آثار هنری در قالب پودر تونر

آثار هنری در قالب پودر تونر به گزارش آبی طرح یك هنرمند با استفاده از پودر تونر روی صفحه و پس از ماه ها تلاش آثاری از نقاشی و خط خلق كرده كه آنها را در معرض دید عموم قرار داده است.


مصطفی نوربخش در گفت و گو با ایسنا، درباره آثارش بیان كرد: اساسا سبك كاری من خطاطی است و بیش از ۲۵ سال است كه این كار را انجام می دهم و با چیدمان تركیبی با استفاده از ابزاری مثل خط، كلمه و حرف تابلوهایم شكل گرفته است.احساس نقش اساسی را در كارهایم داشته است.در واقع اجازه دادم سر و كله كلمات پیدا شوند و در یك وضعیت تركیبی قرار بگیرند و به علت فرمالیستی بودن خط هر اتفاقی در لحظه صورت بگیرد.
او ادامه داد: وقتی شما یك چیز مجرد را به تصویر بكشی و حالت تجسمی به آن بدهید، ناگزیرید خیلی از موارد همچون رنگ را حذف كنید البته می توان این كار را هم انجام نداد اما وضعیت ذاتی و روحی من ایجاب می كرد كه رنگ و خیلی از موارد دیگر را حذف كنم. وقتی كاری را به صورت حسی انجام می دهید، تركیب بندی در جایگاه دوم قرار می گیرد. ازاین رو اجازه دادم حس ام آن طور كه دوست دارد عمل كند كه البته كار دشواری هم به حساب می آید هر چند كه ابتدای كار همه چیز ساده به نظر می رسد و وقتی آغاز به انجام آن می كنید، سختی آن خودش را نشان داده است و حروف و ابزاری كه در اختیار دارید باید به وضعیتی پیش ببرید تا آنجایی كه ممكن است خوانش را از آن بگیرید.
این هنرمند بیان كرد: كسی كه می خواهد این وضعیت تجسمی را ببینید نباید درگیر خواندن شود.من نخواستم در كارهایم خوشنویسی كنم زیرا دیدن را تحت شعاع قرار می داد زیرا وقتی متنی را می خوانید آن را می فهمید و فهمیدن مزاحمت بوجود می آورد. ازاین رو سفارش من به مخاطبانی كه كارهایم در این نمایشگاه را می بینند، این است كه به فهمیدن كار فكر نكنند. چند لحظه یكی از تابلوها را ببینند و بعد سراغ تابلوی دیگر بروند. با دیدن آثار یا با آنها ارتباط برقرار می كنند یا نه.
نوربخش افزود: شما اگر با هنرمندانی كه در كشورهای دیگر زندگی می كنند مواجه شوید و از آنها درباره آثار هنری شان بپرسید كه شما چه كاری می خواستید انجام دهید؟ بطور قطع آنها هم نمی دانستند از اول می خواستند چه كاری انجام دهند و حرفی برای گفتن ندارند.
او همینطور برای انتخاب رنگ مشكی و سفید در كارهایش توضیح داد: این كارها فرمالیستی است و تجرد در آن ها بیش از اندازه است. وقتی می خواهم رنگ ها برایم مزاحمت تولید نكنند به یك رنگ اكتفا می كنم و چون رنگ سفید را روی صفحه داشتم ازاین رو تكلیفم را با یك رنگ دیگر روشن كردم و به فرم پرداختم و در نهایت به یك وضعیت تجسمی رسیدم.
این هنرمند درباره چگونگی آثاری كه خلق كرده است، اظهار داشت: پیش از آنكه كار را شروع كنم به بافت نیاز داشتم و آن را با خطوط قدیمی، مشرقی، مغربی، ثلث اندلسی و كوفی انجام دادم. مدت ها طول كشید تا با قلم فلزی و روان نویس مشكی بافت ها را تولید كردم. این كار با پودر تونر دستگاه كپی انجام شده است. تونر را پاشیدم و بعد با كاردك آغاز به كار كردم.
نوربخش در ۱۰ سال اول كارش خوشنویسی انجام داده و پس از آن كوشیده كه خوشنویسی را به روشی پیاده كند تا متناسب با زمان حال حاضر باشد. «از تونر تا معجزه» دهمین نمایشگاه انفرادی این هنرمند است.
۱۳ اثر مصطفی نور بخش تا ۲۵ بهمن ماه در گالری كاما واقع در خیابان اوین، خیابان كچویی، كوچه صفا، پلاك ۴ دایر است. علاقه مندان برای بازدید از نمایشگاه نقاشی «از تونر تا معجزه» همه روزه به جز دوشنبه ها از ساعت ۱۱ تا ۱۹ رجوع كنند.


 

1396/11/14
13:59:29
5.0 / 5
4807
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
آبی طرح ، گرافیک و طراحی

آبی طرح

گرافیک و طراحی

abitarh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آبی طرح محفوظ است