عكس سه لته ای از عباس كیارستمی از مجموعه "سپید برفی" با كمینه قیمت پیشنهادی خود یعنی ۲۰۰ میلیون تومان فروخته شدند.
تابلویی از منوچهر معتبر ۶۰ میلیون، اثر محمدرضا جوادی با نام "زلف نشاط نشانه كن" ۱۵ میلیون به فروش رسید.
تابلوی رنگ روغن روی بوم بهنوش فروتن كه ۸ تا ۱۲ میلیون قیمت پیشنهادی داشت با بیش از سه برابر كمینه قیمت خود یعنی ۲۶ میلیون تومان به فروش رسید.
تابلوی مهرداد صدری با نام "در ستایش طبیعت" ۴۰ میلیون و تابلوی اكریلیك روی بوم مرتضی اسدی ۲۰ میلیون تومان چكش خوردند.
تابلوی اكریلیك روی بوم كوروش شیشه گران با نام "پرتره" كه خلق آن به امسال برمی گردد نزدیك به كمینه قیمت خود و با ۳۲۰ میلیون تومان به فروش رسید.
اثر حجمی امیر مسعود اخوان جم از جنس فولاد با نام "بالرین" ۳۰۰ میلیون و تابلوی واحد خاكدان با نام "امپراطور مطرود" ۱۸۰ خریداران خویش را پیدا كردند.
سپس تابلویی دو لته از آیدین آغداشلو با نام "خاطرات انهدام" كه یكبار دیگر در سال ۱۳۹۳ در حراج تهران عرضه شد، ۴۰ میلیون بیش از قیمت كمینه پیشنهادی خود و با ۴۴۰ میلیون به فروش رسید. در ادامه تابلوی ماركو گریگوریان با نام "هیروشیما" كه در گالری گوركی نیویورك عرضه شده ۹۵ میلیون، تابلویی فیگوراتیو از هانیبال الخاص ۱۴۰ میلیون تومان، تابلوی دیگری از پروانه اعتمادی از مجموعه "دختر شاه پریان" با كمینه قیمت خود ۵۰ میلیون و مجسمه ای از بهمن دادخواه متعلق به مجموعه "گروگان ها" با بیشینه قیمت خود ۱۲۰ میلیون، اثر حجمی سرامیكی رضا بانگیز با ۳۸ میلیون و تابلوی رنگ روغن "پادشاه جوان" اثر حسینعلی ذابحی ۳۸ میلیون، تابلوی شهناز زهتاب با نام "فرشتگان گمشده" ۱۵ میلیون، تابلوی محمد طباطبایی از مجموعه "صلح غمگین" ۲۸ میلیون، تابلوی "پهلوان" اثر دیگری از قاسم حاجی زاده كه سال ۲۰۱۵ در حراج كریستیز دوبی عرضه شده بود با كمینه قیمت پیشنهادی خود یعنی ۱۵۰ میلیون تومان به فروش رفتند.
اثر حجمی طاهر شیخ الحكمایی متعلق به سال ۱۳۹۵ با قیمت ۳۶ میلیون، اثری از امیر نصر كم گویان كه با اسید روی استیل ضد زنگ تولید شده و به مجموعه "شهزادگان سرندیب" ۱۹ میلیون تومان، اثر آویش خبره زاده ۹۵ میلیون، اثر دو لته خسرو خسروی از مجموعه فرشتگان سرگردان در خیابان با بیش از دوبرابر كمینه قیمت خود یعنی ۴۲ میلیون تومان، اثر محمدحسین عماد از چوب و فلز با نام "دیوار" كه در دوسالانه مجسمه سازی تهران هم عرضه شده بود نزدیك به كمینه قیمت خود یعنی ۲۸۰ میلیون چكش خوردند.
اما اثری كه در این حراج بیشترین قیمت پیشنهادی را به خود اختصاص داده بود و به منیر فرمانفرماییان تعلق داشت نزدیك به كمینه قیمت خود یعنی ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان چكش خورد، این در حالی بود كه پاكدل برای زدن چكش این اثر لحظاتی دست نگه داشت تا به خریداران فرصت فكر كردن بدهد.
اثر حجمی كامبیز صبری ۴۴ میلیون، اثر علیرضا فانی ۱۵ میلیون تومان فروخته شدند.
تابلوی "چیزی كه نمی توان آن را ندید" اثر حسین صدری به فروش نرسید، قیمت پیشنهادی آن ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان بود.
تابلوی "ماتادور" حسین خسروجردی ۲۷ میلیون به فروش رسید، تابلوی عكس "كربلای ۵" سعید صادقی به خوبی فروش رفت و با پنج میلیون بیشتر از دو برابر بیشینه قیمت پیشنهادی خود، یعنی ۵۵ میلیون چكش خورد.
تابلوی "پیكار زرفام" رضا درخشانی یكی از شاخص ترین آثار این حراج بود كه ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان قیمت پیشنهادی آن بود اما ۴۶۰ میلیون تومان به فروش رسید.
تابلوی بهمن بروجنی كه ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان پیشنهاد شده بود ۷۰ میلیون، اثر حجمی امیر موبد با نام "آفرینش" ۳۰ میلیون و تابلوی رنگ روغن نصرت الله مسلمیان ۴۸ میلیون خریداری شدند.
اثر دیگری از حسین زنده رودی با نام "برای دسته" نزدیك به كمینه قیمت پیشنهادی خود یعنی ۲۶۰ میلیون چكش خورد.
اثر نقاشیخط علی شیرازی هنرمند خوشنویسی كه چند ماه گذشته حاشیه هایی برای آثار او بوجود آمده بود، با قیمت پیشنهادی ۵۰ تا ۷۰ میلیون فروخته نشد. قیمت تابلو دو لته ای از فرهاد مشیری با نام " فقط تو" كه ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان قیمت پیشنهادی آن اعلام شده بود، تا یك میلیارد تومان بالا رفت و با همین مبلغ به فروش رسید.
دو اثری كه در طول برگزاری دومین مرحله حراج تهران به فروش نرفتند بعد از آخر مراسم (به شكل افتر سل) به فروش رسیدند ؛ اثر علی شیرازی ۵۰ میلیون تومان و اثر حسین صدری ۱۵ میلیون تومان خریداری شدند.
تابلوی اكریلیك روی بوم حمید عجمی ۳۰ میلیون چكش خورد، یكبار توسط پاكدل اعلام گردید اثر امیرصادق طهرانی به فروش نرفته است اما در نهایت این تابلو اكریلیك روی بوم ۳۰ میلیون تومان خریداری شد.
در ادامه این رویداد تابلو مجتبی تاجیك ۳۵ میلیون، اثر حجمی حامد رشتیان با نام "بَرد شیر" ۴۶ میلیون، تابلوی وحید چمانی با نام " اسید آمینه ها" ۴۴ میلیون و تابلوی مرتضی دره باغی از مجموعه "تولد" ۴۰ میلیون تومان چكش خوردند.
آخرین اثر عرضه شده در هشتمین دوره حراج تهران، اثری دو لته متعلق به فریده لاشایی از مجموعه "دكتر مصدق" بود كه ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان قیمت پیشنهادی داشت و در نهایت ۴۶۰ میلیون تومان به فروش رفت.
در آخر اعلام گردید مجموع فروش این حراج به مرز پانزده میلیارد تومان و با رقم دقیق تر به ۱۴ میلیارد و ۹۵۲ میلیون تومان رسیده است.
در این دوره حراج تنوع زیادی در نوع آثار هنری به چشم می خورد كه از چاپ دیجیتال عكس تا آیینه كاری، رنگ روغن و اكریلیك روی بوم و حجم های چوبی، فلزی و سرامیكی را در بر گرفته بود.
چیزی كه بیش از همه در این حراج جلب توجه می كرد این بود كه فروش آثار هنرمندان نامدار در حد انتظار ظاهر نشد و حدودا این روند تا آخر حراج ادامه پیدا كرد.
به گزارش آبی طرح به نقل از ایسنا، هفتمین حراج تهران (دوره قبل كه تیرماه امسال برگزار شد) با مجموع مبلغ ۲۶ میلیارد و ۱۱۳ میلیون تومان انجام شده بود. اثر سهراب سپهری از مجموعه درخت با مبلغ سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان گران ترین اثری بود كه فروخته شده بود.
سهراب سپهری كه می توان گفت در چند وقت اخیر فروش آثارش، سایه ای را بر سر دیگر آثار حراج تهران انداخته بود، در دو حراج آثار معاصر اخیر ( دی ۹۵ و دی ۹۶) حضور نداشت.
همچنین مجموع نهایی فروش حراج هنرمندان معاصر در سال قبل (دی ۹۵) به ۱۲ میلیارد و ۲۳۳ میلیون تومان رسیده بود.




1396/10/23
22:33:44
5.0 / 5
4295
تگهای خبر: عكس , كتاب , گالری , نقاشی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است